Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Két játszótér összefogással

Harkán – az elterjedt hírekkel szemben – szó sincs az elmúlt évben átadott községi játszótér elbontásáról. Sőt, már az óvodában is új hinták, mászókák várják a kicsiket.
Az önkormányzat támogatásával és egy helybéli vállalkozó kivitelezésében elkészült játszóteret azért kellene a jól értesültek szerint elbontani, mert nem felel meg a szabványnak.
– Időnként felröppenek ilyen információk a faluban – mondotta Tejmel Teréz jegyző – , de nincs semmi alapjuk. Örülnünk kell, hogy egyáltalán sikerült megvalósítani terveinket, amelyeket természetesen egyeztettünk a hatóságokkal, sőt, néhány tízezer forintot pályázaton is nyertünk. A játszótér a sportpálya mellett igazán jó helyen van és a gyerekek is kedvelik.
Harkán nem panaszkodhatnak a kicsik. Az óvodában a közelmúltban adták át a kibővített udvart, vadonatúj játékokkal, hintával, mászókával és mini várral. A több mint négyszázezer forint értékű környezetbarát és elsősorban biztonságos játékokat hamar megszerették a kicsik.
– Miután kiderült, hogy bővül az óvoda udvara, elhatároztuk, hogy új játékokkal szereljük fel – idézi fel a történteket Kalmárné Váraljai Andrea vezető óvónő. – Annál is inkább, mert a régi játékok már elavultak és balesetveszélyessé váltak. A megyei közoktatási közalapítvány pályázatán 200 ezer forintot nyertünk, és az önkormányzat is segített. Mi is évek óta gyűjtögettük a pénzt, amelynek nagy része az általunk rendezett karácsonyi és húsvéti vásárokból került a számlánkra. Sokat, nagyon sokat segítettek a szülők, de olyanok is dolgoztak a kicsikért, akiknek már nem jár hozzánk a gyermeke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„Megnyitották” az Ilona-aknát

Vasárnap ismét megnyitották a határt az ausztriai Ritzing (Récény) és Brennbergbánya között, hogy… Tovább olvasom