Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Kétirányú marad a Várkerület

Sopron - Idén még biztosan marad a Várkerületen a kétirányú forgalom. Az esetleges változtatásról az Ógabona tér felújítását követően tárgyal a városfejlesztési bizottság.
A forgalom lassítása érdekében 30 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be a Bécsi úton. Az utcában a hatos szám elé pedig megállni tilos táblát helyeznek el a szűk keresztmetszet miatt. A Szélmalom utca lefelé egyirányú lesz, felfelé pedig a tömb másik oldalán egyirányúsítanak – foglalt állást a városfejlesztési bizottság a legutóbbi ülésén. A Várkerületen azonban egyelőre marad a kétirányú forgalmi rend.

– A Várkerületi forgalom ügyével az Ógabona tér felújítását követően foglalkozhat a bizottság – mondta el érdeklődésünkre Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke. – Eredetileg úgy terveztük, hogy a mélygarázs kivitelezésével egy időben a felújítással is végezhetünk.

De mind a kettő átadása csúszik. Terveink szerint az Ógabona teret a Lackner Kristóf utcáig aszfaltoztatjuk le, a kivitelezés legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el. Az út alatt azonban közművek is futnak. A szolgáltatók a bekötések állapotának függvényében döntenek arról, hogy kicserélik-e a vezetékeket.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar–osztrák–német vitafórum a költségcsökkentés lehetőség

Sopron - Magyar–osztrák–német vitafórumot rendeznek a foglalkozás-egészségügy… Tovább olvasom