Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kézis lányok a rácsok mögött

A bajnoki címért való küzdelem után elsőként a sopronkőhidai börtönben tartottak élménybeszámolót és szurkolói ankétot Görbicz Anita és Hornyák Ágnes, az Audi Győri ETO KC kézilabdacsapat játékosai.

Szurkolói találkozóra érkezett a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönbe a győri ETO két játékosa: „a világ legjobb kézise", Görbicz Anita és Hornyák Ágnes, valamint Kiss Lajos, a klub szakosztályvezetője. A fegyintézet elítéltjeinek így személyesen is alkalmuk nyílt meghallgatni a játékosok élménybeszámolóját és feltenni kérdéseiket. A lányokat hatalmas taps és ováció fogadta az intézet étkezőjében és „hősiesen" állták a főként magánéletükre és az elvesztett bajnoki címre vonatkozó kérdések áradatát. Ábrahám Tibor kultúrvezető elmondta, jó magaviselettel hetvenöt elítélt érdemelte ki a részvételt a találkozón.

A vidám hangulatú szurkolói ankéton kiderült, Anitát a korábbi években foglalkoztatta, hogy külföldön folytassa sportolói karrierjét, ám egy darabig – pontosabban az olimpiáig – biztosan a győri csapat játékosa marad. A későbbiekről elmondta, férjével néhány éven belül szeretnének a gyermekvállalásra is sort keríteni. Magánéletéről Ágnes is beszélt. Ő elmondta, Mátészalkán élő családjától meglehetősen távolra került, szintén sportoló barátjával három éve költöztek össze Győrben. Kiss Lajost főként a klub pénzügyi helyzetéről és az utánpótlás-nevelésről kérdezték. A szakosztályvezető az utóbbiról elmondta, a skandináv országokkal szemben nagy a lemaradásunk – hiszen ezúttal nem jutottunk ki az ifjúsági Európa-bajnokságra –, de a hátrány a létesítmények számára és színvonalára is igaz.

– Aki részt vehetett a találkozón, minden bizonnyal rengeteg pozitív élménnyel gazdagodott, és ez a rácsok mögött nagyon sokat jelent – mondta el a fogvatartottak részéről a két éve szabadságvesztését töltő soproni Menyhárt Ernő.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''200 éves'' kőfaragók

Egykoron híresek voltak a soproni kőfaragók. Emléküket ma már csak a Kőfaragó tér őrzi, ahol az egykori műhelyek helyén lakótelep épült. Persze napjainkban is akadnak kiváló mesterek, de az egykori dinasztiákra sokan még ma is nosztalgiával emlékeznek. Ilyen dinasztia volt a Mechle család. Tovább olvasom