Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kiállítások a szecesszió jegyében

A nő számtalan arca tűnik fel Borsodi Zsuzsa keramikusművész és Nimcsevity Anna festőművész közös kiállításán. A szecesszió jegyében című tárlat szombaton délután nyílt meg az Art Area Galériában.
A képzőművészetet kedvelő soproniak rövid idő alatt megszokhatták, hogy a Pum-ház mindig izgalmas tárlatot tartogat számukra. A mostani bájával, finomságával szépen harmonizál a beköszöntő tavasszal. Ehhez alkalmazkodott a megnyitón Fodor Gábor fuvolaművész is játékával.
A galéria vezetője, Rujavecné Ferenczi Katalin a szecesszió sokrétűségéről szólt, majd átadta a szót Horváth Ferenc újságírónak, aki megnyitójában nem titkolta: nagyon közel áll hozzá a két művész által teremtett világ. Elsőként a Baja környéki Dávodon élő Nimcsevity Anna festőművész alkotásairól szólt: „Egy olyan polgári világot vetít elénk, amelyet már sohasem élhetünk meg, de ami után mindannyian vágyódunk… A művésznő azt mondta, tárlatának mottója talán A nő lehetne". És valóban, képein éppúgy feltűnik az elegáns, a különleges, mint a finoman egyszerű nő, a titokzatos, a szomorkás, a bágyatag vagy éppen a vidám, kacér asszony. A nők világához kapcsolódnak Borsodi Zsuzsa kerámiái is. „A művész a magyar kerámiaművészetben egyedülállót alkotott, s legyünk büszkék rá, hogy soproni alkotó. Nagy méretű kerámiababáit korongozással készíti, külön-külön a testrészeket, majd a díszítésként használt csipkével és mázzal együtt égeti ki"– emelte ki Horváth Ferenc. A kiállított elegáns, csipkés kalapok és finoman megformált női kerámiaalakok remekül harmonizálnak Nimcsevity Anna festményeivel. Az egyedi hangulatú tárlat április 10-ig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erkölcstan és tornaóra kötelező

„ Ha rajtam múlna, az ifjúságot mindenekelőtt hit- és erkölcstanra taníttatnám, és mindennap… Tovább olvasom