Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Kiállás az örök emberi értékek védelmében

Jókai Anna volt a vendége tegnap este a BW Pannonia Med Hotelben a Soproni Demonstrációs Bizottságnak.
Az írónőt Szokolay Sándor zeneszerző köszöntötte, a nemzet lelkiismeretének nevezve.

A magyar irodalom egyik legnagyobb egyénisége – aki az elmúlt napokban ünnepelte 74. születésnapját – többek között az értelmiség felelősségéről, a konzervativizmusról fejtette ki gondolatait nagyszámú hallgatóságának.

Jókai Anna szerint súlyos dolog, hogy a magyar értelmiség, a művészvilág, a tudósvilág „nagy része milyen tökéletesen beleolvad abba az alapszínbe, ami ennek az országnak az áporodott levegőjét meghatározza".

– Sokan úgy gondolják, ma már nem fontos egy értelmiséginek, különösen egy írónak beleszólnia égető kérdésekbe, mert idejétmúlt, olyan konzervatív dolog – mondta Jókai Anna. – Ez nem így van. Ezúton üzenem azoknak, akik még mindig úgy gondolják, hogy a jó értelemben vett konzervatív felfogás azt jelenti, hogy buta, csökött, hogy nem érdekli semmi, ami új, tévednek. Mi nem akarunk mást, mint azokat az örök emberi értékeket konzerválni – és kiállni mellettük –, amelyeket megismertünk és megtapasztaltunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális térkép: szegényedik a belváros

Lezárult a Sopronról készülő szociális térkép elkészítéséhez szükséges adatgyűjtés, jelenleg azok kiértékelése zajlik, és előzetes adatokkal rendelkezünk – tudtuk meg Kónyi-Kiss Gábornétól, a szociális iroda vezetőjétől. A felmérésben 75 főiskolai hallgató és a szociális szféra 50 alkalmazottja, illetve a szociális iroda munkatársai kerestek fel 1735 családot. Tovább olvasom