Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Kezdődnek a Soproni Ünnepi Hetek

Szabadtéri programokat, templomi koncerteket, kiállításokat és színházi produkciókat is kínál a ma kezdődő 55. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata.

– Most is a műfajok sokasága jellemzi az ünnepi hetek programkínálatát. Kezdésként Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikusművész gyűjteményes kiállítása nyílik ma este 6 órakor a Festőteremben, a tárlat július közepéig látogatható. A felújított Fő téren már a hétvégén folklór- és gasztronómiai kínálattal jelentkezik a IV. Szent Iván Folkfest és Kékfrankosok Éjszakája – kezdte lapunk érdeklődésére Horváth Zoltánné, a szervező Pro Kultúra Sopron Non-profit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Bandy-lányok címszerepeiben XX. századi világslágereket énekel Udvaros Dorottya és Hernádi Judit.
A Bandy-lányok címszerepeiben XX. századi világslágereket énekel Udvaros Dorottya és Hernádi Judit.


– Kétségkívül a legnagyobb szabadtéri program és az idei ünnepi hetek kiemelt rendezvénye az V. Soproni Tündérfesztivál. Az idei még különlegesebb, még nagyobb szabású lesz, mint az eddigiek: a kistündérek és manók most már az Erzsébet-kertet is benépesítik. A hagyományos tündérjátékok, viseletverseny mellett újdonságokkal is készülünk – folytatta Horváth Zoltánné, aki elmondta, az idei rendezvénysorozatra tízmillió forintot fordítanak.

– Mivel a fertőrákosi Barlangszínház felújítás miatt nem látogatható, ezért a színpadi produkciók beköltöztek a Petőfi Színház falai közé. Az ünnepi hetek nyitó hétvégéjén rendezzük meg a Kamaraszínházi Fesztivált, amelyen négy, az Orlai Produkcióval együttműködésben bemutatott előadást tekinthetünk meg. A Sírpikniket, Az isteni Sarah-t, A nagy négyest, a Bandy-lányokat pazar szereposztással láthatjuk – fogalmazott az igazgató.

A Soproni Ünnepi Hetek keretében fellép az Apostol együttes és a Balkan Fanatik is, valamint megrendezik a XVIII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar hangversenyére vasárnap, a Fidelissima Vegyeskar kreol miséjére júliusban várják az érdeklődőket a Szent Mihály-templomba. A június 26–30-ig tartó jubileumi 20. VOLT Fesztivál is része az ünnepi heteknek.

Olvasóink írták

  • 3. soproni 2012. június 22. 15:04
    „Nem irigylem azt a Városház utcában földszinten lakót,aki még az ablakát sem tudja kinyitni ,mert teljesen odapakoltak a vásárosok.A padokat is szépen odahúzták maguk mögé és azon tárolják a cuccaikat.”
  • 2. soproni 2012. június 21. 19:01
    „Miattam kezdődhet....beszereztem pár füldugót,hogy tudjak aludni :-)”
  • 1. intar 2012. június 21. 13:28
    „Környezetvédelmi engedély? A területen fészkelő,költő, repülő lakók védelme?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október 7-én lesz időközi választás Sopronban

Október 7-én tartanak időközi önkormányzati választást Sopronban, ekkor töltik be a nemrégiben… Tovább olvasom