Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Kihasználták a lehetőségeket Pinnyén

Pinnye - Pinnye azon települések egyike, ahol 2006 óta új polgármester irányítja a falut. Farkas Tamás az előző ciklusban alpolgármester volt. Úgy érzi, a településen példás az együttműködés.
Az eltelt egy évben Pinnyén több jelentős önkormányzati fejlesztés fejeződött be, illetve kezdődhetett el. Még az előző ciklusban indult el az egykori iskolaépület átalakítása. Az új közösségi házat viszont már Farkas Tamás polgármestersége alatt adták át, s persze nem felejtették el meghívni az előző faluvezetőt, Sebestyén Józsefnét sem.

A háromszázhatvan lakosú település szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis az itt működő cégek jelentős iparűzési és súlyadót fizetnek be. Talán ennek köszönhetően sikerült két részletben az Arany János utca útburkolatát és a Kossuth Lajos utcában egy járdaszakaszt leaszfaltoztatni. A beruházás összköltsége meghaladta a tizenhétmillió forintot.

– Az előző ciklusban alpolgármesterként voltam tagja a képviselő-testületnek – mondja a fiatal faluvezető. – Amikor polgármesternek jelöltettem magam, tudtam, mire vállalkozom. Így egy év elteltével azt mondom: erre számítottam. Úgy érzem, a testület képes együtt dolgozni.

Viták vannak, de ezek egyike sem sértő, sokkal inkább az előrelépést szolgálják. Akadnak buktatók, de azért dolgozunk, hogy ezeken túljussunk. A választáskori terveink nagy részét sikerült megvalósítanunk, illetve elkezdenünk.

Farkas Tamás polgármester


Megoldásra váró problémaként említette Farkas Tamás polgármester a csapadékvíz-árokrendszer megépítését. A tervezett beruházás költsége a jelenlegi árakon számolva eléri a 74 millió forintot. Ekkora összeget azonban önerőből képtelen kifizetni a község. Ezért is társultak az Ikva Menti Csapadékvíz-elvezetési Társuláshoz, ennek keretében lehet pályázni állami és uniós forrásokra. A pályázatot jövő év március végéig kell beadni.

– Az internetszolgáltatás fejlesztésére lenne lakossági igény – folytatta Farkas Tamás polgármester. – A probléma megoldása több tízmillió forintba kerülne. Erre azonban a közeljövőben kevés esélyt látok, miután a szolgáltatók úgy sem hajlandók elvégezni a fejlesztést, hogy ebben részt vett volna az önkormányzat is. Örömteli ugyanakkor, hogy a külterületi utak helyreállítása elkezdődött, miként az egykori kastélykert rendbetétele is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszorúk és jókívánságok

Sopron - A Perkovátz-ház Baráti Köre minden évben az advent első vasárnapja előtti szombaton elviszi… Tovább olvasom