Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kezdődik az iskola, változik a menetrend

Sopron - Napokon belül megkezdődik az iskola, a vakáció után minden visszazökken a régi kerékvágásba. A menetrend is változik, beindulnak az iskolabuszok, megritkulnak a tómalmi, megszűnnek a balatoni járatok.
A legtöbb újdonsággal a helyközi járatok menetrendjében találkozunk. Itt több változást is meg kell szokniuk az utasoknak szeptember 1-jétől.

Alapvetően a menetrendünk az eredetileg kiadottnak megfelelően december 13-ig érvényes, de augusztus végétől néhány járat indulása és érkezése megváltozik – tájékoztatta a Kisalföldet Rombai László, a Kisalföld Volán Zrt. üzletágvezetője. – A Vértes Volán által üzemeltetett esztergomi járat ősztől nem jön el Sopronig, szeptembertől csak Győrig közlekedik s onnan is indul. A Sopronból a Fertő tóra járó buszok jövő hónap elsejétől csak Fertőrákosig közlekednek. A tanítási napokon reggel 7 óra 5 perckor Balfról induló járat megszűnik, mert az utasszámlálás azt igazolta, hogy az ezen közlekedők felférnek a 6 óra 53-kor induló fertődi buszokra. További változás, hogy az iskolaidőben 13 óra 25 perckor Sopronból eddig Nemeskérre tartó busz már csak Lövőig közlekedik. A nemeskéri lakosok a 13 óra 45-kor induló simasági járattal tudnak hazajutni. A 18 óra 5 perckor induló szakonyi busz lakossági kérésre nem tér be Egyházasfaluba, de a 18 óra 30 perckor induló járat – csakúgy, mint eddig – változatlanul bemegy a településre. A Sopronból 11 óra 35 perckor Harkára s onnan 12 óra 5 perckor visszainduló buszt csak munkanapokon közlekedtetjük a jövőben. A 21 óra 40-kor Ágfalvára induló s onnan 22 óra 5-kor Sopronba érkező járat megszűnik – mondta el a szakember. Rombai László hangsúlyozta, valamennyi változást utasszámlálás előzött meg, s a fentiek szeptember 1-jétől lesznek érvényben.

A távolsági buszok menetrendje változik szeptembertől, lesznek megszűnő járatok is. Fotó: Magasi Dávid
A távolsági buszok menetrendje változik szeptembertől, lesznek megszűnő járatok is. Fotó: Magasi Dávid

A soproni helyi járatok menetrendjében az elmúlt tanévhez képest lényeges változással nem kell számolni. Szeptember 1-jétől újraindulnak az iskolai tanítási napokon rendszeresen közlekedő buszok, s ritkulnak a tómalmi járatok.

– A GYSEV vonalain a december óta érvényben lévő menetrend szerint közlekednek a vonatok. Jelentős változás nem volt a szünidő miatt, hiszen a járatainkon nemcsak iskolások, hanem munkavállalók is közlekednek Magyarországon és Ausztriában egyaránt. Így ősztől csak két apró újdonság lép érvénybe. Augusztus 31-től megszűnik az északi partra közlekedő balatoni járat, az ugyancsak idényjelleggel beiktatott Kaposvár IC-t pedig szeptember 14-ig közlekedtetjük – tudtuk meg Stöckert Dávid sajtószóvivőtől.

Olvasóink írták

 • 11. miracle 2008. augusztus 29. 12:28
  „Echo
  Jaaa.
  www.volan.hu
  Szeptember 1-re is kidobta, hogy van.”
 • 10. Echo 2008. augusztus 29. 11:56
  „A világért sem vitatkoznék, de kedden utaztam vele, és 5:40kor indult pontban. Én az autóbuszról beszélek, nem vonatról.”
 • 9. miracle 2008. augusztus 29. 10:42
  „A reggeli 5:40-es (ami 38) már hétfő óta 6:02-kor megy.”
 • 8. Echo 2008. augusztus 29. 08:33
  „A cikk elején említés esik a balatoni járatok megszűnéséről. Ez konkrétan mit jelent? A reggeli 5:40-es füredi nem fog elindulni?”
 • 7. miracle 2008. augusztus 28. 20:58
  „vágányzár
  Miért, gondolod direkt az iskolakezdés tiszteletére tartják most?”
 • 6. vágányzár 2008. augusztus 28. 13:09
  „Kedves Stöckert Dávid Úr megemlíthette volna a Sopron-Kapuvár közötti vágányzárat is... (szeptember 6.-14.)”
 • 5. sutiz 2008. augusztus 28. 09:41
  „Kedves Buszos! Köszönöm a tájékoztatást! Remélem tényleg így lesz mert már kezdtem bepánikolni.”
 • 4. Buszos 2008. augusztus 28. 09:24
  „Sutiz! Itt félreértés lehet, mert Rombai úr a helyközi menetrendről nyilatkozott, tehát egy Balfról induló HELYKÖZI járat szűnik meg. A 7.05-ös HELYI járat természetesen NEM!”
 • 3. sutiz 2008. augusztus 28. 08:42
  „A Balfról reggel 7:05-kor induló buszon ha akarnának sem tudnának dülöngélni az utasok mert egymást simán megtarják. Mint már írtam. Ugyanis akkor indulnak iskolába a gyerekek és sokan akkor mennek dolgozni is. FELHÁBORÍTÓ, hogy meg akarják szüntetni!!! És mindez úgynevezett csuklós buszon van nem kicsin!”
 • 2. roti 2008. augusztus 28. 08:31
  „Nem az utas a fontos, hanem a be nem tartott menetrend és sok minden más. A soproni helyi járatokon úgy vezetnek a "sofőrök", hogy az utas krumpliszsáknak érzi magát, vagyis még az ülőknek is kapaszkodniuk kell, hogy le ne essenek az ülésről, Az állókról ne is beszéljek. Kultúrált, utasbarát szolgáltatás??? Ilyent ők nem ismernek a Volánnál.”
 • 1. sutiz 2008. augusztus 28. 08:11
  „"Kedves" Rombai László! Talán Ön személyesen számolta az utasokat a Balfról reggel 7:05-kor induló buszon? Mert közlöm Önnel, hogy kapaszkodni nem lehet úgy tömve szokott lenni! Arra kérem jöjjön és próbáljon meg felszállni rá. Ezen kívül kifizetik az abból eredő plussz költséget, hogy olyan buszon lesznek kénytelenek utazni amire nem szól a bérletük az utasoknak? Várom válaszát! Remélem azért írni tud ha számolni nem is tanították meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban nincs gond a fiatalok elszállásolásával

Sopron - Kollégiumi férőhelyek tekintetében jól áll a város. Körképünkből az derült ki, csupán az… Tovább olvasom