Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Két gyalogost gázolt el az autós

Egy Opel Astra vezetője okozott balesetet a soproni rendőrkapitányságtól pár méterre hétfő délelőtt. A sofőr ellen eljárás indul.

A rendőrkapitányságtól alig pár tíz méterre, a Lackner Kristóf utcában egy Opel Astra vezetője figyelmetlenségből balesetet okozott a zebrán hétfőn délelőtt 11.30-kor.

A 32 éves soproni férfi barátnője autójával haladt, amikor egy húsz éves férfit és egy 68 éves nőt ütött el. A szerencsétlenül jártakat kórházba szállították.

Illusztráció
Illusztráció

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. fortuna54 2009. szeptember 23. 19:09
  „Látszik,hogy profi soför,aki indulat nélkül,értelmessen tud hozzászolni. Nem vádol senkit,nem bunkóz,és remélem nem kifogásolya helyesirási hibáimat.Irásábol érzem nálamnál többet tud. Buszvezetö,gratulállok.”
 • 65. buszvez 2009. szeptember 23. 15:32
  „61 Icsi235!
  Hasonló szituációban, mint amit írtál, én sem mertem soha elindulni, "csak" egy indexre....
  Velem anno még tanították a "tempó, és nyom nyelvét"
  Én sok év után is, ha kanyarodni akarok, az index után lehúzódok az úttest jobb szélére, balra értelemszerűen a felező mellé, (NYOM) láthatóan lassítok(TEMPÓ) így a többi közlekedőnek egyértelműen jelzem, hogy be is fogok kanyarodni.
  Az elsőbbséget sem úgy adom meg, mint sok "menő" autós, hogy a kereszteződés elött 10 méterrel még gáz, és utána a fékezéskor csak azért nincs féknyom, mert az ABS kordában tartotta a kerekeket, és röhögve: "megadtam az elsőbbséget nem?"
  Hát nem, mert az már megtévesztés!
  Zöldnél sem lövök ki szemellenzővel, és dudálva, mert esetleg valaki bent maradt még...
  Igen, az index....
  Mindenki a körforgalommal jön elő, de nem csak ott jellemző, hanem minden más irányjelzésre kötelezett manővernél. Indulás, megállás, kanyarodás, sávváltás, előzés stb....
  Először a fejekben kéne rendet tenni, hogy a többi közlekedőt ne ellenségnek, hanem partnernek nézzük, és ne csak a saját érdekünket nézzük, (mindenki más le van sz**va)
  Ha a rend őrei is betartatnák az irányjelzésre vonatkozó szabályokat, biztos gyorsabb, és biztonságosabb lenne a közlekedés.
  De amíg az egyik kézben mobil, a másikban cigi, vagy éppen fagyi van, éppen elég a kormányt fogni, nem hogy indexet is kapcsolni....
  Bár amelyik kocsin "nincs indexkapcsoló", azon a vészvillogó sokkal többet működik....
  Meg kell nézni a Tihanyi úton a fagyizó elött a második sorban parkoló 1-1 autót, mert a fagyit csak akkor lehet megvenni, ha a fagyizó elött állunk meg, igaz másodiknak, kit érdekel, hogy 2 perc alatt mekkora torlódást csináltunk.... utána indulás, mobil-fagyi.....”
 • 64. fortuna54 2009. szeptember 23. 10:40
  „moderálva”
 • 63. Georg 2009. szeptember 22. 21:10
  „moderálva off”
 • 62. Aleks 2009. szeptember 22. 20:54
  „zhall:

  Én gyalogos vagyok, nem autós, és szerintem is sok a zebra. És igen, sokan kisétálnak gondolkodás nélkül az autó elé. Mert hát zebra van, lehet menni. Igen Lehet. Körülnézés után... Ne legyünk már álszentek...”
 • 61. Icsi235 2009. szeptember 22. 20:37
  „Beatrix!

  Értem az álláspontodat, de amikor az ember egyedül él akkor sokszor még a legsz..bb helyzetben is szükséges elindulni otthonról, mert vannak dolgok, ami miatt nem maradhat otthon.Persze oda kell figyelni az ok, csak ezek a pillanat töredéke alatt törnének.
  Igen, az irányjelzővel kapcsolatban meg totál igazad van. Pont a lélekjelenlétem mentett meg egy "irányjelzős" szitutól a napokban, mikor ki szerettem volna kanyarodni és balról jött egy hölgy, aki irány jelzett, mintha le szeretne kanyarodni, néztem, hogy nem fordulok ki, mert olyan gyorsan jön és nem úgy, mintha le szeretne fordulni. Na ez volt a szerencsém, mert úgy elhúzott előttem és ha kifordulok, akkor meg én lettem volna a hibás, hogy nem adtam elsőbbséget.”
 • 60. Sz.Beatrix1975 2009. szeptember 22. 19:11
  „Hidd el, tudom milyen az élet! De nálam az életben ez nem szerepel. És szidhatjuk a gyakogosokat, meg mindent, de gondolj bele, hágy baleset megelőzhető lenne pl. azzal, hogy az emberek használják az indekszüket. Mert én azt vettem észre, hogy némely autóról elfelejtették gyártáskor az irányjelzőt!:) És ha nem vagy résen 1 megkezdett elindulás a járda mellől is balesetet tud okozni.”
 • 59. fortuna54 2009. szeptember 22. 19:00
  „gyurika.Köszöntöm élettársadat,dömötört is.”
 • 58. fortuna54 2009. szeptember 22. 18:54
  „gyurika 35. Üdvözlöm anyukádat.Már jolenne visszakapni az 56-ban ott felejtett glodgatyámat. Küldj már egy képet magadrol,de remélem nem hasonlittunk egymásra.Hogy megy a répaszedés a sogoroknál?
  Persze közben a magyar nyelvtant is tanitod,a veled egyforma szellemü török répaszedöknek.”
 • 57. Icsi235 2009. szeptember 22. 18:22
  „A.h.a !
  Totál igazad van!
  Beatrix!
  Értem mit mondasz, csak sokszor kivitelezhetetlen ez sajnos!
  És nem azért, mert felelőtlenek vagyunk, hanem ez a rohanó világ nem engedélyezi ezeket a megoldásokat, amiket írsz, mert ha leterhelt vagy a munkahelyeden, akkor nem teheted azt meg, hogy otthon maradj, mert a helyedre vagy 100-an pályáznak és azt te is tudod milyen világot élünk!
  Az meg, hogy mi van leírva, az sokszor csak "leírva" marad.Ez az élet Beatrix!”
 • 56. soproni 2009. szeptember 22. 16:33
  „dzsi-nek iaza van. Nem elütötték őket tisztelt cikkíró! A helyszinelő rendőr szerint az autós elsodorta 2 a gyalogost.Ettől függetlenül hibás az autó vezetője és nagy szerencséje volt,hogy nem lett tragédia. Tapasztalataim szerint a körforgalmaknál jobban figyelnek az autósok és előzékenyebbek,mint a többi gyalogátkelőnél. Persze sem a gyalogosokat,sem a zebrán hirtelen átttekerő bicajosokat sem kell félteni, mert velük is van gond bőven. Gyalogosként zavar,ha nem áll meg az autós még akkor sem,ha már leléptem a gyalogátkelőre,autósként pedig a már piroson sétálgatók és zebra előtt két méterrel átkelők.”
 • 55. Sz.Beatrix1975 2009. szeptember 22. 13:15
  „Én ezt csak tanácsnak szántam, de pl. ha én tényleg szarul vagyok, mondjuk a havi hormonháztartásfelborulásom miatt:)))), hidd el, nem ülök kocsiba!!!!!! Félek, olyankor lehet még direkte is ütnék néhányat!:)) Ez 1 groteszk vicc volt, de az volt!!”
 • 54. a.h.a. 2009. szeptember 22. 12:57
  „Sz.Beatrix1975
  Akkor aki 12 órát veret egy nap kemény fizikai terheléssel az sose menjen haza?
  Mert bizony az fáradt, kimerült, fáj a feje, meg még 100 félét sorolhatnék.
  Ha csak a nyugodt kiegyensúlyozott emberek ülnének autóba akkor biztos nem lenne autó az úton.”
 • 53. Sz.Beatrix1975 2009. szeptember 22. 12:35
  „Buszvez, tetszik, a próféta szóljon belőled!:)”
 • 52. Sz.Beatrix1975 2009. szeptember 22. 12:33
  „Drága Icsi! Hát bizony a kreszben a vezetéstechnikai elméletben akár hiszed akár nem, de szerepel az, hogy ki hogyan ülhet be a volán mögé. Ha rosszabbul érzed magad, vagy fáj a fejed, vagy fáradtabb vagy tehát bármi is van veled, ami elvonhatja a figyelmedet, nem ajánlatos autóba űlni. Mert hát akkor bocsi, de csak 1 pohár sört ittam. Meg bocsi, otthonhagytam a szemüvegemet. És bár nem vagyok vak, meg látok is de kellene a szemüvegem!És ha fáradtan vezetsz, de elütsz 1 gyalogost, hidd el, nem fog érdekelni senkit az éppen szar lelki világod!!!!”
 • 51. buszvez 2009. szeptember 22. 12:15
  „figyelni kell a másik arcát, abból sok minden kiolvasható.
  Ez nem csak autós-gyalogos kapcsolatra érvényes.
  ha már fellmerül bennem, hogy le fog lépni, akkor nincs mese, meg kell álni! Nem pedig, amit sajnos sokat látni, nekilépni, "várj, a ** nyádat", most én megyek!
  Másik oldalról nézve, ha látom, hogy talán észre se vette, hogy átmennék a zebrán, inkább nem lépek le. Undorító, és milyen veszélyes, amikor tüntetőleg arra sem néz, "majd megáll" jelszóval átsétál, és büszke rá, hogy megállított! Morbid, de ez a hosszú élet egyik titka....
  Legnagyobb baj, hogy mindenki rohan, mintha azon a pár pillanaton múlna minden.”
 • 50. a.h.a. 2009. szeptember 22. 11:46
  „buszvez
  Így igaz.Minden résztvevőről tudnod kell, hogy mit szándékozik csinálni.Nemcsak bámulni kell az ablakon kifele üres tekintettel, hanem apró mozdulatokból, jelzésekből rájönni, hogy mit is akar majd a másik.Ehhez már kell azért egy kis rutin is.”
 • 49. buszvez 2009. szeptember 22. 10:54
  „Az a baj, hogy mindenki másra mutogat, mindenki tökéletesnek tartja magát.
  A gyalogos egy életre elvetetné a jogsiját annak, aki pici figyelmetlenségből nem adja meg a zebrán az elsőbbséget.
  Az autós is legéppuskázná azt a gyalogost, aki figyelmetlenül lép le!
  Tudomásul kéne venni, hogy figyelni kell egymásra! Egy gyalogos gázolás nem hiányzik senkinek, akár ő a gázoló, vagy az elgázolt.
  Gyalogosként fel sem merül bennem, hogy lelépjek egy nagy sebességgel, esetleg mobilozó autó elé, mert nagy valószínűséggel nem is észlelt engem, és még zebrán sem (!) akarok meghalni!
  Vezetés közben is megpróbálom a zebra felé tartó gyalogos szándékát kiismerni, mert ha még 1-2 lépéssel a zebra elött önfeledten beszélget a társával, esetleg egyik kézben mobillal, másikkal mutogatva telefonál, biztos nem jutott el a tudatáig, hogy úttest fog következni, és még ha zebra is van, úgy fog tovább menni, mitha a Baross úton sétálna.
  Mindkét oldalról figyelembe kell venni, hogy a gyalogos a sérülékenyebb. Attól, ha kamikaze módon hazárdírozva leugrik a járdáról, ő lesz, aki a rövidebbet húzza (fizikailag).
  Mindenkinek partnernek kéne tekinteni a másik közlekedőt, akár gyalog, kerékpárral, vagy autóval közlekedik!”
 • 48. moose 2009. szeptember 22. 09:53
  „MAGYARORSZÁG. Fékezni a gyalogosátkelőnél? Ugyan már . vissza kell váltani, kiesek a lendületből ,meg hát többet fogyaszt az autó. inkább áthúzok előtte vagy elütöm. Talán egy országcsere jókis lecke vóna a magyar nípnek. Ausztria gyalogosait átkéne hozzánk terelni a mi sofőrjeinket pedig hozzájuk. tanulópénznek tökéletes lenne.”
 • 47. Csiii 2009. szeptember 22. 07:20
  „Fejlődünk figyelmességi szempontból,de még bazi messze járunk az elfogadhatótól...Nem vagyok 1 totojázós sofőr,hivatásos jogsim van nő létemre,de nem 1x jártam már úgy,ha valakit átengedek aki már ott áll a zebránál,akkor LE DUDÁLNAK az útról.Általában a "4 karikás" autóval rendelkezők.Sztem nem ártana valamennyi KRESZ-t tanulni a gyalogosnak és a kerékpárosnak is!Jobbulást a sérülteknek a sofőr pedig jól gondolja el hol hibázott...”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orgonaművész szólaltatta meg a hangszert

Minél kisebb egy falu, annál nagyobb az összetartás – hangoztatták a répcevisiek Pápai Lajos megyés püspök orgonafelszentelési szentmiséje előtt. Tovább olvasom