Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Kidobott ágy - Márciusban nyitnak a hulladékudvarok Sopronban

A két hulladékudvaron felügyelők adnak segítséget, hogy hova kerüljön az újrahasznosítható hulladék.
  
A Tómalom, Fertőrákos felé közlekedők már egy jó ideje láthatják, hogy a Pozsonyi úti telepre már megérkeztek a hulladékgyűjtő edények, illetve azt is, hogy elkészült a hulladékudvar is.

A kerítéssel körbevett területen kapott helyett egy iroda, valamint a különféle újrahasznosítható anyagok elhelyezésére szolgáló konténerek is.

 Volt, aki sietett. Kidobott ágy a hulladéksziget bejáratánál - látható egy korábbi felvételen.
Volt, aki sietett. Kidobott ágy a hulladéksziget bejáratánál - látható egy korábbi felvételen.


Azt talán nem túlzás állítani, hogy a soproniak nagyon várják már a nyitást. Az eredeti tervek még a tavaly nyár végi átadásról szóltak, majd ez fokozatosan tolódott ki.

Most két lehetőség közül választhatnak a helyiek; az illegális elhelyezés szóba sem jöhet. Ha van megfelelő garázsuk, szabad helyük, akkor még tárolják a hulladékot. A másik esetben leviszik a hulladékot Csérre.

Meddig kell várnunk? - tettük fel a kérdést Mágel Ágostnak, a térségi
hulladékgazdálkodási társulás elnökének.

- A szükséges engedélyek beszerzése után várhatóan márciusban nyílik meg Sopronban a Harkai úton, illetve a Pozsonyi úton a hulladékudvar - hangzott a felelet. - Mindkét helyen lesz egy felügyelő, aki segíti a lakosságot, tájékoztatást ad, hogy mi hova kerüljön.

Fontos, az udvaroknak lesz majd nyitvatartási ideje.

Mágel Ágost felhívta a figyelmet, csak azoktól tudják fogadni a hulladékot, akiknek van szerződése a szolgáltatóval, Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft-vel.

Mint megtudtuk, a hulladékból lakossági mennyiséget tudnak átvenni. Ilyen például egy fürdőszoba felújítása után keletkezett törmelék, ugyanakkor egy ház teljes elbontása már más kategória. Oda konténert kell rendelni. Az autóról lecserélt gumi, vagy akkumulátor is behozható, de ipari mennyiség már nem.   

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autósok figyelem! Fokozott közúti ellenőrzés van Sopron környékén

Úgy tudjuk, az ellenőrzésekre este 10 óráig kell számítani. Tovább olvasom