Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Kidőlt nyárfa rongálta meg az autót

Lövő és Sopronkövesd között egy nyárfa dőlt egy éppen arra közlekedő Peugeot típusú autóra.

Tragédia nem történt, a vezető, Sudár András még időben elrántotta a kormányt, de a karosszéria így is javításra szorul.

Favágással foglalkozik...

– Olyan cégnél dolgozom, ahol egy erdész megjelöli a beteg fákat, én pedig kivágom azokat.

Így aztán az élet fintorának tartom, hogy pont a mi alig egy hónapja vásárolt kocsinkra zuhant egy út menti elszáradt fa – kezdte történetét Sudár András 35 éves horvátzsidányi lakos. – A Fertő tóról tartottunk hazafelé este a feleségemmel, amikor a főút ama szakaszán igen szokatlan dolgot vettem észre. Először alig akartam hinni a szememnek, amikor láttam, az esős, szeles időben egy nyárfa előttünk kezd rádőlni az útra. Szerencsére nem jött semmi a szemközti sávban, így félreránthattam a kormányt, de szörnyű belegondolni, mi történik, ha ez a fa pont telibe talált volna bennünket. Autónk így is megsínylette az ágakat: a jobb oldali tükör betörött, s néhány helyen megnyomódott, megsérült a karosszéria.

250 ezer forintos kár

Sudár András elmondta még: a kihívott tűzoltók hamar eltávolították az útról a fát, sőt, az adott szakasz egy másik elszáradt fájának az ágát is levágták, megelőzendő a bajt. A rendőrök is helyszíneltek, jegyzőkönyvet vettek fel az esetről. A kárt – amely az elsődleges szemle alapján 250 ezer forintra tehető – a közútkezelő kht. felelősségbiztosítása téríti meg.

Megvizsgálják a fákat

– Az év tavaszán megtörtént a megye főútvonalai mentén lévő beteg fák kivágása – tudtuk meg Szőnyi Zsolttól, a Magyar Közút Kht. szóvivőjétől, kommunikációs igazgatójától. – A Lövő és Sopronkövesd között történtek után feltételezhető, hogy más főútvonal mellett is lehet még beteg, korhadt törzsű, a forgalomra veszélyt jelentő fa. Szakértő bevonásával vizsgáljuk meg a körülményeket a felelősség megállapítására, másrészt útellenőreink megvizsgálják az úthálózat melletti növényzetet, és ahol észlelhető beteg fa, azt haladéktalanul kivágjuk. Gondoskodunk arról is, hogy az adott térség még lábon álló elszáradt fáit számba vegyük, s kitermeljük. Psszel különben pótolni fogjuk a kivágott fákat, ahol az lehetséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlykorlátozás, de meddig?

Zúgolódnak a soproni és a Sopron környéki fuvarosok. Nehezményezik, hogy a 20 tonna összsúly feletti kamionok csak Kópházánál léphetik át a határt. Ez sok időkieséssel és pluszköltséggel jár. Azok, akik teherfuvarozásból élnek, tudják: Sopronnál csak a 20 tonna összsúly alatti járművel léphetik át a határt. Így van ez már hosszú évek óta. Igen ám, de a költségeik egyre nőnek. Tovább olvasom