Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Ketten haltak meg a sírban talált herointól

Egy soproni sírból került elő három kilogramm heroin! Osztrák-magyar rendőri együttműködésnek köszönhetően bukkantak a soproni rendőrök a jelentős mennyiségű kábítószerre. Információnk szerint a szóban forgó anyag miatt ketten meghaltak. Megszólal az egyik áldozat bátyja.


Szombat 7 óra 42 perc - Megszólal az egyik áldozat bátyja

– Testvérem halála mélyen megrázott. De esetünkben az is bebizonyosodott, hogy a kábítószerezéssel nemcsak saját magát teszi tönkre valaki, hanem a családi kapcsolatait is – mondta a Kisalföldnek a 40 éves áldozat bátyja.

– Sajnos öcsém régóta drogozott, rendőrségi ügye is volt belőle. Többször is beszéltem a lelkére, hagyjon fel a kábítószerezéssel, mert tönkreteszi magát. Soha nem hallgatott rám. A kapcsolatunk emiatt meg is romlott.

Az utóbbi időben azonban mintha jobb útra tért volna, komoly terveket szőtt, kilátásban volt görög vagy osztrák hivatalos munkavállalási engedélye. Nem tudom, örök rejtély marad, hogy miért kapott rá ismét a szerre, amely a halálát okozta – zárta mondandóját a testvér.

Korábban

"Nagy halra" bukkantak az osztrák és magyar rendőrök a napokban: a nyomozás során a soproni Balfi úti evangélikus temető egyik sírjából közel 3 kilogramm heroin került elő. Annyi bizonyos, a nehézdrogot 48 zacskóba porciózva rejtette el valaki egy kővel fedett sír földes részében.

Mint megtudtuk, Grazban kedden két magyar férfit vettek őrizetbe, aki 100 gramm heroint akartak eladni valakinek. (A drogról később kiderült, hogy emiatt Magyarországon már haltak meg az elmúlt időszakban.)

Galéria!

Az osztrák hatóságok felvették a kapcsolatot magyar kollégáikkal, akik Sopronban két lakásban házkutatást tartottak, ám drogot nem találtak. Végül egy harmadik személy, a "főnök" mattersburgi őrizetbe vétele és kihallgatása során kiderült, a kábítószert a Balfi úti evangélikus temető egyik sírjába ásva rejtegette a bűnszervezet. A kábítószer onnan elő is került: a föld alól 2,88 kilogramm heroint ástak elő a rendőrök, melynek piaci értéke 50 millió forint.

Az is kiderült, Sopronban emiatt a kábítószer miatt egy hónapon belül ketten is meghaltak már, a múlt héten az Ikva patakban talált halott férfi azonban nem emiatt vesztette életét.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Telepathia 2009. május 14. 07:34
  „Ha elmész megtutod?”
 • 39. jockey 2009. május 11. 11:58
  „38.

  Milyet és mennyiért? :)”
 • 38. Telepathia 2009. május 11. 10:18
  „Szélmalom utca 15-be is lehet kapni kábitószert.”
 • 37. 13.István 2009. május 10. 09:59
  „Szerintem a ezek a kegyszerek nem egy forint vagy 15%al kevesebbe kerülnek.
  Ez mind a dicsőséges" LIberalizmus"és támogatóinak köszönhető.Kérdezem én miből-
  honnan kerül ilyen gazdasági helyzetben a fiataloknak az ilyen kegyszerekre valaki
  csak támogatja anyagilag nem-de.”
 • 36. mira-mira 2009. május 10. 07:51
  „Lehet mindenfélét irogatni, de a tény az tény marad. Elég baj ,hogy a mai fiatalok ilyen körülmények között nevelkednek.Hiába a szülő ha a gyerek olyan társaságba keveredik. Nem foghatja mindig a kezét. Az egész társadalom hibás.Hagyják burjánozni. Én igenis sajnálom azokat a fiatalokat akik áldozatai lesznek a kábítószerne!!! Itt összefogásra lenne szükség mindenki részéről és ha észrevesznek valamit azonnal tenni kéne ellene. Nem arra kell gondolni ,hogy hál istennek nem az én gyermekem. Ki tudja lehet ,hogy neki meg majd az unokája kerül ilyen helyzetbe. Jólenne ha arra már történne valami előre lépés kábítószer ügyben. Én féltem gyerekeimet és leendő unokáimat és minden fiatalt. Kár értelmetlenül meghalni fiatalon .”
 • 35. gyugyu1 2009. május 09. 20:42
  „az eszetekbe sem jut hogy mi történt volna ha ezt a drogot iskolásoknak adják? felnőtt maga dönti el mit akar,de ezek a gennyládák a fiatalokat teszik tönkre,ölik meg őket !!! gyilkossággal kell megvádolni őket,bebörtönözni,hogy a müanyaglakat is rájuk rohadjon !!”
 • 34. Csabazs 2009. május 09. 17:03
  „Gratulálok a rendőrsének! Szép munka volt!
  Eü.dolgozónak igaza van,az emberek igen is jelentsék ha valami - főleg droggal - kapcsolatos dolgot tapasztalnak!

  Szomorú, hogy két ember meghalt,de nem kötelező senkinek sem drogozni. Tudom,sokakat a problémák "kergetnek" erre az útra,de ez nem megoldás!

  Fiatalok esetében a szülő is felelős lehet, hogy nem figyel oda kellőképpen a gyermekére!”
 • 33. csaje 2009. május 09. 13:53
  „kedves Jucuska40 kabd be az összes faszomat.”
 • 32. elemér 2009. május 09. 13:23
  „29. hozzászólás

  Nocsak, ne okoskodj mert olvasással te se dicsekedhetsz köcsög.”
 • 31. schumacher 2009. május 09. 12:42
  „Gondolj bele ha ők nem szivnak belőle hanem elviszi és valamelyik iskola közelében elkezdi osztogatni, és a gyerekekkel történt volna ez őket sajnálnám de ezeket a porszivókat nem .Engem nem érdekel az öcséd saját magának kereste a bajt ,hát ez lett a vége. Ki milyen virágot szakít olyat szagol hát most ő is szagolja csak alulról Ámen.”
 • 30. jucuska40 2009. május 09. 12:30
  „A kedves báttynak csak annyit mondanék ,hogy az alkoholizmus is kemény betegség amiről pedig neki kellene leszoknia és a társadalomnak normális tagjává válnia......és akkor az öccse sem került volna ilyen helyzetbe talán és otthon tudott volna lakni, szeretetben az édesanyjával akit imádott!!!! Minden nem történik csak úgy.....oka van! Ezért ő is mielőbb szokjon le az italról,hogy édesanyjának ne kelljen még egy fiát elvesztenie!”
 • 29. jucuska40 2009. május 09. 12:24
  „Csaje!!! Ha nemszóltál volna bölcs maradtál volna!! Legalább ha valaki ilyen véleményt mond,először tájékozódjon és olvassa el rendesen az erről szóló hireket...aztán lehet bölcsnek lenni!! Nem irgalmatlan butaságokat mondani!!!
  "a bátyja árulta el" :) ekkora hülyeséget! Te kis okos...nem egyenlő az eladó és a vevő!!! Hát butaságra nincs mentség vazzeG!!!”
 • 28. elemér 2009. május 09. 12:13
  „Hmmm, öreg arab meg c bünözés. Madoff az egyik kategoriához se tartozott.”
 • 27. 49. 2009. május 09. 11:05
  „Az öreg arab már 40 éve New York közelében lakik. Szeretne a kertjében krumplit ültetni, de egyedül van, öreg és gyenge. A fia Párizsban tanul. Ír hát neki egy e-mailt.
  "Kedves Fiam, Ahmed!
  Nagyon szomorú vagyok, mert nem tudok a kertemben krumplit ültetni. Biztos vagyok benne, hogy ha itt lennél, tudnál nekem segíteni felásni a kertet.
  Szeretlek. Atyád."
  Másnap az öreg e-mailt kap a fiától:
  "Kedves Apám!
  Ne nyúlj a kerthez. Ott rejtettem el a "cuccot". Én is szeretlek. Ahmed."
  Másnap hajnali 4-kor lerohanja az öreg arab házát a hadsereg, az FBI, CIA, a Ranger-ek és a Nemzetbiztonsági Hivatal is. Átkutatják a házat és felássák az egész kertet, minden millimétert átkutatnak, de semmit sem találnak. Aztán reggel csalódottan távoznak.
  Másnap az öreg arab újra e-mailt kap a fiától:
  "Kedves Apám!
  Remélem, mostanra már fel van ásva a kerted és ültethetsz bele krumplit. Sajnos csak ennyit tudtam innen tenni érted. Szeretlek: Ahmed"”
 • 26. elemér 2009. május 09. 10:56
  „miert kellett elarulnia!? Koperáció enyhitti a büntetést. Drog üzlet az úgy müxik világszete hogy rendőrök is keresnek. Miért ne, hisz politikusok is keresnek, amit a rendőrség tud a legjobban.”
 • 25. viperetta335 2009. május 09. 10:27
  „Mingyá sírok a két drogosért.
  Nyilván felnyomta valami bennfentes a fickót,de hogy ezt ilyen nyilvánosan az újság taglalja,jó ötletet a továbbiaknak...a rendőrök nem vizsgálhatnak át minden sírt,a temetők jó rejtekhelyek lehetnek,ott nemigen járnak kutyák sem,és sok sír van,amit évente csak egyszer látogatnak,vagy akkor se.”
 • 24. Eüdolgozó 2009. május 09. 10:27
  „Csaje!

  Akiket elfogtak azok árulták el, hogy hol kell keresni. Legalábbis mintha tegnap ezt mondta volna a tv...”
 • 23. obama 2009. május 09. 10:17
  „meghaltak ketten es az a baj nem tobben minden drogost fek kene akasztani hozza teszem egyiket se sajnalom nem erdekel hany eves.”
 • 22. csaje 2009. május 09. 09:45
  „Én nem tudom ,hogy jutttotak el a sírhoz de érdekes nekem nem juttot volna eszembe hogy ott keressem ha csak nem valaki fel nem nyomja.Biztos a Bátyja volt. Azért ilyen testvért sem szeretnék persze nem arrol van szó hogy védeni szeretném a drogos öcsikét de akkor is.Tesokáim.Na mindegy azért megérdemli a kis mocsok,hogy leültessék jó pár évre,és legalább ez a 3 kg heroin nem jút ki az utcákra.Örülök ,hogy végre a rend őrei nem csak a gyorshajtással vannak elfoglalva.”
 • 21. varpeter 2009. május 09. 09:40
  „20. gagarin!
  Sajnos jobbára épp az ellenkező esettel van baj. Nemhogy túlhígítják, hanem szinte tisztán kerül a "fogyasztóhoz" a heroin. S ebből jön a végzetes krach: a túladagolás. Hiszen a szerencsétlen arra számít, legalább a 2/3-a csak valamiféle adalék annak, amit a vénájába fecskendez. Így aztán akár a háromszorosát is beadja magának. Legkedvencebb énekesnőm, Janis Joplin is így halt meg (nem Sopronból kapta a szert, hanem egy amatőrtől, aki tiszta szert hozott neki...)
  A soproniak is totál amatőrök lehettek...”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térítésmentes segítség bajbajutottaknak

Sopron - Sopronban a Füredi sétány 7. szám alatt megnyitotta helyi irodáját a Banki Hitel… Tovább olvasom