Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kettős győzelem született a Sop-Rockon

Az Euforia Express nyereménye fellépési lehetőség az idei VOLT Fesztiválon, a Strike Today pedig részt vehet a Hangfoglaló Magyarország döntőjében.

A hétvégén rendezték meg a Sop-Rock amatőr tehetségkutató fesztivált, ami a Hangfoglaló Magyarország 2014. évi területi döntője is volt. A fesztivál zsűrijét többek között Beck Zoli, a 30Y énekese, Hoffer Péter, a Hoffer dobiskola tulajdonosa, valamint Madarász Gábor zeneszerző, gitáros alkotta.

A fellépő zenekarok közül első helyen megosztva az Euforia Express és a Strike Today végzett. Az Euforia Express díja, hogy felléphetnek az idei VOLT Fesztiválon, a másik zenekar pedig részt vehet a Hangfoglaló Magyarország budapesti döntőjében.

Euforia Express: Magas Gergely (sampler), Mágel Tamás (scratch), Bolla Benő (gitár, vokál), Buzás Krisztián (dob), Szabó Zoltán (basszus), Czechner Ince (gitár).
Euforia Express: Magas Gergely (sampler), Mágel Tamás (scratch), Bolla Benő (gitár, vokál), Buzás Krisztián (dob), Szabó Zoltán (basszus), Czechner Ince (gitár).


– A zenekarunk 2011-ben alakult, azóta volt néhány tagcserénk, de a jelenlegi hatfős csapatot véglegesnek szeretnénk – mondta el Czechner Ince, az Euforia Express gitárosa. A tagok különböző zenekarokból érkeztek, így különböző zenei stílusokat hoztak magukkal. Céljuk ezeket a stílusokat vegyítve, kötöttségek nélkül egy euforikus, a hippikorszakot idéző hangzásvilág létrehozása.

A zenekar hangszereit tekintve eltér a megszokott dob, basszus és gitár hármastól, ezeken felül ütőhangszereket és elektronikus elemeket is használnak. A zenekar gitárosa azt is hozzátette, hogy a számokat saját maguk írják, és hetente 2–3 alkalommal ülnek össze próbálni.

Tavaly felléptek többek között a Vé-Fesztiválon, a Művészetek Völgyében és a Soproni Szüreti Napokon is. A sop-rockos győzelem azonban kiemelkedő jelentőségű a zenekar életében, hiszen a VOLT Fesztiválra most mehetnek először.

Strike Today: Hollósi Benjámin (szólógitár), Hauska Péter (basszusgitár, vokál), Lencz Máté (szólógitár), Papp Gergő (ének), Papp Kristóf (dob).
Strike Today: Hollósi Benjámin (szólógitár), Hauska Péter (basszusgitár, vokál), Lencz Máté (szólógitár), Papp Gergő (ének), Papp Kristóf (dob).


A Strike Today zenekar 2012-ben alakult. Azóta csak egy tagváltáson mentek át, de többet nem is terveznek. Zenéjükben a metalcore és a punk elemeit vegyítik népszerű stílusban. Ők nem először vettek részt a fesztiválon, a tavalyi Sop-Rockot megnyerték, így juthattak el a 2013-as VOLT-ra.

– Fantasztikus volt egy ilyen nagyszabású fesztiválon fellépni. A koncertünk után olyanok is odajöttek gratulálni, és tetszésüket kifejezni, akik korábban nem ismertek minket, de meghallgatva a zenénket ott ragadtak a színpad előtt – mondta a zenekar frontembere, Papp Gergő.

– A mostani győzelemmel ősszel a Hangfoglalón vehetünk részt, erre gőzerővel fogunk készülni, hiszen ez a verseny mérföldkő lehet a zenekar életében. Tavaszra tervezzük egy 4–5 számot tartalmazó kislemez kiadását, nyárra pedig az első klip forgatását – tette hozzá a frontember.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a szombathelyi trafikot baltával kiraboló férfit

A nyugat.hu úgy tudja, hogy a rendőrség elfogta az a férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy… Tovább olvasom