Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kevesebb kiránduló érkezik

Az előzetes előrejelzések alapján idén húsz százalékkal kevesebb iskolai kirándulócsoport jön Sopronba, mint tavaly. Az idelátogatók kevesebbet, csupán egy-két napot töltenek el a városban, és már utaznak is haza.

Egy hónap múlva véget ér a tanítási év, az iskolai kirándulócsoportok ilyenkor útra kelnek. Sopronban most indul be az igazi szezon. A városba főként Pécsről, Szegedről, Debrecenből, Nyíregyházáról, valamint Budapestről jönnek diákok. A belföldi tanulók mellett a nyár közepén szlovák, ausztrál, tajvani diákok érkeznek. Az ausztriai vendégek viszont évek óta elmaradnak.

Jászberényi Klára, a Vakáció turistaszállók ügyvezetője azt mondta, az előzetes várakozások szerint tavalyhoz képest mintegy húsz százalékkal kevesebb kirándulócsoport keresi fel Sopront. – Huszonöt diákból öt mondja le az utolsó pillanatban az utazást, mert nem tudja kifizetni a költségeket – számolt be az ügyvezető.

– Éppen most, a szezon kezdetekor nőtt meg jelentősen egyebek mellett a vasúti közlekedés díja. A hozzánk érkező diákok nyolcvan százaléka pedig vonattal utazik. A kevésé tehetős családban nevelkedőknek így esélyük sincs arra, hogy a kirándulások keretében körbejárják az országot. További változás, hogy míg korábban akár öt napot is eltöltöttek itt a diákok, azzal szemben ma már csupán egy éjszakát, azaz két napot vannak itt.

A Kisalföld információi szerint az önkormányzat a következő tanévtől átfogó marketingakcióba kezd, melyben felhívják az iskolák figyelmét, miért is érdemes Sopronba jönni. A diákoknak biztosítani kell az olcsó szállás-, valamint az étkezési lehetőséget. A városvezetés feladata, hogy ösztönözze a vállalkozókat, szállásadókat, hogy megérje a diákokkal foglalkozni.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant a televízió

Felrobbant egy tévékészülék hétfőn éjszaka Sopronban a Kölcsey utca egyik tetőtéri lakásában, a tűz… Tovább olvasom