Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Kézikönyv készül a szabaduló fogvatartottak támogatóinak Sopronkőhidán

Az év első negyedében megjelenik a szabaduló fogvatartottak támogatóinak praktikus tanácsokat kínáló kézikönyv - mondta Pantali Zoltán dandártábornok, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnoka szerdán.

Uniós forrásból finanszírozott kutatásuk eredményeként körülbelül hétszáz oldalnyi szakmai anyagból gyúrták össze azt a mintegy 160 oldalt, amely bekerül a kétezer példányban megjelenő kötetbe.

Ezt büntetés-végrehajtási nevelőknek, illetve munkaügyi központoknak, a pártfogói szolgálatnak, továbbá önkormányzatoknak juttatják majd el.

A kézikönyvben egy a jogi háttérre is kitérő helyzetbemutatás és a szakpolitikai irányelvek gyűjteménye mellett egy olyan címjegyzék is helyet kap, amely minden, a szabadulók támogatásában érintett intézmény elérhetőségét tartalmazza - közölte a parancsnok.

A projekt részeként rendeztek oktatást tizenkét nevelőtisztnek, ők intézményükbe visszatérve továbbadták kollégáiknak a megszerzett tudást.

Megemlítette: tapasztalataik szerint a szabadulók jelentős hányada vákuumba kerül, mivel nincs lakása, munkahelye; ha ezen tudnak segíteni, minden bizonnyal kevesebben lépnek a bűnismétlés útjára.

A Kapuláz címmel 2009 novemberében indított projekt megvalósítására több mint 37 millió forintot nyertek az Európai Szociális Alapból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös tolvaj, szexuális szolgáltatás - rendőrségi hírek Sopronból

Szexuális szolgáltatásit ajánlgatta egy karcagi nő kedden Sopronban. Ugyanezen a napon trükkös… Tovább olvasom