Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kétszáz pályázó között soproni siker

Sopron - Egy informatikai cégóriás idei nemzetközi pályázatán az NYME soproni informatikai és gazdasági intézetének pályaműve is a díjazottak között van.
Budapesten, az IBM magyarországi központjában dr. Jereb László, a Nyugat-magyarországi Egyetem Informatikai és Gazdasági Intézetének igazgatója részt vett az informatikai cég nemzetközi pályázatának ünnepélyes eredményhirdetésén. Az NYME általa vezetett intézete 7500 amerikai dollárt (több mint 1,3 millió forintot) nyert a rangos cég kiírásán. A nemzetközi pályázat nagyságára jellemző, hogy a világ országaiból évente mintegy kétszáz pályázó kaphat díjat. Közöttük idén négy magyar nyertes található, egyikük a soproni egyetemi intézet.

Az NYME soproni informatikai és gazdasági intézete 7500 dollárt nyert egy nemzetközi pályázaton.

– Az informatika legkülönbözőbb területeiről lehetett benyújtani anyagot erre a pályázatra. Intézetünk a szolgáltatástudománnyal összefüggő témakörrel pályázott – magyarázta dr. Jereb László intézetigazgató. – Az összeget a szolgáltatóipart támogató informatikusképzés fejlesztésére, szoftverek beszerzésére és tanulmányutakra fordítjuk.

Dr. Jereb László hozzátette: – A Szolgáltatástudományi Módszertani Központ vezetésével hat hazai felsőoktatási intézmény konzorciumot hozott létre, hogy a szolgáltatóipar sokoldalú támogatását segítő oktatási programokat dolgozzanak ki és indítsanak el. A program szakmai koordinátora ugyancsak a soproni intézet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tilos az avarégetés

A téli hónapokban Sopron egész területén tilos az avar égetése. A rendeletet megszegők 30 ezer… Tovább olvasom