Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Kétirányú lett a Várkerület Sopronban

Ismét kétirányú a forgalom a Várkerületen. Az Ötvös utcából a Széchenyi tér felé is lehet haladni.

Az elmúlt esztendők legjelentősebb forgalmi változása lépett életbe ma hajnalban Sopronban. Mint ismert, a Petőfi téri mélygarázs építése miatt az Újteleki utcától lezárják az Ógabona és a Petőfi teret.

A város közlekedése azonban nem bénulhat le, ezért átmenetileg kétirányúsították a Várkerületet, amelyre az Ötvös utcából érkezők nemcsak jobbra, hanem balra is rákanyarodhatnak, a Széchenyi tér felé. Az Árpád utcánál egy új csomópont alakult ki, de balra tilos a Várkerületre hajtani, éppúgy, mint a Torna utcából és az Ikva-hídról. A Várkerületen két új helyi járatos buszmegállót alakítottak ki, a Mária-szobornál és a Hátsókapunál.

Németh Béla, az önkormányzat városüzemeltetési irodájának munkatársa elmondta, a folyamatos és biztonságos forgalom fenntartása érdekében a Várkerületen minden kereszteződést jelzőlámpa is biztosít.

A régi piaci parkolóba a megszokott helyen lehet behajtani, azonban – a forgalmi rendnek megfelelően – kihajtani mindkét irányba lehet. A Várkerület és az Ógabona tér kereszteződéséből a Lackner utca és az Újteleki utca felé lehet közlekedni. Fontos változás, hogy az Újteleki utcától egyirányú lesz a közlekedés a Rákóczi utcában, a Széchenyi tér felé.

Megváltozott a helyközi járatok városi útvonala. Az autóbusz-pályaudvart a Lackner–Selmeci utcán keresztül hagyják el, majd a Táncsics Mihály utcán elsőbbséget élvezve érkeznek a Kossuth utcai csomópontokhoz, majd a Csatkai utcán át a Csengery utcai jelzőlámpás kereszteződéshez. Az ágfalvi járat azonban változatlan útvonalon közlekedik. A fertőrákosi és a Fertő tavi járat a Táncsics–Kossuth–Újteleki–Rákóczi utca–Széchenyi tér–Móricz Zsigmod–Magyar utca–Fapiac útvonal után tér vissza az eredeti nyomvonalra.

Az 1, 2, 5, 5A, 9, 12, 12A, 19, 20, 20K jelzésű autóbuszok a Várkerületen, két irányban közlekednek, illetőleg az újonnan kialakított megállókban is megállnak (Mária-szobor, Hátsókapu). A 10, 10A, 10B, 10Y vonal járatai mindkét irányban a Várkerületet érintik. A 10C járat a Ógabona tér végállomás helyett a GYSEV-állomásig közlekedik, illetve onnan indul. A 11-es autóbuszvonal Thököly térről induló járatai a Mátyás király utca, Széchenyi tér, Rákóczi utca megállóhelyeit nem érintik, a Csengery utca–Csatkai utca–Táncsics utca útirányon át közlekednek a Jereván-lakótelepre. A járat a Csengery utcában az Elzett megállónál is megáll. A 15-ös autóbusz a Ravazd utcai lakótelepről az Ötvös utca–Várkerület–Széchenyi tér irányában közlekedik és a Várkerület 112. előtt áll meg. A 17-es vonal a Mátyás király utca–Várkerület útirányon közlekedik a Jereván-lakótelep felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertődön lesz kihívója a polgármesternek

Fertőd polgármestere negyedik ciklusát zárja, s szívesen kezdené el az ötödiket is. Fülöp Géza már mindenképpen beírta nevét Fertőd történelmébe, hiszen az ő irányításával kapott az Esterházyak egyik székhelye a modern korban városi rangot. Ennek már tizenegy esztendeje. Akkor szélesebb körű intézményrendszert ígért a vezetés a választóknak, ma a meglévő rendszer minőségének javítása a cél. Tovább olvasom