Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kettős szereposztásban

A soproni Petőfi Színház műsorán tartott Lili bárónő című operett címszerepét az utóbbi alkalmakkor Szinetár Dóra helyett Darázs Renáta alakította.
Valló Péter, a soproni teátrum főrendező művészeti vezetője két okkal magyarázta a kettős szereposztás bevezetését. A cím szereplő Szinetár Dóra az ország számos színpadán lép fel, így egyrészt az egyeztetés nehézsé gei indokolják helyettesítését, másrészt a közelgő őszi-téli hó napokra gondolva, az előadások biztonsága is „szerepet" játszik az elhatározásban.
„Azt is meg ígértem a városvezetésnek, hogy több soproni tehetség kaphat lehetőséget a Petőfi színpadán. A soproni Darázs Renáta kitűnő játékára nemcsak az operettben, hanem a Kaméliás hölgyben is számítunk..." – A budapesti Zeneművészeti Egyetemen idén júniusban vé geztem, jelenleg az egyetem énektanárképző tanszékén hangképzést tanítok. A hét két napján a soproni zeneiskolában is várnak növendékek – nyilatkozta a Kisalföldnek a fiatal szopránénekesnő, Darázs Renáta. – A Lili bárónő életem első címszerepe.

A betanulásra alig három hét állt a rendelkezésem re. A kollégák nagyon féltettek, de igen sokat segítettek is, így szerencsére az előadásokon minden rendben ment. Ami a további Lili bárónőket illeti, októberben és novemberben is felváltva játsszuk Szinetár Dórával az operett címszerepét. Örülök, hogy a tervek szerint a Kaméliás hölgy című drámában is színpadra léphetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vellai szerint a Globex teljesített

A Globex teljesítette Sopron felé a szerződését – állítja Vellai Györgyi, a Globex Holding… Tovább olvasom