Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Kezdődik a hajózási szezon, útlevélellenőrzés nélkül

Fertő tó - Szombattól elkezdődik a hajózási szezon a Fertő tavon. Egy hónapig csak különjáratok indulnak. A menetrend szerinti sétahajók április 15-től futnak ki a fertőrákosi öbölből.
Az idei lesz az első szezon, hogy a hajók és a vitorlások útlevélkezelés nélkül bárhol áthaladhatnak a Fertő tavon Ausztriába és vissza. Két személyszállítással foglalkozó cég hajói először március 15-én hagyják el a kikötőt. A vitorlásévad pedig április 20-án veszi kezdetét.

A Drescher Kft. elsősorban menetrend szerinti személyszállítással foglalkozik. Magyar oldalon három, míg az osztrák kikötőkben nyolc hajó áll a turisták rendelkezésére.

Szombaton kezdődik a szezon a Fertő tavon. Nemes Árpád kapitány már az utolsó javításokat végzi hajóján. Fotó: Magasi Dávid

– Az első hajó naponta tíz órakor hagyja el a fertőrákosi öblöt, ezt követően a járatok kétóránként indulnak – közölte a Kisalföld érdeklődésére Veres János, a kft. vendéglátásért és szervezésért felelős egyik vezetője. – A kikötőt felújítottuk, emellett korszerűsítettük a biztonsági berendezéseket. Az már most bizonyos, hogy az osztrák fesztiválokra különjáratokat biztosítunk.

Két hajót üzemeltet a Fertő-tavi Hajózási Kft. Mint azt Nemes Árpád, a cég egyik tulajdonosa elmondta, azzal, hogy megszűnt az osztrák–magyar határszakaszon az útlevélkezelés, szúrópróbaszerű ellenőrzésekre lehet számítani.

– Az osztrák partnerünkkel jelenleg egyeztetünk a menetrend szerinti járat beindításáról és az indulási időpontokról – folytatta a társtulajdonos, aki hajóskapitány is egyben. – Mivel már nem kell alkalmazkodnunk a határőrségi állomás nyitva tartásához, így akár napkeltekor vagy napnyugtakor is kifuthatnak hajóink. Valljuk, a tó magyar oldalát is vonzóvá lehet tenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajtómunkások ünnepe

Sopron - Márciusi nemzeti ünnepünk a szabad sajtó napja is. Az önkormányzat kedden köszöntötte a… Tovább olvasom