Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kettős gyilkosság Sopronban: az áldozatok segítőkész emberek voltak

Szántó Sándor rendkívül segítőkész, jó szándékú, a közért tenni akaró ember volt. A másik áldozat, Baumgartner Ervin rosszkor volt rossz helyen.
Segítőkész emberek voltak

– Szántó Sándor rendkívül segítőkész, jó szándékú, a közért tenni akaró ember volt. Nemcsak a lövészegyesület ügyvezető elnökeként, hanem a soproni polgárőrség alapítójaként is tevékenykedett. Munkáját a precizitás, lelkesedés jellemezte. Hosszú éveken át együtt járőröztünk és körözött személyek elfogásában is részt vettünk – emlékezett az egyik áldozatra Vig József Attila, a lövészegyesület felügyelőbizottságának tagja, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a tett helyszínére, ott voltak a megyei rendőr-főkapitányság forró nyomosai és a készenléti rendőrség tagjai. Fotók: Magasi Dávid
A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a tett helyszínére, ott voltak a megyei rendőr-főkapitányság forró nyomosai és a készenléti rendőrség tagjai. Fotók: Magasi Dávid

A másik áldozat, Baumgartner Ervin minden bizonnyal rosszkor volt rossz helyen.

– Ervin három éve volt a lövészklub tagja. Mostanában, hogy felújítás alatt állt a lőtér, többet járt oda, hiszen festőként sokat segített a munkákban. Szombaton is egész nap ott dolgozott. Mindig is ilyen volt, ha segítséget kértek tőle, nem tudott nemet mondani – mondta el a Kisalföldnek könnyeivel küszködve a 43 éves áldozat felesége. (A lőteret tavaly kezdték felújítani a lövészegyesülethez közel álló civilek, vállalkozások, valamint a Sopron Holding. Erről annak idején a Kisalföld is beszámolt [Felújítják az Anger-réti lőteret, 2011. 10. 18.]).

Az áldozat lánya odakint várakozott

– Kedden elvitte a lányunkat különórára, aztán érte ment. De nem indultak rögtön haza, azt mondta, egy percre ki kell még ugrania a lőtérre, mert valamit meg akar beszélni Sanyi bácsival. Kicsit mérges is volt a lányom, mert ő sietett volna haza, de az apja azt mondta, csak egy perc az egész... A gyerek ott maradt az autóban, ő pedig bement. Aztán egyszer csak hívott a lányom, hogy „apa még mindig nem jött ki". Mondtam, dudáljon neki! Ekkor én is autóba ültem és odamentem. Dühös is voltam kicsit, hogyan hagyhatja ott a gyereket ennyi időre, soha nem szokott ilyet csinálni. Mikor kiértem, bementünk a csarnokba, hívtuk, a nevét kiabáltuk, de nem találtunk ott senkit. Beültünk az autómba, hazajöttünk, neki pedig otthagytunk a szélvédőn egy üzenetet, hogy eljöttünk. Közben felhívtam az egyik ismerősünket, akivel korábban találkozott, és elmondtam neki, hogy nem találjuk Ervint. Ők is kimentek és végül ők találtak rá...
Baumgartner Ervinről ismerősei is csak jót tudtak mondani. Végtelenül szorgalmas, precíz, családszerető embernek ismerték. Évek óta Ausztriában dolgozott, fáradtságot nem ismert, az első hívó szóra ment és segített. Mindene volt a család, a két lánya és a felesége.

A lőtérről. Az Anger-réti sportpálya mellett található Sopron egyetlen minősített kispuska- és pisztolylőtere, amelyet a rendőrség, a posta és a soproni lövészklubok használnak. A pálya a térség egyetlen ilyen jellegű létesítménye, ahol szakképzett és vizsgázott lövészetvezetők irányításával folynak a lőgyakorlatok. A lőtér az önkormányzat tulajdona, s a Sopron Holding kezelésében működik. Wischy Péter, a holding sportterület-gazdasági vezetője lapunknak elmondta, amíg tart a rendőrségi vizsgálat és a nyomozás, addig bezárják a lőteret. Az egyesületnek mintegy nyolcvan tagja van. A lőtér fegyvereit annak rendje és módja szerint páncélszekrényben őrizték, őrzik.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal drágulna a szemétszállítás Sopronban

A tervezett emeléssel a költségek fedezése mellett a hulladék csökkentésére is ösztönöznék a… Tovább olvasom