Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Kezdődik a VOLT FESZTIVÁL

Hat napon át kétszáz munkás reggeltől estig építette a színpadokat, a VOLT Fesztivál helyszínén, a soproni Lövér Kempingben. Az idei 12. multikulturális rendez-
vényre harmincezer látogatót várnak a szervezők.
A kedzetben néhány száz látogatóval induló VOLT az évek során hazánk második legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. A szervezők idén harmincezer látogatót várnak július 8. és 10. között, amire minden esély megvan, a jegyárusító irodák információi szerint ugyanis már most másfélszer–kétszer annyi bérlet fogyott, mint tavaly ilyenkor. A Lövér Kempingben található faházakat hetekkel ezelőtt lefoglalták, a soproni szállodák csurig megteltek. Bár a fesztivál hivatalosan csak ma kezdődik, már szerdán látogatók százai érkeztek a városba.

A csaknem 150 millió forint költségvetésű VOLT idén számtalan újdonsággal bővült, tíz helyszínen 150 zenekar és dj, sportprogramok, filmek, előadások várják a vendégeket. A kiemelt kulturális eseményre 14 országból érkeznek a fellépő sztárok és információink szerint a kubai nagykövetség is tiszteletét teszi a Cuban Grammys koncertjén. Mindemellett civil szervezetek, egyházak képviseltetik magukat Sopronban.

Hat napig építették

A VOLT Fesztivál tegnap délelőtti bejárásán Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán fesztiváligazgatók bemutatták a színpadokat és szóltak a változásokról. A magyarországi fesztiválpaletta egyik legnépszerűbb rendezvényén a helyszíneket kétszáz munkás hat napig építette, 600 négyzetméternyi színpadot és négyezer négyzetméter programsátrat felállítva. A felépítményeket összesen 16 kamion szállította a Lövér Kempingbe. A szervezők Magyarországon egyedülálló hangtechnikai berendezésekkel igyekeznek meggátolni a koncertzajok kiszűrődését.
A szervezők idén még komolyabb figyelmet fordítanak a biztonságra. Összesen 160, egyenként 3,5 méteres kerítéselemmel kerítették el a nagyközönség elől elzárt területeket.

A látogatókra 120 biztonsági őr vigyáz, emellett harmincfős egészségügyi személyzet, köztük három orvos, továbbá szakképzett ápolók és járőrök állnak a fesztiválozók rendelkezésére. A VOLT területére üvegpalackot, 8 centiméternél hosszabb pengéjű kést, szúró- és ütőeszközt nem lehet bevinni. A Soproni Rendőrkapitányság fokozottan ügyel a közbiztonságára, az ittas vezetők kiszűrésére. Panasz esetén a lakók a 06-20/321-2000-es telefonszámot hívhatják.

A Volán kibővíti járatait

A fesztivál helyszíne az 1-es, 2-es és 12-es buszvonalakon közelíthető meg. Az 1-es és 2-es járatokról a „Kemping bejárati út" megállónál kell leszállni, a 12-esről pedig a Kőszegi útnál. Mindkét helyről hozzávetőlegesen 400 métert kell sétálni a bejáratig. A Kisalföld Volán ez utóbbi vonalon mindhárom napon 23 óra 20 perckor külön autóbuszt indít a Löverekbe, amely 23.40-kor indul vissza a város felé. A közlekedésiek hozzátették, amennyiben szükséges, menetesítő járatokat is indítanak.

A nyitónap programjából

A VOLT Fesztivál mai nyitónapján a Soproni Ászok Nagyszínpadon 18 órától fellép többek között Dopeman, Ganxsta Zolee, Sub Bass Monster, a Heaven Street Seven, illetve az Anima Sound System. A VIVA színpadon 21 óra után a Freshfabrik, a Hiperkarma, míg a Soprock színpadon a helyi együttesek mellett a Bikini és a Lord koncertezik főműsoridőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenhet a magyar diákok száma Ausztriában

Változások várhatók szeptembertől az osztrák iskolákban, így egyes intézményekben csökkenhet a… Tovább olvasom