Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Ketten Sopron turizmusáról: Mindenkinek van feladata

Ketten Sopron turizmusáról: Mindenkinek van feladata

Kalmár István (MSZP) szerint Sopron turizmusában döbbenetes visszaesés volt. Horváth Zoltánné a Pro Kultúra vezetője reagált.

munkatársunktól - 2012.07.13. 10:16
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Sajnos Sopronban nincsenek turistákat csalogató rendezvények, nincsen együttműködés a városvezetés és az idegenforgalomban dolgozók között (Lásd: Kisalföld 2012. július 10. Turizmus: gyengült Sopron) - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP helyi elnöke.

A párbeszéd hiányának fő oka, hogy óriási hiba volt megszüntetni az idegenforgalmi igazgató tisztségét. Nincsen igazán gazdája ennek a területnek. Korábbi ciklusokban külön idegenforgalmi csoport (beutaztatással foglalkozó) dolgozott a Pro Kultúrában évi több tízmilliós költségvetéssel. Országos lapokkal terjesztett kiadványokkal, szakmai kiállításokon való szervezett közös megjelenéssel generálták és fogták össze Sopron idegenforgalmát. Mára ez teljesen leépült - tette hozzá a politikus.

Az sem tett jót, hogy a Fő tér és a Tűztorony felújítása most már 3-4 éve húzódik, pedig a 2010-es választáskor még a beruházások felgyorsítását ígérte a Fidesz. Az a beruházási tempó, amivel Sopron jelképe megújul, egy középkori templomépítéshez hasonlít, mely akár évszázadokon át tartott - folytatta Kalmár István.

Sajnos Sopron utóbbi 4 évben történt eladósítása is nehezíti a helyzetet, pedig az biztos, hogy az idegenforgalomra Sopronnak, áldoznia kell.

Ebben a kérdésben egy leendő szocialista városvezetés gyökeresen más szemléletet fog képviselni. A párbeszéd és a közösen kialakított városmarketing nélkülözhetetlen. Sopronnak 2006-ban elkészült a Turisztikai Koncepció, amit a GKI készített, ajánljuk a jelenlegi városvezetésnek, hogy vegyék elő és okuljanak. Mindemellett a normális emberi hang, egy kis odafigyelés szintén sokat segíthet - zárta szavait az elnök.A sajtótájékoztatóra Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója reagált.

A VOLT Fesztivál minden tekintetben elsöprő soproni siker volt, akár gazdasági értelemben, akár városreklám szempontjából. Hogy ne érezzük jól magunkat, előkerült egy alig hihető adat, miszerint harminc százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma.

Mégha a csökkenés valószínűtlennek tűnik is, ennek ellenére érdemes minden szereplőnek megvizsgálnia a saját felelősségét, hogy a maga területén mit tudott volna tenni és mit tudna tenni?

Magyarországnak és így Sopronnak is a turizmus fontos gazdasági alap, ebben feladata van a Magyar Turizmus Zrt-nek, az önkormányzatnak, és a turisztikai szolgáltatóknak is.

Többek között a szállásadóknak is érdemes lenne megvizsgálniuk, hogy a környező országokhoz, városokhoz képest megfelelő fejlesztéseket hajtottak e végre a kiélezett versenyben a piac megszerzése, megtartása érdekében.

De mi most beszéljünk az önkormányzatról.

Városunkban komoly turisztikai célú, turisztikai vonzerőt növelő infrastrukturális fejlesztések történnek és történtek az elmúlt időszakban is. Fejlesztéseket hajtott végre a város a Parkerdő, fürdők, parkok és közterületek (Virágos Magyarországért verseny), kulturális szórakoztató rendezvények (Liszt Fesztivál, Ízutazás, Borünnep, Soproni Ünnepi Hetek, Szent Iván Éji Folkfest, Tündérfesztivál, Szüreti Napok) kerékpárutak, közbiztonság és úthálózat területén.

A turisztikában önmagában a város nem érhet el eredményt, szükség van az emberek és szolgáltatók erőfeszítésére, összefogására is.

A város támogatást és jó gazdasági alapot ad mindenhez, így például a turizmushoz is, de a szolgáltatóknak a piaci szereplőknek is minél versenyképesebb kínálatot kellene adnia, hogy eladhassák magukat bármely területen.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 54 hozzászólás
Moderálásra küldöm 54. Abalajobb 2012.09.09. 20:52

Cenzúra 2012.

Moderálásra küldöm 53. ruig 2012.07.20. 11:57

52.drbubo.jogos a felvetés! A "VIII-ker "sorsára jut a város.A régi soproniak pedig költöznek a perem községekben.
Amíg a többségnek kell alkalmazkodni az őket zavaró magatartás formához,elviselni a bűnöző kultúrát,amíg az egyéni érdek felülírja a város érdekeit,nem áll le a folyamat,csak rosszabb lesz a kialakult helyzet .A város megúszta a török hadjáratot,kuruc támadást vissza verte.Az első és második világháborúból magához tért.Elviselte a kitelepítést, 56-sem rázta meg nagyon.A rendszerváltás okozta munkanélküliséget osztrák és más munkákkal megoldotta. Ezt a csapást valószínű már nem viseli el.

Moderálásra küldöm 52. drbuboo 2012.07.18. 12:01

Sokadszor hangoztatom azt a véleményemet, hogy szerintem az volt a nagy hiba, hogy engedték, hogy a vásárlóerő a város szélére koncentrálódjon. A Tesco-t talán nem, de a Family Centert és az Alphaparkot meg lehetett volna építeni a városban is. A belvárost terhelő forgalom ugyan nagyobb lett (maradt) volna, és a parkolást meg kellett volna oldani, de a Várkerületi kis üzletek, és főképpen a vendéglátóegységek sokkal kevesebb vevőt/vendéget veszítettek volna, mint így.

Az Ikva-Fenyő áruházat a jelenleginél sokkal jobban is ki lehetett volna használni, vagy - horribile dictu - el lehetett volna bontani, és lehetett volna építeni a helyén egy Family Centert vagy Alpha Parkot, megfelelő parkolóházzal, stb. Egy (lakatlan) ház eldózerolásával kapcsolatot lehetett volna teremteni az Ikva mellett a Híd utcával, stb. A buszpályaudvar (és akár egyből a városi piac) elköltöztetésével (a GySEV pályaudvar elé, vagy a soha fel nem épült SVSE stadion helyére, vagyis a vasútállomás közvetlen… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 51. Allstar 2012.07.18. 08:06

Csak egy mondat: remélem a következő 50 évben nem lesz szocialista városvezetés!!!!!!!!!!!!!!!!!!44

Moderálásra küldöm 50. ruig 2012.07.17. 08:41

Jó magyar szokás,megy a vita az okoskodás,saját személyiség villogtatása! A megoldáson kellene ötletelni. Tippet adni
a szakembereknek ami némi bevételt is eredményez.olyan rendezvény sorozat kell ami felölel egy jelentős időszakot és építhet rá a vendéglátás a szállásadók,ajándék tárgyal foglalkozók(nem fröccsöntött giccsadó hatálya aláeső termékre gondoltam) A régi Soproniak emlékeznek,milyen ízléses ajándékokat lehetett kapni az Erzsébet utcában. Jakab iparművész termékei,stb. Májust indítani a "Bonen Fesztel" Babos rétes,bab sterc,bab gombóc ,bab saláta,
babos pogácsa és babgulyás variációk. Balfon már megrendezték többször! Nyár jön a Volt és az ünnepi hetek.
Vénasszonyok nyara:Szüret,bor,vad ételek gesztenye és még valamiből,alkotni maradandót. Az a vásárló és pénzköltő közönség ami Sopront jellemezte az a múlt.

Moderálásra küldöm 49. Pretorianus 2012.07.16. 20:00

47. sopron32+1 2012.07.15. 20:06
A múzeumokon kívül is annyi látni való van a városban és környékén,hogy bizony érdemes lenne ide jönni!
Sajnálom,hogy te ez nem így látod.Én viszont azt sajnálom,hogy nem tudják "eladni" a szakemberek a várost a turistáknak.
"Érdekes, hogy a többség azon a véleményen van, hogy a belváros ronda."
Ronda? :)
Ez nem a legjobb szó rá,szerintem.:) Ezt a szomszéd lányra szoktam mondani,aki tényleg nem volt szép.Mint írtam,bizony akadna mit csinálni egyes épületekkel.Az osztrák kis falvak nem a legjobb válaszok,mert mit csinálsz egy hétig egy falúban? :)

Moderálásra küldöm 48. Abalajobb 2012.07.16. 09:17

46. Keressenek meg az idegenforgalomban egy tekintélyt, aki el tudja indítani a folyamatot, nekem a szakmámtól messze áll. Igaz, a várospolitika nem lehet(ne) jobb vagy baloldali, de most sajnos a párthüség a mérvadó. Utoljára a kinevezéseknél Walter nem tett különbséget. Ma kontraszelekció van. ők is részben balról jöttek, de ezt igy akarják feledtetni...

Moderálásra küldöm 47. sopron32+1 2012.07.15. 20:06

40. Pretorianus 2012.07.14. 20:22

Érdekes, hogy a többség azon a véleményen van, hogy a belváros ronda. Valahogy csak Te nem akarod ezt látni.
Amúgy turizmus szempontjából a múzeumok nem mérvadóak. Csak egy pár múzeum nem ad választékot arra, hogy hol töltse az idejét el a turista. Nem mindenkit kötnek le a múzeumi kiállítások, csak azzal idegeneket ide csalni nem lehet. Ez még ment talán 30 évvel ezelött, manapság ez SEMMI. Turisztikához sokkal-sokkal-sokkal több dolog kell. Csak nézz ki a határ másik oldalára ahol kicsi falvalban is tombol a turizmus. Itt meg ebben a nagy városban semmi sincs, csak kosz és drágaság.

Moderálásra küldöm 46. hejhaj 2012.07.15. 18:22

45. Abalajobb 2012.07.15. 07:46
Ezzel egyetértek, már mint az idegenforgalmi kerekasztallal. Kezdeményezd, hirdesd meg, hívd össze. Ha hasznos lesz a kezdeményezésed, és értelmes programot vázolsz fel, megválasztunk elnöknek.
Bár megjegyzem, ha a bal a jobb, az nem két ballábasság? Vagy két balkezűség?
Szerintem a várospolitikában nincs bal, vagy jobb. Minden oldalról a város állapotának jobbítására kell törekedni.

Moderálásra küldöm 45. Abalajobb 2012.07.15. 07:46

Igegenforgalmi kerekasztalt kellene létrehozni az érdekeltek részvételével és saját lábra kellene állniuk az érdekelteknek, ha már az önkormányzat nem partner.


54 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...