Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kezdődik a Liszt Fesztivál

Sopron - A Liszt Fesztivál arca, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész „A szülőföldtől Párizsig" elnevezésű koncertjével ma este 7-kor kezdődik a Liszt-központban a július 31-ig tartó komolyzenei rendezvénysorozat.
– Az idei Liszt Fesztivál újdonsága, hogy a Soproni Múzeum Liszt Ferenccel kapcsolatos anyagából mobil kiállítást láthat a nagyközönség – mondta Kóczán Péter, a fesztivál titkára. – A tablók a Liszt-központnál, a Fő téren, a Várkerületen a Pannonia szálló előtt, majd a Deák téren is két-két napig mutatják be Liszt Ferenc életét, soproni kötődéseit. Idén is rendezünk mesterkurzust fiatal zongoristáknak: Bogányi Gergely magyar, finn és tajvani zeneművészeti hallgatókat oktat.

A fesztivál koncertjein – vasárnap Mali Emese a Pannoniában, ugyanitt július 25-én Szekendy Tamás, július 26-án a Szent Mihály-templomban Kuzsner Péter, július 27-én a Pannoniában Baranyai László és július 31-én a Szent Mihály-templomban Pálúr János és a Fidelissima Vegyeskar fellépésével – végigjárhatjuk Liszt életútját: olyan művek csendülnek fel, amelyeket vándorévei, továbbá Weimar, Róma vagy épp a XIX. század nagy magyar személyiségei ihlettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A környezettudomány jövője és kulcskérdései

Sopron - „A környezettudomány jövője és kulcskérdései a Kárpát-medencében” címmel… Tovább olvasom