Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Kezdő vállalkozásoknak épül

Kezdő vállalkozók pályázhatnak az inkubátorház kedvezményes szolgáltatásaira. Az épületet november végén adják át. Az ipari parkban két cég már megkezdte az építkezést.
Az ipari és innovációs park, ha lassan is, de elkezd „élni". Az inkubátorház – amelynek költsége 1,1 milliárd forint – készültsége hatvanszázalékos és mint megtudtuk, két cég már építi csarnokát, a harmadik rajtra kész, négy vállalkozás pedig elvi építési engedéllyel rendelkezik.

– Az inkubátorház építése már önmagában is vonzerőt jelent a vállalkozásoknak. Abban bízunk, hogy majdani működése újabb és újabb cégeket ösztönöz, hogy a parkba települjenek – mondotta Kaufman Ilona ügyvezető igazgató. – Tény, egy elhúzódó, de egyre gyorsuló folyamat részesei vagyunk.

Az inkubátorházat november végén adják át. Szeptember közepére már az üvegfalak és a nyílászárók is helyükre kerülnek. A kezdő vállalkozók pályázhatnak szolgáltatásainkra és kedvezményes bérleti díjra, erre a nyertesek két évig jogosultak. Eddig kilencen jelentkeztek, a pályázatokról – a beadási határidő szeptember vége, de valószínűleg meghosszabbítjuk – egy bizottság dönt. A részletekről személyesen konzultálunk az érdeklődőkkel, a Széchenyi tér 19. szám alatt található irodánkban.

A nyertesek a piaci ár ötödéért bérelhetnek irodát, a szolgáltatásokat – például jogász, könyvelő, pályázatfigyelés – egyharmad áron vehetik igénybe. Mindegyik cégnek lesz mentora, aki ügyel a biztonságos üzletmenetre.

Mint megtudtuk, itt kap helyet az E.on ügyfélszolgálat és az egyetem alkalmazott informatikai, valamint környezetvédelmi központja is.
– Terveink szerint az inkubátorházban igazán január elsején pezsdül meg az élet, mert a november végi átadást és próbaüzemet követően költözhetnek be a cégek – folytatta az igazgató. – Tavasszal pedig újabb építkezések kezdődnek. Folyamatosan tárgyalunk újabb területek értékesítéséről is.

Közművek tizenegy hektáron

A Soproni Ipari és Innovációs Park Kft.-t 1997-ben hozták léte. A 18 hektáros területből 2001-re tizenegy hektárt közművesítettek. Az elmúlt évben felgyorsultak a telekértékesítések és ennek köszönhetően közel hat hektár már gazdára talált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találja a helyét a Tourinform-iroda

Tovább gyűrűzik a soproni Tourinform-botrány. A Pro Kultúra Sopron Kht. azt állítja, a… Tovább olvasom