Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Kihasználatlan a konferencia-központ

Úgy érzem, lényeges kérdésekben nem tér el véleményem Nyerges Ferenc álláspontjától a Pro Kultúra Sopron Kht.-val kapcsolatban – jelentette ki Kóczán Zoltán képviselő.
„ Időszerű a Pro Kultúra Sopron Kht. működésének újragondolása" című írásunkban Nyerges Ferenc, a kht. ügyvezető igazgatója az önkormányzati ülésen Kóczán Zoltán által felvetettekre fejtette ki véleményét a Kisalföld szombati számában. Erre reagált a képviselő.


– Nem tartom szerencsésnek, hogy „levelező" viszonyban állunk egymással, amikor az önkormányzati ülésen mindezt megbeszélhettük volna – mondotta Kóczán Zoltán. – Van annyira fontos egy közhasznú szerződés, hogy az ügyvezető kérje az említett bírósági tárgyalás elhalasztását. A szombaton megjelent írás néhány pontatlanságot tartalmaz. Amikor Nyerges Ferenc azt nyilatkozza, hogy nehezményezem, csak hatvan rendezvény volt 2005-ben a Liszt-központban, akkor téved. Én azt mondtam: hatvanat terveznek 2006-ban – ezt vállalták közhasznú szerződésükben –, és ezt rendkívül kevésnek tartom. Azt is mondtam, hogy amikor a központban jártam, csak egyetlenegyszer volt egy kisszínházi előadás. Az összes többi terem, éppúgy, mint más napokon, üresen, fűtéssel, világítással, őrzéssel nyelte millióinkat.

Nehezményeztem, hogy nincs abban a házban olyan tevékenység, ami élettel töltené meg. A kisszínházi rendezvények a színház produkciói, tehát nem a Liszt-központ munkájának az eredményei, csak helyet adnak az előadásoknak. Abban viszont egyetértek Nyerges Ferenccel, hogy az épület így, legalábbis ami a funkcióját illeti, átalakításra szorul. P mondta többször, például a 2005-ös üzleti terv tárgyalásakor, hogy konferencia-központként nem működik, így nem rentábilis. Kérdezem: akkor miért kell – ahogy ő fogalmazott – 2006 októberéig várni az átalakítással? Bele kell, bele kellett volna már vágni.

A menedzsmentnek kellett volna új ötletekkel jönnie a tulajdonos felé. Másfél milliárd forintért állítottuk helyre az épületet, évente több százmillió forintot költünk rá, és nem tölti be a funkcióját. Veszteséges, így nem mehet tovább. Szükséges tehát az átalakítás, örülök, hogy a sajtó nyilvánossága előtt is elismeri ezt az ügyvezető igazgató. Véleményem szerint ezért nem szabadott volna öt évre kinevezni sem a kht. ügyvezető igazgatóját, sem pedig a színházét. Személyekben csak az átalakítás után szabadott volna gondolkodni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időszerű a Pro Kultúra kht. működésének újragondolása

Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője cáfolta, hogy az elmúlt évben csak 60 rendezvény volt a Liszt-központban. A kijelentést Kóczán Zoltán tette a csütörtöki önkormányzati ülésen. Tovább olvasom