Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Kiállítás a hulladékok újrahasznosításáról

Sopron - A pénteken megnyitott, és két héten át látogatható kiállításon kiderül, hogy az újrahasznosított műanyagot videokazetta formájában láthatjuk viszont, a ledarált és átdolgozott gumiabroncsból balesetmentes borítás készülhet a játszótéri hinta alá.

A Gyermek-és Ifjúsági Központban nyílt és június 14-éig ingyenesen látogatható a Hulladékból Termék című kiállítás, ami azt mutatja be, miként lehet a kidobott hulladékból újra hasznos dolog. A szervezők, az ÖKO-Pack Kht., az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft., a Környezetvédelmi Szolgáltatók Országos Szövetsége, és az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. közös célja, hogy a szemléletes bemutatóval népszerűsítsék a Sopronban működő szelektív hulladékgyűjtést, valamint az általa lehetővé váló újrahasznosítást.

A kiállításról

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fővédnökségével útjára indított Hulladékból Termék Kiállítás több mint 3 éve „járja az országot". Ezidő alatt, harminchárom hazai nagyvárosban, több mint 170.000 érdeklődő láthatta, hogyan válnak újra hasznos tárgyakká a kidobott hulladékaink.
A pénteki megnyitón átadták az országos dobozgyűjtő akció
300 ezer forintos fődíját is, melyet a balfi tagiskola diákjai vehettek át. A kiállítással egyidőben kezdődött a II. Soproni Környezetvédelmi Napok rendezvénysorozata az Új utcában, ahol vasárnapig előadások, az energiatakarékosság kérdését feldolgozó bábjáték, hulladékos kézműveskedés és szelektív road show várja az érdeklődőket.


Kiállítás a hulladékok újrahasznosításáról - Sopron - Fotó: Magasi Dávid

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódhat az iskolamentési akció

Fertőszéplak - A fertőszéplaki önkormányzat szükség szerint folytatná a két éve indult… Tovább olvasom