Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Kihűlt egy ember Sopronban

Egy 56 éves férfi holttestét találták meg csütörtökön Sopronban, a Csarnok utcában.

A soproni mentőket reggel 7 óra körül riasztották a piacról.  Feltehetően az árusok, vagy a vásárolni igyekvők telefonáltak, a férfi holttestét ugyanis közvetlenül a standok mögött a földön fekve találták meg. A test már merev volt, így a szakemberek azt feltételezik, hogy a halál a riasztás előtt 4-6 órával állhatott be. 
 
A mentési szakemberek kérik, ha közterületen fekvő embert látnak, jelezzék a mentőszolgálatnál, mert a hideg időben, különösen alkoholos állapotban fokozottan fennáll a kihűlés veszélye. Ittasan ugyanis romlik a hőérzékelés, az erek viszont kitágulnak, ami felgyorsítja a hűlési, fagyási folyamatokat. 
 
Fontos tudni, hogy lakásban is bekövetkezhet a kihűlés, ezért szomszédaikra, idős ismerőseikre is ügyeljenek. A szobában történő elesés után törés vagy fejet ért ütés miatt nem képes felállni a sérült és a mozgáshiány miatt lecsökken a testhőmérséklete, ami ugyancsak az életfunkciók leállásához, a keringés és a légzés összeomlásához vezethet.

Korábban

A holttest mellett italos üveg volt, így a soproni férfi feltehetően alkoholos állapotban aludt el, majd a hajnali hidegben hűlt ki - mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A szerencsétlenül járt ember a kisalfold.hu információi szerint hajléktalan volt.

Illuszráció
Illuszráció


Idegenkezűségre utaló körülmény a rendkívüli halálesettel kapcsolatban nem merült fel, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügy körülményeit - közölte a sajtóreferens.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. czifraszi 2009. november 18. 10:49
  „Kedves a témában megszólaló bloggerek! A újságiróként kérem a sgitségeteket. Hajléktalanok az ingatlanomban, mit tehetünk,mit nem -témában keresünk történeteket és véleményeket műsorkészités céljából. BsBe történetét név és település megnevezése nélkül szivesen feldolgoznánk. Illetve keresünk hasonló eseteket, amikor hajléktalanok birtokba vesznek ingatlanokat, beköltöznek fészerekbe, elhagyott nyaralokba. Keresnénk szociális munkás ill. jogász segitségével hogy mit tehetünk "sértettként" és empatikus állampolgárként. Aki szivesen elmondaná történetét, kérem irjon nekem a czifraszi@yahoo.com cimre. Köszönöm előre is!”
 • 57. Ikoza 2009. október 21. 14:07
  „De mégis mit várt a szerkesztőség ennél a cikknél? Ha már lehet ide kommentelni, nyilván elszabadulnak az indulatok és mindenki okokat keres. Okkeresésből jó a magyar, csak megoldástalálásból rossz...”
 • 56. hunnia81 2009. október 20. 17:06
  „egysoproni!Szerintem neked fogalmad sincs milyen az ha kicsúszik a talaj a lábad alól.Tudod a hajléktalan nem alkoholistának szüketik,és bármily hihetetlen ő is ember.De ezt egy rakás szarnak mint te hiába magyarázom.Nem kell álltalánosítani nem mindenki a hajléktalansággá válás elött kezd ek inni, lehet hogy csak utána elkeseredésében.Sajnos nem mindenki születik ezüstkanálall a seggébe!!!!!Magyarországon addig nem lesz rend míg az emberek ott rúgnak a másikba ahol tudnak.Ez a cikk abból indult hogy egy ember meghalt az utcán mert mindenki szart rá.Észhez kéne kapni végre mindenkinek hogy ez baj.Elnézést a csúnya szavakért de a buta birka emberek feldűhítenek.”
 • 55. Ikoza 2009. október 20. 08:31
  „Egy ismerősöm albérlői nem akartak semmiféle módon kiköltözni. Annyi pénzt költött már rájuk, hogy kétségbeesésében egy ötlete támadt, ha ennyi veszett, vesszen minden. Szét akarta verni a lakást használhatatlan állapotúra. Nyilván nem ez a megoldás, de nem maradt más ötlete. Kössétek ki az áramot, meg verjétek ki az ablakot és szereljetek új zárat a lépcsőházra. Utána már csak annyi a dolgotok, ha egyszer kimentek a házból, hogy ne engedjétek be újra őket.”
 • 54. Csetneky 2009. október 18. 23:27
  „A cikk alapján arra a következtetésre jutottam, ez a szerencsétlen ember nem azért halt meg, mert hajléktalan volt, hanem azért, mert részegen elaludt az utcán és kihűlt. Tehát nem a hajléktalan probléma a halál oka, hanem az, hogy rémületesen berúgott és ráadásul szerencséje sem volt, mert senki nem hívta a mentőket. Akkor is ez lett volna a vége, ha nem hajléktalan, hanem hazafelé tartva, fáradtságának kipihenése céljából heveredik le egy kicsit, csak aztán elalszik.
  Akik annyira szívükön viselik a hajléktalanok sorsát, azoknak tudom ajánlani, hogy fogadjanak be otthonukba néhányat, vagy költsék rájuk fizetésük egy részét. Én a magam részéről úgy vagyok ezzel, tőlem éppen elég - vagy inkább túl sok - adót és járulékot vonnak le, normális országban ezekből a bevételekből az állam kötelessége segíteni a lecsúszott embereket. Ja, hogy ez nem teljesen normális hely, mert a vezetők elqúrják a pénzt? Erről aztán végképp nem tehetek, nem én juttattam őkat hatalomra.
  Annyit még hozzáfúznék, ha hozzám a pincébe akaratom ellenére beköltözne egy hajléktalan és még neki állna feljebb, úgy érzem, maximum egy nap alatt rávenném arra, hogy örökre elköltözzön onnan.”
 • 53. Hanem_Haigen 2009. október 18. 01:11
  „Érdekes összehasonlítani az itteni hozzászólásokat azokkal, amikor a maszturbálós cikket írták.
  Mennyire más vélemények vannak most túlsúlyban!

  Ugye milyen manipulatív dolog a média? Hogy mennyire hatással van a véleményre, amit az ember a sajátjának hisz?”
 • 52. Intel 2009. október 17. 09:22
  „BsBe

  Jegyzői hatás kőrbe tartozik ezen személy elhelyezése!
  Olyan nincs, hogy nem lehet ki tenni.
  Halottál már az önkényes lakás foglalókról?
  Na, az ugyan az az eset, törvénytelen.
  Ilyenkor a jegyzőnek kell utasítást tenni, és a rendőrség ilyen esetben beavatkozhat.”
 • 51. Sz.Beatrix1975 2009. október 17. 08:42
  „50. BsBe 2009.10.17. 08:19

  Hát kedvesem, megmondom neked, hol lakom. Most építjük a házunkat ágfalván, és 3 gyerekem van. De ugye nem sértődsz meg, ha azt mondom, hozzám nem jöhetne???!!!De: én elhiszem, hogy szar ügy a helyzetetek, én az anyámmal éltem, amióta tudom az eszemet, ivott, mint a kefekötő. És nem a pincében élt, hanem 1 légtérben velem!!!! Szerintem ez a ti problémátoknál jóval szarabb volt. De mint már írtam, megértem a felháborodásotokat. Viszont én 1 szóval sem írtam még azt, hogy az ilyeneket meg tudom érteni, csak arról szóltam, hogy az utcán padon fekvő és magába roskadó embereket igenis sajnálom és kívánom, te soha ne kerülj majd ilyen helyzetbe. Bár nem tudhatod, mert ha jövőbe látó vagy ugyan már megmondanád a heti lottószámokat????!!!!”
 • 50. BsBe 2009. október 17. 08:19
  „Kedves Sz.Beatrix1975! Légy szíves árult el merre laksz. A mi házunk pincéjébe beköltözött a nyáron egy hajléktalan férfi. (előtt volt háza, családja, de elpiálta, eljátszotta. a család anyaotthonba került, majd ebben a házban kapott - sajnos - lakást és hozta magával az alkoholista volt férjet is)
  Sienkit meg nem kérdezett, egyszerűen beköltözött a pincébe, amelyik egy folyóról nyílik, (több pincével együtt) amit ő használ az elején van. Ez azért lényeges, mert ha "otthon" van, a többi pince megközelíthetetlen, Hőbörgés, miért ilyenkor ekkor, miért most kell mászkálni, a gyerek a biciklit nem meri este már bevinni, nem lehet fáért lemenni, csak hosszas vita,, veszekedés árán.
  A költözéskor mutogatta a Családsegítő Intézet "engedélyét" hogy ŐK azaz a Családsegítő Intézet megengedni hogy ott lakjon. (arra nem tértek ki, milyen jogosultságuk van, volt erre, mert igaz ez egy önkormányzati tulajdonú ház - attól még a közös villanyt, amit az úr elhasznál a lakóknak kell kifizetni., mivel azonnal rákötött a pince világításra, villany, rádió, magnó, és most tél fele természetesen a hősugárzó által fizetett villanyt is a lakóknak kell fizetni

  Szóvak kedves Sz.Beatrix1975 áruld el hol laksz, megadom neki a címedet, és költözzön oda. A dolog vicces oldala, hogy nem tudjuk kitenni. Sem az önkormányzat, sem a családsegítő (igaz azóta már ajánlottak neki helyet, de nem megy, mert ott alkalmazkodni kell és nem lehet piálni) sem a holding mint tulajdonos, sem a rendőrség nem tesz (állítólag nincs rá lehetőség) semmit. Egyszerűen el kell viselnünk. Csakhogy szép lassan nem csak őt, hanem a hozzácsapódó többi "kollégát" is.

  Kérem, ha valakinek van ötlete, hogy lehet hivatalosan kitenni, jelezze, mert mi és a hatóság úgy néz ki tehetetlenek vagyunk.”
 • 49. Intel 2009. október 16. 22:03
  „46.
  Az etnikumom fehér:)
  Na és, hogy ki vagyok???
  Hát azt nagyon sokan szretnék már tudni:)
  Igérem egyik választáskor majd kiderül!
  Abban meg már csak bízni tudok, hogy akkor már rend lesz az országban!”
 • 48. SC 2009. október 16. 19:50
  „Izraelben ez nem fordulhat elő.Ott lelövik,ugye meir? És itt is úgy van demokrácia,ahogy felétek... Sehogy.”
 • 47. meir 2009. október 16. 19:12
  „Na EZ a Demokracia valodi szegyene!!!!!
  Egy EMBER halalra fagyhat az Emberi Kozony miatt az utcan!!!!!!”
 • 46. Sz.Beatrix1975 2009. október 16. 18:56
  „45. Intel

  Hát belém biztos vagyok benne, soha nem fognak rúgni, de elmagyaráznád, hogy mi a bajod, mi nem tetszett a korábbi hozzászólásokban? Remélem nem vagy cigány, mert ha igen, akkor te biztos belém fogsz majd rúgni!!!! Sajnos vannak, akik nem viselik el a hajléktalanokat, de pl. van olyan ember is, aki utálja a gyerekeket, és vannak olyanok is, akik mondjuk utálják az öregeket. De hogy továbbmenjek, a nők mindig utálják a náluk szebbeket, akkor ők nem emberek?”
 • 45. Intel 2009. október 16. 18:27
  „Gratulálok! Itt vannak aztán nagyon hazafi emberek!
  Nem baj, remélem egyszer majd az utcán belétek rúgnak....”
 • 44. Sz.Beatrix1975 2009. október 16. 12:30
  „Van 1 kedves barátom pesten, 5 évvel ezelőtt hoztak olyan törvényt, hogy ha etnikai kisebbséget, rokkantnyugdíjast vagy valamilyen hátrányosan megkülönböztetett embert felvesz a cégéhez, 2 évig nem kell járulékokat fizetni utánuk. Megtette, apró alkatrészeket kellett összeszerelniük, 32 cigányt vett fel munkavállalóként. 30 közülük mindent ellopott, amit csak bírt, nagyobb lett a vesztesége, mint a nyeresége. 2 cigány tiszta és jóravaló volt, mégis őket is ki kellett rúgnia, hisz miért hinne nekik!! Az a kettő köszönhette kedves fajtársainak!!! És mint már írtam, a szociális segélyeket a te és mindenki adójából fizetik, és mi a francnak menne dolgozni, ha megkapja munka nélkül is. A cigányok állandóan sajnáltatják magukat, de én még nem hallottam 1 hajléktalant sem, aki a magyar embert szidta volna, amiért ő oda jutott, ahol van!”
 • 43. Innen 2009. október 16. 11:48
  „jhetedikj: szerintem meg segítséget érdemelnének. Ennek az embernek volt családja! Az más kérdés, hogy nem törődtek vele, hogy szerencsétlen volt egész életében, és ez vezetett az alkoholizmusához. És arra ugye senki nem gondol, hogy hajnalban nem sokan mászkálnak az utcán... Ilyen hidegben elég egy óra, és vége. Az pedig a másik, hogy ilyen helyzetbe a mai világba (remek banki szabályozás, ész nélkül felvett hitelek, elvesztett állások stb.) bárki bármikor kerülhet (hajléktalanságra gondolok).”
 • 42. paris18 2009. október 16. 11:38
  „Beatrixnek igaza van.
  Házon kívült néha érdemes nézni.Sajnos este későn van mert ugye a maúnika só van főműsoridőben.
  ott volt egy interjú egy kistelepülés polgármesterével.(Hajdu-Bihar megyében)A faluban nagy munkanélküliség(Sok cigány) lehetőséget kaptak hogy 30 ember munkát kaphat a szomszéd településen(ami már románia).de mivel átjárni nem tudtak volna mert nem volt menetrend szerinti járat, az önkormányzat vásárolt volna egy buszt amivel minden nap teljesen ingyen vitték volna el őket.nem lett belőle semmi mert csak3-4 ember vállalta be.az egyik cigány azt nyilatkozta hogy hülye lenne dolgozni 95 ezer forintért mikor havonta megkapja a 91 ezer forintot és abból vígan él.
  <moderálva>”
 • 41. Sz.Beatrix1975 2009. október 16. 11:19
  „Hát én személy szerint azoktól a cigányoktól, akik megérdemlik az utálatomat, sokkal jobban irtózok, mint a hajléktalanoktól! Pl.:halálra éheztették a 13 hónapos gyereküket, mert cigi és pia kellett nekik. Felelősségük volt, mégis ittak, mint a gödény. A hajléktalan kinek árt az ivászatával? Legfőképpen magának, nekem legalábbis nem árt vele,de a cigányokat el is kell tartanunk!!!!!!Utána lehetne járni, hogy a szociális segélyeket kik is fizetik????!!! Honnan szedik a pénzeket, amit aztán elosztogatnak nekik? És még beleszólásunk sem lehet ebbe!”
 • 40. FREDDY/S 2009. október 16. 11:03
  „Majd, ha a minimálbér eléri a képviselők jövedelmi szintjét, nem lesznek hajléktalanok, nemde...”
 • 39. Ikoza 2009. október 16. 08:00
  „Remélem azt tudjátok, hogy minden regisztrált hajléktalannak jut étel és ágy a Hajléktalanellátásban! Aki koldul, nyilván nem ételre költi, hiszen azt eleve kap a Magyar utcában. Aki nem megy be éjszaka a menedékbe, az maga választotta a sorsát, vagy antiszociális viselkedésével megszegi a szabályzatot és így nem nyer bebocsátást. Továbbá bizony vannak olyanok, akik akarnak változtatni a helyzetükön és a szociális munkások segítenek nekik munkát találni, hogy átvészeljék ezt az időszakot. Van pár, aki a hajléktalanszállóban alszik és reggel elmegy dolgozni. Magyarán szólva aki az utcán fagy meg, nagy valószínűséggel tett érte, hogy így járjon. És ne csodálkozzon senki, ha irtózunk a koldusoktól. Sajnos a rossz hírnévért megdolgoztak. Persze nem személy szerint, hanem a kirívó esetekkel...”
58 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl: Nemzetellenes a költségvetés

Politikailag káros, szakmailag rossz a 2010-es költségvetés, melyet nem szabad megszavazni –… Tovább olvasom