Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kezdődik a soproni Erzsébet-kórház 3,1 milliárd forintos fejlesztése

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházban központosítják az az aktív ellátást: új központi tömböt alakítanak ki.

Összesen 13 milliárd forintos forrásból megkezdődhetnek az egészségügyi struktúra átalakításával összefüggésben szükséges kórházi infrastruktúrafejlesztések - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából.

A soproni kórház fejlesztése:

A pályázati forrásból egy új úgynevezett központi diagnosztikai tömböt alakítanak ki, egy meglévő, krónikus belgyógyászati pavilon helyén (V. tömb). Az új 7810 négyzetméteres es tömb első emeletére költözik át a neurológia–stroke (44 ágy), és a gasztroenterológia (44 ágy) osztály.

A neurológia és stroke osztály ma IX. tömbben helyezkedik el, távol a Központi Műtéti Diagnosztikai tömbtől, amelyben a sürgősségi ellátás és a radiológiai diagnosztika (MSCT, MRI) található. A betegellátás megkönnyítése érdekében kívánatos ezt a stratégiailag fontos szakmát a központi tömb közelébe telepíteni, s azzal a zárt kapcsolatot megteremteni. Ide kerülnek az érintett szakrendelések is.

Az aktív tömb megteremtése érdekén a jelenlegi I. tömbben elhelyezkedő gasztroenterológiát áthelyezik az új épületbe. Így a krónikus ellátást egy épületegységben sikerül elhelyezni, elkülönítve az aktív ellátástól.

Az egységes radiológiai diagnosztika megteremtése érdekében az izotópdiagnosztikát a központi műtétidiagnosztikai tömb mellé épülő új épületegységbe telepítik. A klinikai járó és fekvőbeteg ellátásban számos problémával küszködik az intézmény. Ezért az új épületbe kerülhet a Szülészetnőgyógyászati, és az onkológiai járóbeteg ellátás is.

Ugyanakkor a II. és IV. tömb jól összeköthető az újonnan megépült blokkal, amely így a központi épülettel is kommunikálna. Az aktív ellátást nyújtó pavilonok egy egységes tömbbe szerveződnek, közöttük zárt terű folyosói kapcsolat alakulna ki. Emellett a betegutak racionalizálása érdekében a betegirányítási rendszer központosítására és a menedzsmentet támogató információ rendszer megújítására is sor kerül.

Az új tömb kialakításán felül fejlesztik az intézmény eszközparkját:

Radiológia: – új rtg, mammomgráf berendezés, ultrahang, sebészeti képerősítő, DSA berendezés;
Neurológia: – új EEG, EMG;
Nőgyógyászat: – UH, portális UH, egyéb nőgyógyászati vizsgáló eszközök;
Központi sterilizáló: – gőzös illetve gázos autokláv;
Nukleáris medicina: – izotóp diagnosztikához vegyifülke;
Belgyógyászat: – új EKG.

Forrás: corvinusradio.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álmom, India Sopronban

India budapesti nagykövetségének közreműködésével, Álmom, India címmel indiai programok,… Tovább olvasom