Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Kétszer ittasan vezetett, balesetet okozott Sopron környékén - felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a férfit - fotó

A baleset okozója igen súlyos fokban volt ittas.
Hat hónap szabadságvesztést kapott két évre felfüggesztve egy 58 éves férfi, aki 2017-ben kétszer is ittasan vezetett autót, illetőleg az első esetben balesetet is okozott, melynek kapcsán cserbenhagyást követett el.

A baleset okozója igen súlyos fokban volt ittas. Vezetése során egy Sopronhoz közeli településen áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy osztrák lakóautónak ütközött. Az ütközéstől a vétlen autó oldala felszakadt, abból gázpalackok estek az útra. Ennek ellenére a férfi továbbhajtott addig, míg az autója mintegy 100 méteres távolságot megtéve leállt. A terhelt próbált újraindítani, de az indítókulcsot egy szemtanú elvette tőle.
 
Az osztrák lakóautó ütközés után. Fotó: Megyei Főügyészség
Az osztrák lakóautó ütközés után. Fotó: Megyei Főügyészség

A férfi a korábban elvett vezetői engedélye nélkül, 2017 őszén ismételten ittas állapotban vezetett, ekkor utast is szállított. Ez esetben egy teherautóval közlekedett.

"A bíróság a tárgyaláson a beismerő vallomásra tekintettel – az ügyészi indítványnak megfelelően – a büntetlen előéletű férfit felfüggesztett szabadságvesztésre és jármű-vezetéstől eltiltásra ítélte. Emellett kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére" - közölte dr. Takács Péter megyei főügyész. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás kezdődik hétfőn Sopronban - ezeket az utcákat zárják le

A Rózsa utcát és a Szélmalom utcát teljes szélességében lezárják. Tovább olvasom