Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Két hét múlva kezd az acélcápa

A tervek szerint augusztusig tartanak az alagútfúrási munkálatok a Várkerületen.

A tervek szerint a következő héten kezdődnek a soproni Várkerületen a szennyvízcsatorna építésének munkálatai. Az alagútfurással augusztus első hetére végeznek, a munkálatok idejére forgalmi torlódások várhatók.

Utolsó fázisába érkezett a soproni várkerületi csatornázás előkészítése. A jövő héten kezdik meg az alagútfúráshoz szükséges aknák lesüllyesztését. Első ütemben az Ikva-hídnál, valamint a Hűség kútnál dolgoznak a szakemberek. Az előzetes ütemterv szerint a fúrópajzsot május első hetében indítják be. Csejtei Imre, a kivitelező Betonút Zrt. projektmenedzsere a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, az alagútfúrással várhatóan augusztus első hetére végeznek.

– Tudjuk, az elkövetkezendő hónapokban többször lehet majd forgalmi torlódásra számítani, valamint arra is lesz példa, hogy éjjel kell dolgoznunk, ezért is kérjük a lakosság megértését – folytatta a szakember. – A munkálatok érintik egyebek mellett a kisvárkerületi parkolót, a tűzoltóság bejáratát. Így átmenetileg a forgalmi rend is módosul.

Havas András alpolgármester mindehhez hozzátette, a talajtani viszonyok miatt sajnos nem volt más lehetőségünk, mint a hagyományos eljárásnál drágább megoldást, az alagútfúrást választani.

– A mostani szennyvízcsatorna-vezeték az Ikva patak alatt található, ez a megoldás mára elavult – fűzte hozzá. – Azáltal, hogy a Várkerület alatt fut a fő- gyűjtővezeték, a város ezen részén száz évre megoldódik a szennyvíz elvezetése.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban nyit a turisztikai központ

Május első hetében fogadja az első vendégeket a Deák téri turisztikai centrum – jelentette be Taschner Tamás idegenforgalmi vezető és Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke. Tovább olvasom