Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Két játszóteret újítanak fel júniusra

A Jereván-lakótelepen és a Kanizsa téren EU-konform játszótereket alakítanak ki, melyek tizenötmillió forintba kerülnek. Ezek júniusra várhatóan elkészülnek.
„ A Jereván-lakótelepi buszvégállomásnál lévő játszóteret lebontották, néhány óra alatt teljesen felszámolták. Az előző napon még élettel teli tér kietlenné változott. Szomorú látványt nyújt most a lakótelep. Mit terveznek a játszótér helyére?" – írta szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében Kovács Gergely.

– A közelmúltban indult meg a felújítási munka, ami szükségessé tette a régi játékeszközök eltávolítását – mondta el érdeklődésünkre Kelemen Imre, a Soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője. – A város felmérést készített arról, hogy melyik játszóterek nem felelnek meg az uniós szabványoknak, ezzel párhuzamosan felújítássorozat kezdődött. Most a jereváni és a Kanizsa téri játszótér került sorra. A kettő összesen tizenötmillió forintba kerül és valószínűleg júniusban már használatba vehetik a lurkók. Ez az összeg a játékeszközökön kívül a földmunkát, a növények pótlását és az előírás szerinti térburkolatot is tartalmazza.
Mint megtudtuk, további harminc soproni játszótér vár az uniós előírásokat megvalósító átalakításra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárkölcsönző hálózat

Holland mintára építenek a nyugat-pannon térségben regionális kerékpárkölcsönző hálózatot. Tovább olvasom