Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kgy online: Utolsó napirend a kitüntetettek, zárt ülés

Sopron - A közgyűlés utolsó napirendje, a Hűség-napi kitüntetettek megszavazása. Zárt ülést tartanak, majd szintén zárt ülésen a kötvénykibocsátás lesz a téma.


10.46: Napirend előtt a polgármester közérdekű bejelentésével kezdődött meg a közgyűlés. Fodor Tamás kéri a képviselőket, hogy a szünetben kössék fel a Hűség-koszorúra a nemzeti színű szalagjaikat. A koszorút december 14-én a Hűségzászlóhoz helyezik el.

Elsőként a Dalkia-szerződésről szóló sürgősségi napirend következik. Az előterjesztés szerint módosítanák a hőszolgáltatóval kötött szerződést, és az önkormányzat 13 éven keresztül fix hőmennyiség-átvétel mellett kötelezné el magát. Az ellenzék támadja az előterjesztést. - Ezt a szerződést csak akkor írnám alá, ha pisztolyt tartanának felém - fogalmaz Németh Árpád (Civil Összefogás).

Havas András alpolgármester beszél. Elmondja, szükség van arra, hogy a közgyűlés állást foglaljon az előterjesztés ügyében. Hruby József kér szót. - A gázmotor üzemeltetője százmilliós nagyságrendű profitot vehet ki az üzletből - mondja. - Ezen az előterjesztésen még dolgozni kell. Javaslom, a városvezetés legyen állhatatosabb a Dalkiával szemben.Szavazás következik, először a módosító indítványról (a polgármester további tárgyalásokat folytat a Dalkiával és a közgyűlés elé terjeszti az eredményeket.) 26 egyhangú igennel szavaznak.

11.50: A Pro Kultúra Kht. nonprofit-társasággá alakításáról döntenek rövidesen. - Mennyibe kerül a helyi téma kiadása és ki kereste meg az önkormányzatot? - kérdezi Kóczán Zoltán (SZDSZ). Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra igazgatója válaszol: a hetilap egy-egy száma háztartásonként 30 forintba kerül. Ez kedvező ár és jó lehetőség. - Negyven millió forint  Helyi Témára a gazdasági válság idején sok - mondja Biczi László (MSZP).

Kóczán Zoltán azt kifogásolja, hogy a Petőfi Színház igazgatójának teljes családja az intézménynél dolgozik. - Népszerű, ismert színész az igazgató asszony férje, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy látható a soproni színpadon - válaszol Nyerges Ferenc.

A Helyi Téma nem más, mint pártpropaganda az adófizetők negyvenmillió forintjából - fogalmaz Biczi László. - Ha hiteles tájékoztatásról szólna, akkor mit keres a címlapján, hogy: "Kolonics az egészségügyi reform áldozata"???

12.26: Abdai Géza alpolgármester a politikai üzenetnek minősített Kerényi-féle Hamletről elmondja, egy Kossuth-díjas rendezőnek nem kell elmondani, hogy miként vigyen színpadra egy művet. A polgármester kéri a képviselőket, hogy személyeskedés helyett térjenek vissza az eredeti témához. Boros László (MSZP) Shakespeare meggyalázásának minősíti a Kerényi-féle Hamletet.

12.55: Darvasi Ilona, színidirektor is szót kap: "Azért működik együtt a Turay Ida és a Petőfi Színház, mert olyan hatalmas összegei vannak a daraboknak, amit egy színház nem tudna megfizetni. Jelmezeknél és díszleteknél is spórolni vagyunk kénytelenek. Elmúlt évek 6 bemutatójábal szemben 14 előadást tudunk színpadra vinni. Azt pedig, hogy "családi vállalkozásban" működtetnénk a színházat, visszautasítom."

13.08: 17 igen, 6 nem, 2 tartózkodás mellett fogadják el a határozati javaslatot. Szünet következik, délután három órakor folytatódik a közgyűlés.15.50: Vége a szünetnek, most a közterületek felbontásáról és a közúton folyó munkákról szóló rendelet került napirendre. Szavaznak a tervezetről, 16 igen és 5 tartózkodás a végeredmény. Kerékbilincs a téma, Ifj. Arszin Miklós kérdezi meg, hogy hogyan lehet értékesíteni az elszállított gépjárművet. Dobos József jegyző válaszol: "autóként" vélhetően nem, csak roncsként. Szavaznak: 21 igen.

A belváros forgalmi rendjéről szóló új rendeletet tárgyalják. 23 igen, 1 nem. Most környezetvédelmi feladatok 2008. évi megvalósulásáról, és javaslat a 2009. évi tennivalókról címmel beszámoló kezdődik. Németh Árpád: - Jól látom, hogy 2009-ben nincs tervben körforgalom-építés? Horváthné Seregély Jolán osztályvezető: Ez majd a 2009. évi költségvetés elfogadásakor dől el.

16.09: A Raabersport Kft. és az FKL Sportszolgáltató Kft. hitelfelvételéhez kapcsolódó önkormányzati készfizető kezességvállalásról szóló előterjesztés következik. A Raabersport Kft. átmeneti likviditási problémáira 85 millió forint hitelt szeretne felvenni, az FKL pedig 35 milliót. Ehhez kéri a két cég az önkormányzat kezességét. - Lehet abból rendszert csinálni, hogy különböző egyesületek a működéshez szükséges költségeket fedezzék és ehhez az önkormányzat vállal anyagi kockázatot? - kérdezi Kóczán Zoltán. Abdai Géza arra hívja fel a figyelmet, hogy az önkormányzatnak tulajdona van a hitelt igénylő sportszervezetekben. Rádonyi László (Fidesz): folytassunk tárgyalásokat a szervezetek vezetőivel. Ha ezt nem lépjük meg, nehéz helyzetbe kerül a szervezet és ezzel együtt a soproni kosárlabda.

Szavazáskor 23 igen, 1 nem (Kóczán Zoltán) és 1 tartózkodás (Hruby József).

16.39: Állattartás a téma. Sopronban 5443 bejelentett eb van. Ezeknek mintegy ötöde már rendelkezik elektronikus azonosítóval. Az utóbbi időben a törzskönyvezett ebek 95 %-át a tenyésztők már eleve chippel látják el. 2009. dec. 31-ig az önkormányzat térítésmentesen biztosítaná a kutyatulajdonosok részére a mikrochipet. Ennek ára jelenleg 1500 Ft/db.
A beültetés költségét és a regisztráció díját az állattartók viselnék. Ez a
költség kb. 3500.- Ft. A regisztrációval kapcsolatos adminisztrációs
feladatot a beültetést végző állatorvos látja el. A képviselők elfogadták a javaslatot.17.12: Brennbergbánya, Görbehalom, Új-Hermes, Ó-Hermes városrészek szabályozási terve van porondon, Kuslits Tibor magyarázza el a tervezet részleteit. Elfogadták a javaslatot.

17.40: A sportkoncepció első körös anyaga került a képviselők elé. Abdai Géza válaszolja meg a megfogalmazott kérdéseket különböző létesítményekről, támogatásokról. Nagy Tamás (MDF) például a tanuszodára kíváncsi. Kiderül, a város anyagi helyzete jelenleg nem engedi meg a tanuszoda-létesítést. Szavaznak, 24 igen.

18.14: A Soproni Polgárőr Egyesülettel fűznék szorosabbra az együttműködést. A szervezetnek nagyobb szerepet szánnak bűnmegelőzési, baleset-megelőzési, vagyonvédelmi, kábítószermegeelőzési, gyermek- és ifjúságvédelmi, környezetvédelmi feladatokban. Elfogadták.

18.28: 2008. I-III. negyedévi költségvetési gazdálkodásáról és a 2009. évi költségvetési koncepciójáról tesznek fel kérdéseket a képviselők. Némi politikai adok-kapok alakult ki Kalmár István (MSZP) és Rádonyi László (Fidesz) frakcióvezetők között.

19.16: Az Intézmények Gazdasági Szolgálata vezetői posztjára kiírt pályázat elbírálásáról döntött, Szlávikné Ettlinger Tímea pályázatát válsaztották a legjobbnak. Most zárt ülések kezdődnek, először a Hűség-napi kitüntetettekről, majd pedig a kötvénykibocsátásról.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. valaki13 2008. december 08. 07:22
  „Isten hozott a kenőpénzek országában

  Nem igazán izgat senkit sem a december 9-i Korrupcióellenes Világnap, a korrupciót az élet éppen olyan természetes részének tekintjük, mint a csapból folyó vizet. A látványos megvesztegetések mellett létezik a megélhetési korrupció hálója, amely átszövi az egész országot, a gazdaság integráns része lett.

  ,,Legszívesebben rájuk robbantanám a parlamentet"
  - dohog a szelídszavú virágárus az egyik bevásárlóközpontban, miközben elrendezi a broméliákat.
  Épp felizgatta magát, miután aláírta azt az ívet, amelyen egy magánszemély népszavazást kezdeményez, hogy az országgyűlési képviselőknek is csak a számlával alátámasztott kiadásai után járhasson költségtérítés.
  A parlamentben fogadták el nemrégiben azt a javaslatot, amely szerint a képviselőknek továbbra is jár az adó- és tb köteles alapilletményükön túl, az azt néha többszörösen is meghaladó és eddig teljesen adómentes költségtérítés.

  A politikusok ,,nagy" gesztusa a társadalom felé az, hogy ezután 15 százalékos adót fizetnek a költségtérítés után, miközben ez a rezsim - az eva-t is beleértve - minden létező hazai rendszer közül a legkedvezőbb, ráadásul a költségeiket továbbra sem kell számlával igazolniuk.
  ,,Nekem vajon milyen költségeimről nem kell számlát kérnem,
  és
  mit kapok az APEH-től ha nem adok számlát?"
  - dühöng a virágárus, a cserepek pedig csörögnek-zörögnek az apró helyiségben.
  Halkan megjegyzem ugyan az eva-t, mint a kisvállalkozások számára - igaz a magasabb kulccsal - lényegében hasonló lehetőséget biztosító törvényes megoldást, de a szúrós szemek elől jobbnak látom gyorsan elhagyni a terepet.
  A Transparency International (TI) nemzetközi szervezet évről-évre december 9-én tartja a korrupció-ellenes világnapot. Miközben a Magyar Kártya Napjától (december 29.) a Rejtvényfejtők Világnapjáig (február 3.) minden létező világnapot minden évben megülünk idehaza is, valahogyan senkinek sem tűnt föl, hogy ez eddig kimaradt.

  A feledékenység nem véletlen.

  A korrupciót természetesnek, sőt amolyan természeti adottságnak tekintjük, ami ellen felesleges küzdeni, mert volt, van és lesz, mint télen a hideg.

  A TI felmérései ezzel szemben azt bizonyítják, hogy a messziről büdös nagy ügyleteken túl - ideértve a közbeszerzéseket, állami megrendeléseket, a Gripen megaüzletétől a Király utcai házak százmilliós elcsalásáig - a hazai korrupciós mechanizmusok nagy része a mindennapi kis ,,megalkuvások" óriáshálójából áll.
  Ennek a hálózatnak az egyik része az, amit megélhetési korrupciónak hívunk, a magánszemélyek és vállalkozások - vagy akár a cikk elején idézett képviselők - kisebb nagyobb döntései, amiket annak érdekében hoznak, hogy meg tudjanak élni.
  A kis- és középvállalkozások közül sokan feketén foglalkoztatnak embereket, fiktív számlákkal tüntetnek el költségeket, vagy egyszerűen adót csalnak, mert különben lehúzhatnák a rolót.
  A politikusok nem mernek a választóik szemébe nézni, nem mondják azt, hogy a jó döntésekhez képzett és jól fizetett szakemberek kellenek, tehát legyen magasabb és persze adóköteles a fizetésük, ami valamivel többe kerül mindannyiunknak, hanem álszemérmes és csalárd megoldásokat keresnek.
  Az ilyen megalkuvások és hazugságok rendszere miatt kapnak (és várnak el) csúszópénzt a parkoló őrök, hálapénzt az orvosok és ,,ösztönzőt" a gyors ügyintézésért az önkormányzai építési osztályvezetők.
  A virágárus felháborodása érthető, a politikusok felelőssége óriási, de december 9-én érdemes lenne egy napra neki is és mindannyiunknak elgondolkodni a mindennapi kis döntéseinken. A TI azt szeretné, ha erre az egy napra korrupciómentesek lennénk, nem adnánk és nem fogadnánk el hálapénzt, csúszópénzt, nem törekednénk jogtalan előnyökre, kérnénk és adnánk is számlát mindenért.
  És nem utolsósorban elmélkednénk egy kicsit azon, hogy mielőtt mindig másokban (korrupt hivatalnokokban, szemérmetlen politikusokban, offshore-ba menekülő vállalatvezetőkben) keresnénk a problémák gyökerét, mi magunk mit teszünk, és mit nem teszünk - és nem csak a korrupciómentes világnapon.

  Forrás. HVG Online”
 • 63. TancsKaszabell 2008. december 01. 10:11
  „Nem vádaskodunk, hanem Győrt építjük!
  Ezzel kezdte a győri fidesz szóvivője,aztán ahogy illik felmondta az elvárt
  propaganda szövegét.
  Hiszen Ő tudja a lényeg nem abban van!!”
 • 62. valaki13 2008. november 28. 18:21
  „7 MILLIÁRDOS KÖTVÉNYKIBOCSÁTÁS!!!!!???????????

  MÁR SOKSZOR ÍRTAM:

  A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!

  Krízis és Katarzis

  című

  tanulmányában

  Hamvas
  - Willam James amerikai pszichológus nyomán -
  -
  egyszer és kétszer született típusról beszél,

  vagyis olyan emberekről,

  akiknek a sorsa simán és irányváltoztatás nélkül folyik le,

  és olyanokról,

  akiknek életében

  ,,egy, az egész emberre kiható megrázkódtatás merőben új irányt szab".

  A modern ,,válságember"
  ha a
  katarzist átélte,
  ,,másodszor születik",
  de
  vele együtt
  másodszor születik a világ is, amelyben él.

  A katarzis, amely a krízisből kivezethet, Hamvas szerint ,,nem külön pszichológiai, történeti, társadalmi, morális megrázkódtatás, hanem ,,vallásos", vagyis mindez együtt.

  A krízis világfolyamat, ahol morál, állam, társadalom, ember, szellem, művészet, szokás krízise csak megnyilvánulása a kritikus világhelyzetnek."

  Ennek megfelelően a katarzist, amit az ember átél, ,,nem pszichológiailag, társadalmilag, politikailag, hanem metafizikailag éli át,
  s a megújulás nem az egyes ember, hanem az egész emberiség megújulását jelenti".

  Nem kisebb feladatról volna tehát szó, mint az emberiség alapvető helyzetének radikális megváltozásáról - ez volna a katarzis, a globális rendszerváltás.

  Ám az emberiség - ahogyan Hamvas fogalmazott hét évtizeddel ezelőtt - ,,ma még csak a krízis-folyamat legelején tart, és amennyiben katarzisról beszélni lehet, ez csak egyes személyekben és csak részlegesen folyt le".

  De
  míg a katarzis még csak egyedi és kezdeti,
  a válság
  már nem az:
  a krízis egyetemes,
  az egész emberi kultúrát érinti,
  és
  nem tegnap kezdődött.

  Krisztus előtt a hatodik századra

  (Hérakleitosz és Parmenidész görög filozófusok, az indiai vallásalapító, Buddha, a zsidó Ézsaiás és Jeremiás próféták, illetve a kínai bölcsek, Konfuciusz és Lao-ce működésének idejére)

  tehető fordulat következményeit nyögi ma is az emberiség.

  Ennek lényege

  az egész emberi kultúrán végigvonuló,
  gyökerekig hatoló
  ,,első hazugság"
  (proton pszeudosz),

  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.”
 • 61. valaki13 2008. november 28. 18:20
  „EGY SOPRONI-55!!!

  NEM ITT EBBEN A VÁROSBAN SEMMIT SEM KELL BETARTANI, BETARTATNI A JOGSZABÁLYOKBÓL!!!

  ITT LEHET:

  MINDENFAJTA KUTYÁT SZABADON ENGEDNI SZAÁJKOSÁR NÉLKÜL
  ITT LEHET A DEÁK TÉREN KUTYÁT FUTTANI és AZ EGÉSZ TERET ÖSSZEPISZKÍTANI HAGYNI!!!
  ITT LEHET TILOSBAN PARKOLNI!!!!
  ITT LEHET A JÁRDÁN BICIKLIZNI!!!!!”
 • 60. Csabazs 2008. november 28. 18:06
  „Köszönöm a tájékoztatást Biczi Úr!”
 • 59. Intel 2008. november 28. 16:07
  „Mai naptól kezdve Sopron csak létezett, a csőd elkerülhetetlen lesz!!!!!!”
 • 58. fcsoproni 2008. november 28. 12:05
  „Biczi_László 2008.11.28. 11:56
  A zárt ülésen döntöttek a 7 milliárdos kötvénykibocsájtásról szóló banki ajánlat elfogadásáról.
  Elfogadták!

  Köszönöm Biczi úr a tájékoztatást. Reggeli hozzászólásomban erről a témáról való döntést kerestem. Ezzel senki nem szaladt sajtótájékoztatót tartani uraim??????
  Ki fog nyilatkozni, hogy mi történik ez után?”
 • 57. fcsoproni 2008. november 28. 11:57
  „A Sopron sportjáért dij: Kertész Imre Csibe. Nagyon egyetértek a felterjesztéssel pedig én vasut drukker voltam anno. Ő vérbeli textiles. Gratulálok Imre bá !
  Kérem a következő felterjesztéskor figyelembe venni Weisz Feri bácsi érdemeit Sopron sportjában.”
 • 56. Biczi_László 2008. november 28. 11:56
  „A zárt ülésen döntöttek a 7 milliárdos kötvénykibocsájtásról szóló banki ajánlat elfogadásáról.
  Elfogadták!”
 • 55. 1soproni 2008. november 28. 10:36
  „Az 5443 bejelentett ebből hánynak van szájkosara és póráza? Vagy már nem kötelező?”
 • 54. valaki13 2008. november 28. 09:58
  „Civitas Fidelissima díj: NYME EMK (????????)

  miért??? - talán mert az ország egyetlen és ezért aztán természetesen "legjobb" erdészeti felsőktatási kara, melynek dékánja fáradságot nem sajnálva küzd ennek a helynek a megőrzésésért, no nem a képzés minőségibbé tétele által, hanem azáltal, hogy igyekszik megakadályozni azt, hogy máshol is legyen erdőmérnök képzés.”
 • 53. valaki13 2008. november 28. 09:54
  „fcsoproni-51!

  Zárt ülésen szavaztak a képviselők, amelynek eredményeképpen az Intézmények Gazdasági Szolgálata költségvetési szerv magasabb vezetői beosztását 2009. január 1-től Szlávikné Etlinger Tímea kapta meg.”
 • 52. petry 2008. november 28. 09:29
  „A kitüntetettek itt vannak (a többi néma csend):

  http://portal.sopron.hu/Sopron/portal/front_show?contentId=4405”
 • 51. fcsoproni 2008. november 28. 08:11
  „Ki tud választ adni, hogy mi volt a zárt ülésen? Nem a tartalma, hanem a döntések érdekelnek. Azt hiszem nem csak engem.”
 • 50. valaki13 2008. november 28. 08:02
  „ZSTOTH-47!

  Már többször írtam:

  A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 49. valaki13 2008. november 28. 07:49
  „zstoth-47!!!

  IGEN, SÜRGŐSSEN VISSZA KELL FOGNI A KIADÁSOKAT - EZÉRT KÖVESSE AZ ÖNKORMÁNYZAT és a KÉPVISELŐTESTÜLET, A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÖNKÖRMÁNYZAT és KÉPVISELŐTESTÜLET JÓ PÉLDÁJÁT!!!

  EZZEL LEGALÁBB HASZNÁRA LENNÉNEK A VÁROSNAK VÉGRE!!!”
 • 48. Csabazs 2008. november 28. 05:00
  „Pénze nincs a városnak, viszont felesleges (hitelből vagy a jó ég tudja honnan), pazarló kiadások vannak!
  Szívesen olvastam volna arról, hogy a városvezetés mondjuk bizonyos javadalmazásaikról lemond, vagy valahány %-al csökkenti , mint tették ezt más városokban!
  A többi: no comment...:-(((”
 • 47. zstoth 2008. november 28. 00:17
  „Sürgősen vissza kell fogni a kiadási oldalt, elsősorban a Pro Kultúra Kht. és a Holding kiadásait. Ezzel néhány év alatt egyenesbe lehet hozni a költségvetést. Többen utálkozni fognak, de pl. a színház fenntartása elképesztően nagy költség egy ilyen relatíve kis városnak. Korábban vendégelőadásokkal is jól működött, sokkal kevesebből, az önálló társulat fenntartása luxus, különösen ilyen pazarló, úri allűrök mellett. A Sopron Holdingban pedig több tucat embert politikai alapon foglalkoztatnak, félévente beküldik a számláikat valami látszatmunkáért. Ez nagyjából az előző ciklusban is hasonlóan - de kisebb méretekben - működött. Önálló soproni társulatot pedig két előadótérrel sosem szabadott volna létrehozni. Egyébként a színvonal folyamatosan gyenge. Amikor még a győri színház vendégjátékai adták az előadások gerincét (vagy húsz éve), jobb volt a színvonal az egyébként akkor még meglehetősen kopott színházban. Igaz, kevesebb volt a kisestélyi és a brill...

  A másik problémát a számos ostoba beruházás képezi, de ezek már elsüllyedt költségek. A Liszt ma már nem a kultúra háza, hanem egy kihasználatlan, veszteséges konferenciaközpont, a Deák tér felújítása és a mélygarázs egy urbanisztikai merénylet és hatalmas pazarlás. A befuccsolt ipari parkba ölt pénzek is jól jönnének, a Globex-ügy milliárdjai is hiányoznak. Nagyjából az összes helyi poltikai erő sáros az elmúlt húsz év pazarlásáért. Most azonban - keserűen - racionalizálni kell a dolgokat, azaz emelni a helyi adókat, csökkenteni a kiadásokat. Nincs más út.”
 • 46. Jay80 2008. november 27. 22:05
  „Intel, nem csalódtam benned, legalább hiszel valamiben és ez jó, még ha rossz is :)) Tudsz valamit erről 7 milliárdról, ha igen, tedd közzé, ne dugdosd! Mert ha hamisan nyilatkozol feljelentelek :)))”
 • 45. Intel 2008. november 27. 21:57
  „Én hallgatlak, hogyan lehetne megállítani ezt a nem normális város vezetést!

  Tudtad, hogy 7milliárdal éppen ma fogják elúsztatni a várost?”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Béke út megújul, az Ady még vár

Sopron - Felújítják a Béke út és a Bajcsy-Zsilinszky utca burkolatát. A javításra pályázaton nyert… Tovább olvasom