Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kihűlve találtak rá a nagycenki férfire

Holtan találtak otthonában egy egyedülálló férfit Nagycenken. A helyi üzlet dolgozóinak feltűnt, hogy már napok óta nem látták a rossz állapotban lévő embert.
A Soproni utcai háznál a kiérkező rendőrök is elszörnyedtek az elhunyt férfi és környezete láttán.

– Ma reggel értesítettek bennünket, hogy már napok óta nem látták a faluban a 65 éves F. L.-t. Kiérkezve a kaput betörtük. A bejárati ajtó nyitva volt, a lakásban az ágy mellett, a földön hanyatt fekve találtunk rá a feltehetően már több napja halott férfire, akinek a testét megkezdték a patkányok – mondja Mórocz Zoltán rendőr őrnagy, körzeti megbízotti alosztályvezető-helyettes.

A kapuszín tele lim-lommal, rendetlenség, kosz és az ezzel együtt megjelenő patkányok teteme fogad a helyszínen. A házat napok óta vadul őrző kutya most az udvar végében húzza meg magát, a kiérkező rendőrök elől bújt el.

A közeli boltban rendszeresen megfordult az elhunyt férfi.
– A héten még nem láttuk, mások pedig hiába csengettek be hozzá, csak a kutya vad ugatása hallatszott bentről. Ezért értesítettük a rendőrséget – mondják a bolt dolgozói. – Általában cigarettáért jött be, ha felvágottat vett, azt mondta: „Nem én eszem meg, a kutyának adom". A múlt héten már alig tudott menni, látszott, hogy nagyon leépült – mesélik.

Házi segítségnyújtás kérelemre

A házi segítségnyújtás az önkormányzatok kötelező alapfeladatai közé tartozik, de mint minden szociális ellátás és szolgáltatás, kérelemre indul.
– Azoknak tudunk segítséget nyújtani, akik igényt tartanak rá. Az a munkatársunk, aki a bevásárlásban is segített és szükség esetén az orvoshoz is elkísérte az öregeket, jelenleg betegállományban van, de az ebédszállítás most is folyamatos a településen – mondja Udvardi Imréné nagycenki polgármester.

– Az már módszertani kérdés, hogy Sopronban az önkormányzat szociális irodája és a Családsegítő Intézet munkatársai folyamatosan figyelik, hol, kinek van szüksége segítségre. Ha találnak rászorulót, ők maguk ajánlják fel a szolgálataikat – mondja Kónyi-Kiss Gáborné, a szociális iroda és a városi gyámhivatal vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte: ölt és tovább játszott

Elfogta a rendőrség a soproni kettős gyilkosság feltételezett tettesét, a 28 éves S. Zoltánt. A férfi beismerte: nyereségvágyból végzett a 21 éves K. Ákossal, valamint a 28 éves T. Henriettával, a Luxor kaszinó alkalma- zottaival. Az üggyel kapcsolatban a Kisalföldnek nyilatkozott S. Zoltán kirendelt ügyvédje, dr. Benke László, aki úgy értékelte: nem tudni biztosan, hogy a gyanúsított pénzt akart-e szerezni és azért ölt, vagy a gyilkosság után ötlött fel benne a pénzszerzés lehetősége. Tovább olvasom