Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kígyókkal ismerkedtek a diákok

A rendezvényen felső tagozatos általános iskolás diákokat is vendégül láttak.

Sarród-Lászlómajorban mutatta be pénteken a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság a fokozottan védett rákosi vipera védelmére indult Life+ programot és az ennek keretében végzett élőhely-kezelési és élőhely-rekonstrukciós munkákat.

A rendezvényen felső tagozatos általános iskolás diákokat is vendégül láttak. Két előadás mutatta be a rákosi viperát és védelmét, amelyet nyolc közreműködő partner valósít meg Magyarországon és Ausztriában. Az öt környékbeli iskolából érkezett mintegy hatvan diáknak és kísérő tanáraiknak a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársa beszélt a kígyókról.

Egy élő, de veszélytelen állatot, egy fiatal óriáskígyót mutatott be. Az ismertetőből kiderült, a rákosi vipera élőhelyei a XX. század során beszűkültek, ezt az állomány erős csökkenése követte. Ma ez hazánk legveszélyeztetettebb gerinces állata.

Az öt környékbeli iskolából érkezett diákoknak a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársa beszélt a kígyókról.
Az öt környékbeli iskolából érkezett diákoknak a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársa beszélt a kígyókról.


Az Európai Unió támogatásával végzett munkák során többek között az élőhelyek helyreállítása történik meg a Hanságban. A projektpartnerek szerteágazó természetvédelmi tevékenységet folytatnak, így megkezdődött a rákosi viperák fogságban szaporítása is, ami végső esetben biztosíthatja túlélésüket. A rendezvény zárásaként levetítették a rákosi viperáról forgatott ismeretterjesztő filmet és az érdeklődők rövid kirándulást is tehettek a nemzeti parkban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önként jelentkezett a teraszra hajtó soproni autós

Információnk szerint a nagy ijedtségre hivatkozva hagyta el a helyszínt az az autós, aki szerdán… Tovább olvasom