Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Kihasználnák a Deák tér kiváló adottságait

Sopron - A tegnap zárult X. Szüreti Napokkal a Kékfrankos Nyár programsorozatai is véget értek. Rigler Zsolt, a szervező Bormarketing Műhely Kht. vezetője összességében sikeresnek tartja az elmúlt nyár rendezvényeit.
Megszámolni is nehéz lenne, mennyi program várta a soproniakat, illetve az ide érkezőket a Kékfrankos Nyár rendezvénysorozata keretében. A szervezők mintegy ötmillió forintból gazdálkodhattak, a minőségi előre lépéshez viszont ennél több pénz kellene.

A szervező Bormarketing Műhely Kht. vezetője, Rigler Zsolt összességében elégedett. – Szinte minden hétvégére jutott valamilyen borral és kultúrával kapcsolatos rendezvény – kezdte az összegzést az igazgató. – Jelen voltunk a VOLT Fesztiválon, a Kelta Fesztiválon, voltak saját rendezésű programjaink, valamint a napokban megyünk a budapesti bor- és pezsgőfesztiválra. A célunk továbbra is az, hogy egységesen kezeljük a soproni borvidéket, az itt termelő borászokat. Mi nemcsak azt a mintegy húsz nagyobb borászatot képviseljük, akik rendszeres résztvevői a hazai és a nemzetközi versenyeknek, hanem azokat is, akik saját maguk értékesítik borukat. Tervezzük, hogy szeptembertől a kisebb borászatok számára meghirdetjük a pártolói tagságot.

Események, rendezvények voltak bőségesen, de nehézségek is akadtak. – Be kell látni, az egyes borversenyek nemcsak arról szólnak, hogy ki lesz a győztes, hanem ez kőkemény gazdasági verseny is – folytatta Rigler Zsolt. – A borászoknak mérlegelniük kell: az adott borból mekkora mennyiséget tudnak palackozni, s a felkínált, kialkudott áron még nyereségesen eladható-e a termésük.

A jövővel kapcsolatban megtudtuk, a szándéknyilatkozat a város, illetve a bormarketing részéről is megvan, hogy a Deák téri Tourinform-irodában egy vinotékát alakítsanak ki. Emellett szeretnék kihasználni a tér adottságait, a hangulatos környezetet. Az mindenesetre majd a télen dől el, hogy továbbra is a Fő téren, vagy immár a felújított Deák téren tartják-e meg a Kékfrankos Nyár rendezvényeit.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban nincs erdei tűzoltóautó

Sopron és környéke - Közel negyven esetben hívták erdő-, avar-, illetve tarlótüzekhez a soproni tűzoltóság munkatársait az elmúlt három hónapban. A munkájukat nehezíti, hogy a korábbi erdőtüzes gépjárművet ki kellett vonni a forgalomból. Tovább olvasom