Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kevesebb járat a Várkerületen

A legfontosabb változás, hogy a soproni Várkerületen kevesebb helyi járatú autóbusz fog közlekedni.
Viszont a Jerevántól úgynevezett betétjáratokat indítunk a vasútállomásig" – szólt a várható új menetrendről Fekete Győző, a Volán helyi üzletágának vezetője.

– Betarthatatlanná vált a helyi járatú autóbuszok  menetrendje a soproni útépítésekkel és a Petőfi téri mélygarázs létesítésével összefüggésben hozott forgalmi változások és a torlódások miatt. A késések joggal borzolják az utazóközönség kedélyeit. A megoldás érdekében több variáció is megfogalmazódott – kezdte tájékoztatását az október végéig bevezetésre kerülő menetrendváltozásról Fekete Győző, a Volán helyi üzletágának igazgatója.

Felfüggesztett terv

– Eredetileg azt terveztük, hogy autóbuszvonalak szempontjából kettéosztjuk a várost: a Lövérekből és Bánfalváról, s ugyanígy a Jereván-lakóteleptől csak a vasútállomásig közlekedtek volna az autóbuszok, kiküszöbölve az egymásra halmozódó késéseket. E rendszer bevezetését végül felfüggesztettük: ha a bérleteseket nem is érintené a változás, nem akarjuk az utazóközönséget az átszállások miatt két jegy vásárlására szorítani, jelenlegi jegykezelő automatáink pedig nem alkalmasak az átszállások érvényesítésére. Az ilyen célra kifejlesztett modern berendezés költsége megközelíti a háromszázezer forintot. Harminc autóbuszra ez mintegy kilencmillió forintos kiadást jelentene, ami forrás egyelőre nem áll a rendelkezésünkre.

1, 2, 10, 12: változás

– Átmeneti megoldásként tervezzük, hogy az 1-es, a 2-es, a  10-es és a 12-es járatok többsége elkerüli majd a Várkerületet: a buszok a Jereván–Lackner–Selmeci–Erzsébet (vagy Csatkai) utca útvonalon haladnak a Lövérek és Bánfalva felé – folytatta Fekete Győző. –  Ezáltal mindenképpen csökkenne a Várkerület buszforgalma, s elkerülhetővé válnának az egymásra rakódó késések. Nem kell aggódniuk azoknak sem, akik viszont csak a vasútállomásig utaznának: úgynevezett betétjáratokat indítunk öt-tíz perces időközönként. Ezt a rendszert október végéig szeretnénk bevezetni. Az előkészületek során új menetrendi táblákat is kihelyezünk.

– Sopronban együtt kell haladnunk a változásokkal: azt ugyan még nem tudjuk, milyen forgalmi rendet vezetnek be a mélygarázsok elkészülte után, de szépen kiépült az Ágfalvi úti lakóövezet, fejlődik a Pihenőkereszt környéke, és még sorolhatnánk.

Teljesen új forgalomhálózat

– Ezért jövőre egy teljesen új forgalomhálózatot szeretnénk kialakítani – tette hozzá a helyi üzletág igazgatója. – A forgalomszámlálásra jövő év tavaszán kerül sor, s várhatóan 2007 nyarától már optimálisan szervezett járatokkal szolgálhatjuk az utazóközönséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fontos tudnivalók a szavazásról

Minden magyar állampolgár a tartózkodási helye szerint illetékes választói körzetben névjegyzékbe… Tovább olvasom