Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Kettévágták Bánfalvát

Sajnálatos , ahogy a választókörzeteket átszabta a politikai akarat, figyelmen kívül hagyva a hagyományokat és a törvényt – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Varga Gyula (MSZP).

Kettészelték Sopronbánfalvát, a Bánfalvi úttól délre lévő utcákat a Löverekhez csatolták. Bánfalva–Brennbergbánya körzete viszont „megkapta" az ágfalvi lakóparkot a Baross úttal és annak környékével fogalmazott
Varga Gyula.

Pedig a választásról szóló törvény kimondja, hogy a választókerületek kialakításánál figyelemmel kell lenni a nemzetiségi, vallási, történelmi, földrajzi sajátosságokra is. Érthetetlen Bánfalva kettéosztása, hiszen ez a településrész 1952-ig önálló volt. Elfogadhatatlan, hogy ehhez a politikai manőverhez a jegyző is a nevét adta, ellehetetlenítve így a településrész tisztességes képviseletét – fogalmazott Brennbergbánya–Görbehalom–Bánfalva jelenlegi önkormányzati képviselője, aki sérelmezte, hogy az új helyzetben a választók egy részének fogalma sem lesz az ő eddigi képviselői tevékenységéről - tette hozzá a képviselő.

Mint ismeretes, az új választási törvény alapján Sopronban is megváltoztak a választókörzetek. Korábban 15 egyéni kerület volt, az őszi önkormányzati választásokon hárommal lesz kevesebb. Nem marad önálló a Brennbergbánya–Görbehalom–Bánfalva, valamint az egyik jereváni és a belvárosi választókerület sem.

Olvasóink írták

 • 16. zooberon 2010. július 22. 15:35
  „Bingóóóóóóóóóóóóóóóóó”
 • 15. c77 2010. július 21. 18:25
  „Ez régebben Pécsen is megtörtént.
  A "szavazóknak,vagy A-t, vagy B-t kellet a voksot adnia. = Ha nem tetszik a Pécs (B-ben) mehetsz a Pécs (A-ba).”
 • 14. Csetneky 2010. július 21. 13:21
  „10. Paragulis

  Kölcsey. Ypszilonnal. Persze, csak ha a Ferencre gondolsz. A Himnusz írójára. Akinek a nevét illene ismernie minden magyar embernek.
  Na jó, visszafogom magam.”
 • 13. Je.Ta. 2010. július 21. 11:36
  „A balszemen is lehetne ezzel foglalkozni!”
 • 12. Andersen 2010. július 21. 10:19
  „11.máris
  Nem ingem, de azért arra kiváncs lennék, hogy melyik oldal csinálná ingyen??...egyik sem!!”
 • 11. máris 2010. július 21. 09:02
  „HA KEVESEBB LESZ A KÉPVISELŐ, SIMÁN KISZÓRHATNÁK AZ MSZP- seket !! SEMMI NEM TETSZIK NEKIK, MINDENT TÁMADNAK, TELJESEN FÖLÖSLEGESEN ÜLNEK OTT, VESZIK FEL AZ ILLETMÉNYÜKET !!! INGYEN IS CSINÁLNÁK VAJON ????”
 • 10. Paragulis 2010. július 21. 08:23
  „Csetneky 2010.07.20. 21:00
  Ami azt illeti Te sem vagy egy Kölcsei.Vissza foghatnád magadat.”
 • 9. Csetneky 2010. július 20. 21:00
  „7-es

  Kedves elvtárs! Légyszi, a szellemi és erkölcsi szintednek megfelelő stílust hagyd meg az elvtársaidnak, az a ti színvonatatok.
  Egyébként nem igazán értem most sem, mi a bajotok, elvtikéim? Netán telekakiltátok a nacit, hogy még nagyobb lesz a cumizás? Hát bizony elvtikéim, nem véletlenül van tele a naci, valóban az lesz! Egészségetekre!

  Ha volna eszed, megkérdezném, a fenti intézkedés vajon miben zavarja a választáshoz való jogot? Így azonban csak költői kérdés marad.
  Na szia művelt elvti, jobbulást! Komolyan.”
 • 8. coolzsu 2010. július 20. 20:59
  „csökkenteni kell a számot, akkor ebből következően valahol valamit át kell alakítani... - ilyen a soproni, semmi sem tetszik! ha itt alakítják át, akkor itt nem tetszik, ha ott alakítják át, akkor ott nem tetszik... ez van! úgy látszik, itt soha semmit sem lehet úgy tenni, hogy mindenkinek jó legyen... - igenis, legyen kevesebb képviselő! és ha ez azon múlik, hogy most máshova kell menni szavazni, akkor máshova megyünk, slussz! - hogy nem fogjuk ismerni a képviselő tevékenységét! kedves eddigi képviselőnk! eddig se ismertük....ppp ezzel nem vesztettünk semmit (bevallom, gőzöm se volt róla, hogy ki volt eddig is, nem hogy arról, mit mikor miért mennyiért csinált)”
 • 7. HR_XAR 2010. július 20. 18:21
  „Csetneky <moderálva> a fő probléma az, hogy Bánfalva a poltikai baromságnak megfelelően szét lett darabolva, mert így tartja fenn az igény. Engem nem érdekel, hogy a politikusnak ez szavazatvesztést jelent-e vagy sem, de azért a te fajtád tiszteletben tarthatná valóban a fenti elvárásokat. A szabad választáshoz mindenkinek joga van, és a szavazást meg nem szabad irányítani. Vagy netán fél a fidesz, hogy bukna az önkormányzati választsokon? Mert az elmúlt 1-2 hónapban nagyon sok szart tettek, ami miatt szerencsére az emberek egy részének a szeme kezd kinyilni.”
 • 6. c77 2010. július 20. 18:19
  „10 pont
  Csetneky”
 • 5. Tabornok 2010. július 20. 18:16
  „"Kettészelték Sopronbánfalvát, a Bánfalvi úttól délre lévő utcákat a Löverekhez csatolták. Bánfalva-Brennbergbánya körzete viszont ,,megkapta" az ágfalvi lakóparkot a Baross úttal és annak környékével fogalmazott."
  Trianon kicsiben. Majd emléknappá nyilvánítják egyszer, remélem!”
 • 4. SzImike 2010. július 20. 18:08
  „Ez van, ezt kell szeretni.”
 • 3. Andersen 2010. július 20. 17:41
  „Ha jól értelmezem, akkor meg kell nyerni a jelenlegi önkormányzati képviselőnek az ágfalvi lakóparkot és a Baross utat. Tessék tenni érte, miért gondolja, hogy ez lehetetlen?Merjen nagy lenni!:)”
 • 2. mindigatutit 2010. július 20. 15:20
  „így van ,semmi sem örök.”
 • 1. Csetneky 2010. július 20. 14:48
  „Évek óta arról beszélnek, hogy csökkenteni kellene az önkormányzati (és persze kormányzati) képviselők számát. Most végre valaki csökkentetné, erre az Mszp elkezd sírni. Jellemző. Ha nem pofázni, hanem tenni kell, az Mszp egyből bajban van. Sebaj elvtársak, lesz ez még így se!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem minden óvodában, bölcsődében jut pénz festésre

Napokon belül megkezdődik a nyári szünet a soproni óvodákban is, a vakáció egyben a rendrakás ideje.… Tovább olvasom