Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ki fizeti a vétlen autós kárát?

Úgy tűnik, az OTP Garancia Biztosító nem akarja megtéríteni a teljes káromat – mondja Hangácsi István. A fiatalember még tavasszal volt egy karambol vétlen résztvevője, és úgy véli, a biztosító még tartozik neki.

900 ezer forintos kár a vétlen autóban

– Április végén, egy szombati napon hajtott nekem az egyik mellékutcából a balesetet okozó autó – idézi fel a történteket Hangácsi István. – Az ütközés következtében egy harmadik autó is megsérült. A helyszínelő rendőrök rögzítették a baleset körülményeit és megállapították, hogy a balesetet okozó autó figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát. Az én Volkswagen Polómban mindössze nyolcezer kilométer volt. Elszállíttattam a szakszervizbe, a vétkes autós felelősségbiztosítója pedig ezt követően felmérte az autó sérüléseit, és kitöltötte a kárelszámolási lapot. Szerencsére a szerkezeti elemek nem sérültek meg, de így is közel 900 ezer forintra rúgott a kár, de erről csak később – az autó javítását követően – értesültem, mert nekem semmilyen iratot nem küldtek meg.

Kiegyenlítetlen számla

Az autót két hét alatt megjavították, s mindenki várta, hogy a biztosító kiegyenlíti a számlát. Hónapokkal később erre is sor került, de a szakszerviz szerint több mint 130 ezer forinttal kevesebbet kaptak, mint a javítási költség volt. Ezt az összeget az autó tulajdonosától várják. Egyelőre türelemmel. Hangácsi István azonban nem érti, hogy miért nem fizette ki a biztosító a teljes összeget, és azt is nehezményezi, hogy az autó értékcsökkenését sem ismerik el.
– A saját költségemre felkért igazságügyi szakértő által megállapított közel 130 ezer forint értékcsökkenésből 43.050 forintot utaltak át a számlámra – folytatja a fiatalember. – Ügyvédem szeptember 15-én kérte, hogy a különbséget nyolc napon belül rendezzék. Levelére november 15-én válaszoltak, s ebben közölték: a javítás olyan tételeket is tartalmaz, amelyek a káreseménnyel nem egyeztethetők össze.

A biztosító nem hajlandó a megállapodásra

A hónapok óta tartó ügy legfrissebb fejleménye, hogy a biztosító ígéretet tett Hangácsi Istvánnak, tárgyalásos úton rendezik a vitás kérdéseket. Tegnap délelőtt azonban közölték vele, a biztosító mégsem hajlandó semmilyen megállapodásra, így már csak egyetlen megoldás marad számára: peres úton érvényesítheti követeléseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feszült hangulatú kópházi közgyűlés

Viharos közgyűlésre számítottak kredden este Kópházán. Ehhez képest bár feszült hangulatban, de… Tovább olvasom