Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Kétkerekű balesetek: őz ugrott a motoros elé...

Peresznye-Lövő - A Peresznye és Lövő közötti útszakaszon vasárnap délután motoros baleset történt.

Egy őzsuta ugrott féktávolságon belül egy középkorú férfi motorkerékpárja elé, az ütközés elkerülhetetlen volt. A balesetben az őz kimúlt, a motorost súlyos sérülésekkel szállították a soproni kórházba.

Sopronban szombaton történt segédmotor-kerékpáros baleset. Egy idősebb férfi segédmotor-kerékpárral közlekedett, s a Híd utca tájékán megijedt egy kikanyarodó járműtől. Hirtelen fékezett, s az út szennyezésétől a kétkerekű jármű eldőlt. A férfi válla a balesetben kificamodott. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Olvasóink írták

 • 12. Ms.Wolf 2009. május 06. 19:44
  „Nem kell szidni a motorosokat! Baleset volt!
  De sokan nincsenek tisztában azzal , hogy van olyan ember, aki egy motort birtokol, és van a motoros. A kettő nem összekeverendő.”
 • 11. Truder 2009. május 04. 19:27
  „6. hozzászólás Becsület 2009.05.04. 07:29
  egyetértek veled,gyakran motorozom,de sok esetben égnek áll a hajam attól,amit a motoros társak művelnek....félelmetes.Nem bírnak magukkal,és a lóerővel!
  Mindenkinek felelőssége,(aki a közlekedésbe részt vesz!!!)hogy úgy közlekedjen,hogy sem magát,sem a többi közlekedőt ne veszélyeztesse!!A fejekben vaj baj,nulla a közlekedési morál..!Ráadásul az utak állapota is nagyon pocsék,rohanunk,figyelmetlenek vagyunk...”
 • 10. totya1964 2009. május 04. 17:35
  „Ha kérhetném "munkatársunktól", kicsit pontosíthatná, hogy hol történt a baleset, mivel a két község kb. 15 km-re van egymástól!
  Köszönöm.”
 • 9. soproni 2009. május 04. 13:06
  „"Kétkerekű balesetek: őz ugrott a motoros elé..." Nem száguldozásról,nem szabálytalanságról szól a cikk,de azért csak folytassátok az ilyenkor szokásos motorosokat szapuló vitátokat.”
 • 8. kmh245 2009. május 04. 10:31
  „Az esztelen gyorsasági motoros száguldozásoknak véget kell vetni!
  De tisztelettel megkérnék minden autóst, hogy ne általánosítson a motorosokra. Nagyon nem szeretjük, hogy ha egyéb más motortípussal normálisan közlekedő motorosokat egyszerűen leszorítanak az útról és semmibe vesznek. Vannak állatok a motorosok között, de nem mind az, aki betartja a szabályokat azt ne gyúrják el az autósok, mert előítéleteik vannak!”
 • 7. tgkv 2009. május 04. 09:17
  „Tisztelettel kérdezném:vajon mi gátolja az illetékeseket abban hogy egy 200kg súlyu 100 le teljesitményü mkp. ne kaphasson rendszámot?Ezek a motorok versenypályára valók.220km/h sebességnél a jármű 300 m-t tesz meg 5másodpercenként,ha főutra való kikanyarodáskor nem repülőrajtal indul a személyautó, akkor minden esélye megvan rá hogy egy 225 km/h sebességel száguldó ágyugolyó oldalbakapja.Egy 40 tonnás 16,5 m hosszu kamionnak kb.8-10 mp-re van szüksége a kiforduláshoz,és további 60 mp-re hogy felgyorsuljon 40km/h sebességre.”
 • 6. Becsület 2009. május 04. 07:29
  „Jó reggelt! Kedves motorosok és autós társaim! Régóta rovom a km -ket (hál´ Istennek baleset mentesen!), hivatásos jogosítványom van, de nem csodálkozom, hogy ennyi baleset van! Fegyelmezetlenek úgy a motorosok, mint az autós társaim is! Nem számít sem záró vonal, sem piros lámpa, /vasárnap a rendőr autó előtt hajtott át a piroson egy motoros, nem is kis sebességgel!/ sem besorolási sáv! Ezek után ne csodálkozzunk, hogy főleg sok motoros barátunk ott hagyja a fogát! Miért pont a motoros? Azért, mert túl magabiztosak és azt gondolják, hogy uralják a nagy teljesítményű motorjukat! Pedig Magyarországon sem az utak szélessége, sem a minőségük nem mondható ideálisnak ilyen sebesség alkalmazásához! A rutinról ne is beszéljünk! Most kezdődött nem oly régen a motoros szezon! Még elég rutintalan a motoros! Én is motoroztam, így tudom, hogy meg kell ismét szokni és a döntéshozatal a perc tört részénél kell, hogy megtörténjen. Ha rossz a döntés kész a tragédia! A motorost nem védi a ruháján kívül, semmi! Persze a fiatalos hév és én megmutatom milyen csávó vagyok, időnként és egyesek eszét elveszi! Ez a nagy baj!!! Nagyon kár minden emberi életért!!! Tessenek vigyázni, megfontoltan közlekedni! Egyet ne felejtsen senki! Az utak nem nézegetésre vannak, hanem közlekedésre!”
 • 5. lolita 2009. május 04. 06:26
  „Pontosan a hetvegen kellett volna szigoritani az ellenörzest,de inkabb ünnepeltek a rendörök mint mas napokon is ,ugyhogy mindenki vedje önmagat s figyeljen masokra is ha közlekedik!”
 • 4. Intel 2009. május 03. 22:45
  „Kérdezném, mikor vetnek véget ennek a száguldozásnak?
  Sehol egy rendőr....

  Ami halálos motor baleset történt a 85-ös útvonalon pár hete, ott a srácnak, a motor km/h mutatója, 225km/h-n állt meg.
  7méteres fékcsíkkal...
  Megbizható forrásból származó info....

  Hétvégén semmi se változott, csak az idő telt el, nem csodálom ha több halálos baleset következik még be...”
 • 3. Szilágyi_Zsolt 2009. május 03. 21:14
  „Most a baleseteknek van két kerekük? Merthogy a címben ez van leírva...

  Lobbo71: ezt mi nem érhetjük meg. A motorosok biztosan megmagyaráznák, hogy ez (ti. az autók közt való esztelen száguldás) nekik adrenalinszint-növelés, önmegvalósítás, a szabadság és korlátlanság érzete stb., ezért szükségük van rá, hogy nyakló nélkül téphessék a motor fülét. Ez önmagában még elfogadható is volna, ha nem veszélyeztetnék vele szabályosan közlekedő emberek százait. Bár nem hiszem, hogy ezeket a baleseteket is a gyorshajtás okozta volna, legalábbis az idős férfi-segédmotor-kerékpár felállásban biztosan nem.”
 • 2. Powerarc 2009. május 03. 20:32
  „A 85-ös még motorosok nélkül is elég veszélyes.”
 • 1. Lobbo71 2009. május 03. 19:38
  „Délután mentem a 85-ösön, 20 km-en 2 motoros volt, akiknek hajszálon múlott az élete és csak a lehúzódó autók miatt maradtak életben. Mindkettő jóval a megengedett sebesség felett előzgette az autókat és magasról lesz..rta, hogy jönnek szembe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntés: a polgármester fegyelmije jogellenes

Fertőrákos - Lezárult a fertőrákosi képviselő-testület és Palkovits János polgármester közötti… Tovább olvasom