Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kiállítás és konferencia Sopron és térségének iparáról

Sopron és vidéke - Sopron és vidéke iparának történetét, illetve a jövőbeli kiút lehetőségeit számba vevő – kiállítással egybekötött – konferenciát szervez a kereskedelmi és iparkamara. Jelentkezni november 30-ig lehet relikviákkal, de előadónak vagy hallgatónak is.
„Az utóbbi évtizedek alatt bekövetkezett társadalmi és gazdasági változások következtében gyakran semmisülnek meg vagy tűnnek el az elődeink által teremtett gazdasági és ipartörténeti értékek, veszni látszik a hagyományok tisztelete" – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a kamara képviselői bejelentették: jövő júniusban ipartörténeti kiállítást és konferenciát szerveznek. Kocsi János a kamara részéről hangsúlyozta: az előkészítés során november 30-ig várják az érdeklődők jelentkezését, illetve a kiállításra szánt ipartörténeti ereklyéket, vagy épp az elmúlt két évtizedből való ipari emlékeket, dokumentumokat. Bányászati, erdészeti, kézműipari múzeum már van Sopronban, de más szakmák, ágazatok gyűjteményei még hiányoznak.

Az értékmentést a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara koordinálja. Megpróbálják összegyűjteni és regisztrálni a Sopron–Fertőd kistérség gazdaságának történelmi értékeit, hogy kiállításon – később múzeum létrehozásával – mutassák be e kincseket a nagyközönségnek. A kiállításhoz kapcsolódó gazdaságtörténeti konferencián lehetőséget adnak mindenkinek, hogy maguk, családjuk vagy cégük szakmai történetéből vett példák alapján közreadják tapasztalataikat, hogyan válaszoltak sikerrel a történelem vagy épp a XXI. század piaci kihívásaira. Szót ejthetnek arról is, milyen ötletük van a kistérségüket érintő gazdasági kérdések megválaszolására.


Akik a szervezőbizottságot alkotják

A 2008-ban rendezendő soproni ipartörténeti kiállítás és konferencia előkészítő bizottságát Kováts Árpád, az iparkamara titkára; Kocsi János szervező; Horváth Vimos, a kamara elnöke; dr. Bihari István kistérségi irodavezető; dr. Tóth Imre múzeumigazgató; dr. Székely Csaba, a NYME Közgazdaság-tudományi Karának dékánja; dr. Wilfing János dékáni hivatalvezető; Károlyi Gyula és Mizsér Gyula, az ipartestület elnöke és titkára, valamint Molnár Tibor, a hegyközségi tanács elnöke alkotja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősek otthona épül az Aranyhegyen

Sopron - Felújítják a Hotel Marónit, a Flandorfer utcában irodaközpontot alakít ki a gázszolgáltató,… Tovább olvasom