Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kevesebb lesz a kátyú Sopronban - 300 millió forint útfelújításra

Több mint 300 millió forintból újít fel négy útszakaszt a soproni önkormányzat. Rendezik egyebek mellett a kritikus állapotban lévő Vándor Sándor utcát és a Tarló sort is.

A Nyugat-dunántúli Operatív Programból mintegy 235 millió forintos támogatást nyert el a soproni önkormányzat belterületi utak felújítására. Az önrésszel együtt 313 millió forint jut erre a célra, így megújul a Vándor Sándor utca, a Tarló sor, a Mikoviny utca még hiányzó része és a Lackner Kristóf utca híd és a 84-es elkerülő úti lámpás kereszteződés közötti szakasza.

A kisalfold.hu megkeresésére Kuslics Balázs az önkormányzat szóvivője elmondta, a közbeszerzési eljárás lezárását követően a kivitelezés előkészületeit még ebben az évben meg szeretnék kezdeni.

Eltűnnek a kátyúk a Vándor Sándor utcában

Végre valahára, rendeződik a Vándor Sándor utca is. 254 méter hosszan teljesen felújítják az útburkolatot. Ezzel párhuzamosan elválasztás nélküli gyalog- és kerékpársávot is kialakítanak. Az út és a járda környezetében 1500 négyzetméternyi zöldfelületet lesz majd a kivitelezés befejezését követően.

Jó esetben pár hónap múlva végleg eltűnnek a kátyúk a Vándor Sándor utcában.
Jó esetben pár hónap múlva végleg eltűnnek a kátyúk a Vándor Sándor utcában.


Mikoviny utca

A Mikoviny utcában a felújítás előtt álló útszakasz hossza 239 méter, az utca többi szakaszát az önkormányzat idén saját forrásokból elkészítette. A járda és az út találkozásánál a vakokat segítő térkövet is leraknak, továbbá megújul a buszmegálló is.

Lackner Kristóf utca

A Lackner Kristóf utcában 568 méteren újul meg az útburkolat, a McDonalds-tól a Plaza feletti lámpás csomópontig. Cserélik a töredezett és megsüllyedt szegélyeket, valamint speciális térköveket helyeznek el a gyengénlátók közlekedésének segítése érdekében.

Tarló sor

A jelenlegi kavicsos út helyett 457 méter hosszan aszfaltoznak majd. Az ötven új facsemete elültetésén túl 1580 négyzetméternyi zöldfelületet is kialakítanak. A munkálatok az útburkolati jelek felfestésével és a közlekedési jelzőtáblák kihelyezésével érnek véget.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. nattomi 2011. január 12. 19:33
  „pete05 2011.01.12. 15:18 - szóval eszerint a gyalogosok is az úttesten mennének? Nagy híve vagyok a "shared space" (http://en.wikipedia.org/wiki/Shared_space) koncepciójának, de azt hiszem a Vándor Sándor utca erre nem a legmegfelelőbb hely (A Torna utcát viszont kifejezetten ajánlanám eszerint kialakítani)...”
 • 33. pete05 2011. január 12. 15:18
  „Kedves nattomi
  Kérdésedre a válasz az amikor az út oldalára egy sárga csíkot hoznak és azt kijelölik gyalog kerékpársávnak!?

  Azért arra kíváncsi vagyok hogy ezt a "kerékpár és gyalog sávot" hogy oldják meg a Vándor Sándor utcán
  körbekarikázzák a kátyúkat. Na mindegy nem is érdekel mert ez a hír megint kacsa de azért nagyon remélem hogy igaz.”
 • 32. marec 2011. január 11. 16:40
  „Tőlünk pár km-re nyugatra ez a hír nem hír. Hogy 800 méternyi utat felújítanak? Ez egyszerűen vicc! Ott a helyi önkormányzatoknak nem a szájuk jár, hanem a kezük. Ráadásul ezek a megfogalmazások, hogy "a kivitelezés előkészületeit még ebben az évben meg szeretnék kezdeni". Ha nem, hát majd valamikor. Ki emlékszik majd jövő ilyenkor, hogy most ki, mit mondott?! Meg különben is, kinek kell itt bármivel elszámolnia? A fontos hogy karácsonyra erőnkön felül milliókért díszítsük föl a várost, hadd zsírosodjon a vállalkozó (is). Holott ennek a pénznek nyilván sokkal fontosabb helye is lenne. DE nem, megyünk a Nyugat után, legalább is ami a rongyrázást illeti. Ezt úgy hívják, CIFRA NYOMORÚSÁG. Szóval k.Önkormányzat! Először építeni, aztán beszélni.
  A Tarló soron 1500 nm zöldfelületet is kialakítanak. Persze és a fűnyírás ugyanolyan trágya lesz, mint bárhol a városban: Deák-tér, Ady Endre u.-i aluljáró, Jereván, stb. Én nem értem, Ausztriában miért tudnak füvet nyírni? Ott is ember nyírja, ott is fűnyíróval. Ott nem hagy el egy fűszálat sem, a lenyírt füvet gyűjtővel nyírja és elviszi. Tehát ott a fűnyírásnak van értelme. Nem úgy nálunk, a várost nem, hogy szebbé tenné, hanem lehangol. A legvirágosabb város!! Tényleg, 2010-ben nem verte a mellét a városvezetés, vajon hányadik is lett Sopron?”
 • 31. nattomi 2011. január 11. 10:31
  „Mi az a gyalog- és kerékpársáv?”
 • 30. pete05 2010. szeptember 08. 15:56
  „Kedves Szerkesztőség
  Én személyesen a Vándor Sándor utcán lakok. 2001-ben költöztünk ide a családommal azóta már meg se tudom számolni , hogy meggyi mindent ígértek az utal kapcsolatban.
  Kész életveszély rajta végigmenni mert vagy a "kátyú" teszi tönkre az autót vagy a biciklivel esünk át rajta vagy a kamion elől kell "elugrani"...... .
  Csatlakozóm papa41-hez és remélem ez a hír nem lesz kacsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 29. otromba 2010. szeptember 02. 15:00
  „Ez a Vándor Sándor utca soha sem lesz rendbe téve!Terelő útnak jó volt,amíg a környék útjait,melyen a buszok,
  stb menet vonala volt!Tönkretették!A város vezetés meg csak kerülgette a rendbe tételét!A belvárossal felemésztik az összes pénzt,ide már csak a murva marad jó vékony rétegbe!”
 • 28. Kuvasz 2010. szeptember 01. 17:48
  „Nézze már meg valaki a Károlymagaslati út alját a Mikoviny utcánál. Gyakorlatilag járhatatlan, tengelyig süllyednek a kocsik a kátyúkban.”
 • 27. kumpala 2010. augusztus 31. 16:11
  „Kíváncsi vagyok, kié lesz az átadás "dicsősége".. Talán majd a minőségre is figyel a szerencsés polgármester, kivételesen. Olyan 2020 tájékán.”
 • 26. Farkas-barkas 2010. augusztus 31. 09:07
  „A Vándor Sándor utca szélesítését és rendbetételét már 2006 nyarán, Walter D.polgármestersége idején megkezdték, kár hogy csak most ér oda a dolog, hogy be is fejezik.
  Akkor a csatornaprogram keretében az úthelyreállítás rovaton a pénz is megvolt rá, mi lett vele?”
 • 25. Tjuri 2010. augusztus 30. 20:52
  „Egyet értek pap41-el! - Mi a valós esélye a Vándor S. út felújításának? - "szinte semmi". Az ígéretek már több mint 6 éve hallhatóak, eredmény nincs. (Az út, nem volt soha "út" csak "átjáró" - az akkor a környékbeli üzemekben dolgozó több ezer ember használta. Alapja sem volt soha. Csak a gyalogos kerékpáros és motoros forgalom számára volt járható - a jelenlegi poker klub sarkán(valamikori sotex óvoda, és tekepálya) 2 betonláb akadályozta a forgalmat, - csak kavicsos felülettel rendelkezett. Még az 5 tonnát sem bírja nem a 40 tonnát) Ideiglenesen lett kinyitva sok éve, a Táncsics u. csatorna csere miatt. És így maradt. Azóta csak a házak remegnek, falak repednek, kerítések dőlnek, az átmenő rakott kamion forgalomtól.”
 • 24. papa41 2010. augusztus 30. 17:00
  „Örömmel olvasom,hogy a Vándor Sándor utcát fel újítják.De ez a hír már annyiszor elhangzott ,hogy nehezen tudom el hinni. A fákat már évekkel ezelőtt kivágták ,hogy már a gyökérzetből újból szép lombos fák lettek de nem történt semmi.A megnövekedett forgalom nem csak az utat hanem a járműveket és az ott lakó idegeit is fel őrli.Remélem ez a hír nem lesz kacsa.Bizakodva egy 1946 óta az utcához kötődő soproni lakos.”
 • 23. naplopo 2010. augusztus 30. 09:46
  „Csak nehogy ez az aszfaltozás is olyan jól sikerüljön, mint a Mikoviny-i úton, h az aszfalt közepén kikandikált 1 gomba, feltörve darabokban az aszfaltot.

  http://www.nyugatmagyar.hu/tudosito/lyukat_utott_az_aszfalton_az_utgyilkos_galoca/2175024/

  Vajon itt lesz garancia a kivitelezésre? (mert a mélygarázsnál sem nagyon lett a kivitelező felelősségre vonva)”
 • 22. gligeti 2010. augusztus 30. 09:01
  „Már ideje volt,hogy valami történjen!Remélem olyan széles lesz,mint amilyenre mellékavicsoztak.A minőségre én is kíváncsi leszek,mert a sörgyári kamionoknak ez az egyik megengedett útvonala.A másik irányban a Terv és Ágfalvi út közti szakasz is megérne no nem egy misét,hanem egy alapos felújítást.”
 • 21. samusoma 2010. augusztus 29. 17:44
  „kukac40 ezt te sem gondolod komolyan ugye?személyauto teszi tönkre mert tulsulyos!? a nagy dög teherautu alig bir feljönni a walter melletti dombon de én a három fővel akocsimban teszem tönre!? kabaréjeleneteket irj!”
 • 20. beleptem 2010. augusztus 29. 14:53
  „Jelentem, hogy a KőhidaíPiknik közti út ismét elkezdett kátyúsodni. Szép munka volt !”
 • 19. Kukac40 2010. augusztus 29. 13:21
  „A mixereket a betontelep is ellenőrzi, (nem adhat ki többet) őket a közlekedésfelügyeletn ellenőrzi. Minden autó forgalmiában szereplő súly adatot kötelesek fénymásolni, és azalapján kiadni a mennyiséget. Mint mondtam a súly szerepel a szállítóleveleken. Kötelező. Legkisebb bírság 300 ezer elsőre. Mint mondtam az aszfalt és az azzal érintkező felület nagysága számít leginkább. A súlykorlátozás mindenre vonatkozik. Egy túlsúlyos utánfutó ugyan úgy károsítja az utakat mint egy túlsúlyos teherautó, busz. A busz öblöket kevés kivétellel csak a buszok használják, mégis rongyá vannak gyűrve, valyon miért?”
 • 18. Feri1 2010. augusztus 29. 10:37
  „Kukac40

  Pedig sok igazság van abban, amit zeta írt. Ki ellenőrzi a betonmixereket, a Sopron és Kőhida között járó teherautókat. Külön engedély nélkül mekkora súllyal (hány m3-t vihetnek a mixerek), és ezt ki tartja, tartatja be? Ezek a régi utak sajnos nem alkalmasak ezeknek a hatalmas tömegű teherautók "elviselésére". A régi IFA-t még bírták, de ezt már nem. Ide most sok pénz kellene, szinte mindegyik útra még egy réteg, és akkor a 84-ről nem is beszéltem (írtam)”
 • 17. @méhecske@ 2010. augusztus 29. 09:24
  „Azt már év tízedek óta rendbe lehetett volna tenni,mér akkor gondolkodnak mikor már baj van????
  Választás előtt???Eddig hol voltak,mér nem gondolkodtak,h ez ilyen álapotba van????”
 • 16. Kukac40 2010. augusztus 28. 23:29
  „15. El kell, hogy áruljam neked, a teherautók előírt súllyal járnak már nagyon régóta. Amit a KPM ellenőriz is. Nem mellesleg minden szállítólevélen fel kell tüntetni a rakomány súlyát. Amit viszont nem ellenőriznek azok a buszok, utánfutók, kisáruszállítók, személyautók. Még mielőtt a súly miatt aggódnál, az út és a kerék közti felület nagyságát nézd mert az számít. Kétszeres tengely súly ? Na az szép lenne. :)
  Kőhida és Sopron közötti szakaszon közel akkora forgalom van mint a 85-ös úton, csak ahhoz az úthoz "30" éve nem nyúltak hozzá.”
 • 15. zeta62 2010. augusztus 28. 18:42
  „Ha valakinek kétségei lennének az időponttal kapcsolatban, ne legyen! :D
  Sima véletlen, hogy a választások előtt jelentették be, ennek ahhoz semmi köze! :D :D :D

  5. karabas 2010.08.28. 11:14
  Ha a teherautóktól tönkremegy, akkor biztosan "jól" megvolt csinálva!

  Egy sima, szabályos súllyal megrakott teherautótól nem menne tönkre. De egy kétszeres megengedett tengelyterhelésűtől simán.
  Sajna senki sem ellenőrzi a fuvarozó cégeket, mert valakinek biztosan nem csorog egy kis mellékes a zsebébe illetékes helyen. :)
  Így vágták haza a Kőhida-Sopron közti utat is a Tesco építkezésre járó teherautókkal is. A sort lehetne folytatni...”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsodródott a csónak, a tűzoltók kimentették

Osztrák és magyar tűzoltók is kivonultak egy elsodródott elektromos csónak mentésére a Fertő tóhoz. Tovább olvasom