Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Kezelhetők a holding ügyei

Dr. Komornoki László január elsején került a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatói székébe.
Dr. Komornoki László
A város legnagyobb önkormányzati cége a holding, ráadásul szinte minden családdal van valamilyen kapcsolata, tehát egyáltalán nem mindegy, hogyan működik, gazdálkodik. Január elsejétől mindez alapvetően dr. Komornoki Lászlótól függ.

– Sopronban születtem, soproni a családom – kezdte életpályájának felvázolását a vezérigazgató. – A lányom a Széchenyiben, a fiam a Berzsenyiben érettségizett. A feleségem angol-német nyelvtanár az egyetemen. A Miskolci Műszaki Egyetemen végeztem, ezt követően kerültem a MOL jogelődjéhez, 1976-ban. Csütörtökön adom át a munkakörömet az utódomnak. Számos részletét elveníthetném fel az életemnek, de csupán egy epizódot emelek ki, azért, hogy érzékelhető legyen, miért is vállaltam el ezt a feladatot. 1998-ban úgy döntött a MOL akkori vezetése, hogy legyen egy magyar gázszolgáltató. Erre jelentős összeget szánt a cég, és megbízott két főosztályt, hogy lebonyolítsa az üzletet.

Az egyiknek én voltam a vezetője. „Összecsomagoltuk" a lehetséges részvényeket, ez jelentős portfólió- és ingatlangazdálkodást jelentett, tizenhét céget „raktunk" egybe, MOLGÁZ néven. Aztán változás következett, és néhány éve a portfóliót értékesítették, 21 milliárd forintért. Létrehozása 7 milliárdba került. Tehát a portfólió- és ingatlangazdálkodás nem áll messze tőlem. Ilyen tapasztalatokra ezen a munkahelyem is szükségem lesz. A MOL-nál különböző beosztásokban dolgoztam, és a munkám során számos országban, földrészen jártam. Két évig Kuvaitban a MOL vállalkozásait vezettem. Ez a korszak zárult le a múlt év december 31-én.

Dr. Komornoki László folyamatosan képezte magát. 1990-ben például piacgazdasági közgazdaságtant tanult Dániában, angol nyelven. Négy féléven át tartott a kurzus, aztán következett posztgraduális képzés.
– Az én feladatom itt a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt.-nél, hogy, többek között, kezeljem a különböző – a sajtó által is figyelemmel kísért – pénzügyi és ingatlanfejlesztési ügyeket, így az apartmanházét – folytatta dr. Komornoki László. – A lehetséges megoldás reményeim szerint hamarosan körvonalazódik, mindenki megelégedésére, hisz a jelenlegi városvezetés szerint is a holding mindannyiunké, Soproné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utasok nélkül indult a vonat

Petőházán a szemtanúk elmondása szerint legalább15-18 felszállni készülő utast hagyott a peronon a Sopron felé induló vonat hétfőn reggel 7.53-kor. – Legalább 20-25-en várakoztunk a petőházai vasútállomás peronján a Sopronba tartó vonatra, amely ezúttal pontosan érkezett – mesélte Bieder Dániel 17 éves petőházi diák, aki testvérével, Laurával maradt le sokadmagával a reggeli járatról. Tovább olvasom