Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Keveset tudnak a diákok a pénzről

A középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítését tűzte ki célul az Econventio Közhasznú Egyesület.

A Szegedi Tudományegyetemmel karöltve a minap Sopronban tartottak öt csapat részvételével tréninget és versenyt. A rendezvény előtt sajtótájékoztatón ismertették programjukat.

A diákok csoportja a tréningen. Fotó: Magasi
A diákok csoportja a tréningen. Fotó: Magasi


– Az egyesületet pénzügyekkel foglalkozó szakemberek hozták létre 2010-ben – ismertette a részleteket Sápi Ákos, az egyesület elnöke. – Előadásokkal, tréningekkel, táborok szervezésével segítjük a fiatalokat a hétköznapokban is használható pénzügyi ismeretek megszerzésében. Ennek keretében rendezzük meg az Econventio Teszt nevű középiskolai ismeretterjesztő délutánokat is.

Az egyesület a szegedi egyetemmel minden évben méri és fejleszti is a diákok ismereteit, ennek érdekében kutatócsoportunk megalkotta az Econventio-indexet, ami hat témakörben méri a fiatalok tudását és attitűdjét.

2011-ben 62 iskola vett részt ebben az országos programban, idén már 175. Tavaly 12 ezer diák töltötte ki a tesztet, ezzel magunknak tudhatjuk ebben a korosztályban az ország legnagyobb pénzügyi kutatását.

A tesztek eredményei azt igazolják: van tennivaló bőven a
fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése terén. A tesztekből többek között kiderül, hogy a középiskolások 41 százaléka otthon szerzi pénzügyi ismereteit, míg csupán 20 százalékuk az iskolában, ugyanakkor 51 százalékuk gondolja úgy, hogy erről az iskolapadban szeretne többet hallani.

A felmérés átlagteljesítménye egyébként 42,5 százalék.

A fertődi Porpáczy-iskola az országban az elsők között csatlakozott az Econventio iskolahálózatához, tavaly pedig a győri Jedlik nyerte meg az országos tesztet. Sopronban elsőként a Széchenyi-gimnázium csatlakozott a programhoz, majd követte őket a Fáy és a Szent Orsolya.

A minap tartott tréningen rajtuk kívül a Líceum és a Vas-Villa’ 15 diákból álló csapata is részt vett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós fejlesztések: Sopron kilencvenmilliárd forinttal lett gazdagabb

Uniós forrásból mintegy 63 ezer projektet támogattak 2007 óta Magyarországon. A legizgalmasabbnak… Tovább olvasom