Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kiesett a beteg a soproni kórház ablakából?

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást a Soproni Rendőrkapitányság.

Arról érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy egy beteg kedden késő este valószínűleg kiesett a soproni Erzsébet-kórház neurológiai osztályának első emeleti ablakából. A baleset körülményeit a kórház is vizsgálja.

A szerencsétlenül járt férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Fia, Buzás Krisztián a Kisalföldnek elmondta mindazt, amit ő tud az esetről. Nem érti, hogy történhetett ekkora baj.

A neurológiai osztály első emeleti ablakából esett ki a beteg, a balesetet vizsgálják. Buzás Krisztián, a szerencsétlenül járt férfi fia sem tudja még, mi történt aznap este.
A neurológiai osztály első emeleti ablakából esett ki a beteg, a balesetet vizsgálják. Buzás Krisztián, a szerencsétlenül járt férfi fia sem tudja még, mi történt aznap este.

– Édesapám még a múlt héten elcsúszott a jégen és csúnyán beütötte a fejét. Koponyán belüli bevérzése miatt került a neurológiai osztályra. Szigorúan feküdnie kellett – meséli feldúltan Buzás Krisztián. – Még az etetése közben sem volt szabad mozognia, de elfogadtam a helyzetet, mert biztos voltam benne, apám érdeke, hogy ne mozogjon, s a szigorú ágynyugalom is ezt a célt szolgálja. Az viszont meglepett, hogy két nap után már szabadon jött-ment az osztályon. Kedden esti látogatásomnál is a folyosón tévézett. Akkor azt gondoltam, már ennyire javult az állapota... Másnap reggel viszont hétkor a kórházból telefonáltak és közölték a hírt: apám kizuhant az ablakon és sérülései miatt a traumatológián ápolják. Tegnap még nem tudtam kommunikálni vele, gondolom, altatták, mert nagyon csúnya törései vannak – mondta el kétségbeesetten Buzás Krisztián.

Információink szerint a férfi többszörös nyílt törést szenvedett el a zuhanás következtében.

Hogy mi történt kedden este az osztályon, azt most már a rendőrségi vizsgálat fogja kideríteni. A beteg fia is csak annyit tud, hogy a nővérek este keresni kezdték az édesapját, akit végül az épület mellett találtak meg. A fiatalember úgy gondolja, apja már nagyon szeretett volna hazamenni, s talán a kijáratot kereste, amikor szerencsétlenül járt. De hogy fordulhat elő, hogy egy neurológiai beteg kiesik az ablakon, s azonnal még csak észre sem veszik? – tette fel a kérdést Buzás Krisztián.
– Osztályunkon a beteg kezelés alatt állt, amikor előre nem kiszámítható módon megtörtént a baleset. Ilyen és hasonlók sem otthon, sem gyógyintézetben nem kizárhatóak – nyilatkozott az üggyel kapcsolatban dr. Molnár Sándor, a neurológia osztályvezető főorvosa. – A kivizsgálást megkezdtük – tette hozzá a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: Kudarcok és hazugságok!

Világosan látja és sajnos tapasztalja az ország többsége, hogy most tényleg rosszabbul élünk, mint… Tovább olvasom