Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kibővítik a soproni kosárcsarnokot

Felújítják és 3000 férőhelyesre bővítik a soproni kosárcsarnokot, az MKB Arénát. A munkálatok tavasszal kezdődnek.

Török Zoltán, az Uniqa-Euroleasing Sopron ügyvezetője a klub honlapján elmondta, hogy a magyar szövetség TAO sportágfejlesztési programjának keretében elnyert összeg felhasználásával az ország első olyan kosaras akadémiai központját építik, ahol egy helyen lesz elérhető minden, ami a magas szintű működéshez, valamint nagy nemzetközi utánpótlás rendezvények lebonyolításához elengedhetetlen.

A munkálatok közel két évig tartanak majd, az első ütemben megújítják, kicserélik a már elavult tűzjelző berendezéseket, elektromos vezetékeket és a légtechnikát, továbbá bővítik a menekülési útvonalak számát.

A bővítés során egy 24 méter hosszú toldással, két szinten, összesen 1600 négyzetméteres térrel bővül a létesítmény, ahol a 2015-ös női Európa-bajnokság idején mobil lelátók segítségével 3000 számozott ülőhely várja majd a csapatokat és a szurkolókat.

Az újabb épületrészben egy nemzetközi minősítéssel rendelkező kosárlabdapálya fog üzemelni, amely a szabvány szerinti méretezéssel és technikai kiszolgálással - eredményjelző, hangrendszer, lelátó - rendelkezik majd. A két termet a tervek szerint mobil fal választja el egymástól, így lehetőség nyílik arra, hogy a jövőben az Aréna nagy rendezvényeknek, így akár egy több minősített pályát igénylő utánpótlás Európa-bajnokságnak is otthont adjon.

A honlap híre kiemeli, hogy Raabersport Kft. által elnyert, bruttó 550 milliós pályázat kivitelezése Sopron Megyei Jogú Város hathatós támogatásával valósulhat meg - a város 120 millió forintos önrészt vállalt a beruházásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendeződik a bérfizetés Sopronban: időben érkezik a dolgozók pénze

Sikerült megoldani a technikai nehézségeket - jelentette be Tengerdi Antal, a Soproni Szociális… Tovább olvasom