Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kiemelten ellenőrzik az idegenforgalmi helyeket

A nyári időszakban mintegy húsz százalékkel növekszik az autófeltörések, strandlopások száma. A Soproni Rendőrkapitányság megkezdte az idegenforgalmi főszezon kiemelt ellenőrzését.

A rendőrség, a polgárőrség, a vám- és pénzügyőrség és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkatársai Sopronban, illetve a térségben is megkezdték az idegforgalmilag leglátogatottabb helyek, rendezvények ellenőrzését. Ilyenek egyebek mellett a strandok, a nagy létszámú rendezvények helyszínei és a VOLT Fesztivál.

A közlekedésrendészet munkatársai pedig folyamatosan ellenőrzik a 84-es, 85-ös számú főutak térségbeli szakaszait. A bűncselekmények megelőzése, illetve visszaszorítása érdekében a rendőrség felvette a kapcsolatot a szállodákkal, a Tourinform-irodákkal. Az ide látogató külföldiek német, angol és francia nyelvű tájékoztató anyagot kapnak.
A nyári időszakban mintegy húsz százalékkel emelkedik az autófeltörések és strandlopások száma.

A legtöbb esetben az autótulajdonosok felelőtlenül jól látható helyen hagyják az értékes mobiltelefonokat, táskákat.
Farkas Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője a Kisalföldnek elmondta: a legforgalmasabb helyekre rendszeresen visszatérnek a járőrök.

– Vegyük figyelembe, hogy nemcsak hozzánk jönnek nyaralni, hanem mi is elutazunk valahova pihenni. Ilyenkor akár több hétre is magára marad a ház – folytatta az alezredes. – Kérjük meg a szomszédot, ismerőst, hogy rendszeresen ürítse ki a postaládát, nézzen rá az ingatlanunkra. Így úgy tűnik, mintha valóban lenne valaki a lakásban.

Farkas Gábor megjegyezte, a nyári időszakban Sopronban is megjelennek a prostituáltak. Ellenük minden esetben határozottan lépnek fel és szabálysértési eljárást kezdeményeznek.

Hasonló határozottság várható a fiatalok által leginkább kedvelt szórakozóhelyek, diszkók ellenőrzésekor. Nem titkolt cél, hogy visszaszorítsák a drogfogyasztást.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az épület a fiataloké marad

A gyerekek és a fiatalok semmit sem éreznek meg abból, ha a Gyermek- és Ifjúsági Központ beolvad a… Tovább olvasom