Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Két évet kapott nyolcszázezerért

Az ügyészség súlyosításért, letöltendő szabadságvesztésért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Több mint ötéves bűnügy végére sikerült pontot tennie dr. Király Réka bírónak és tanácsának a Soproni Járásbíróságon: két év börtönnel sújtották azt a középkorú nőt, aki még 2009 októberében éjjel kirabolta az Ógabona téri trafikot. (Előzmény: „Nyolcszázezer forintot vittek el", Kisalföld, 2009. október 27.)

Mint akkor lapunk megírta, az eladót sokkolóval bántalmazta egy ismeretlen személy, dulakodás is történt, majd az illető elvitte az aznapi mintegy nyolcszázezer forintnyi bevételt, forintot, eurót. Nehezítette az ügy felgöngyölítését, hogy az alkalmazott nem tudott személyleírást adni a tettesről.

Fordulat akkor következett be a nyomozásban, amikor Ausztriában hasonló bűncselekmény miatt 2010-ben elkaptak egy magyar nőt és annak osztrák élettársát. Ez utóbbi elmesélte a zsaruknak, hogy a nő Sopronban több „balhét" is csinált. Az osztrák–magyar rendőrségi együttműködés jóvoltából egy évre rá soproni rendőrök hallgatták ki a gyanúsítottat, majd vádemelésre is sor került.

A bíróság azt is kiderítette, hogy a nőnek akkor súlyos pénzügyi gondjai voltak. Albérletét nem fizette, ráadásul különböző nagy összegű tartozásai miatt több végrehajtási eljárás indult ellene.

A büntetőügy bírósági tárgyalását a vádlott megnehezítette azzal, hogy egészségügyi okokra hivatkozva többször is kimentette magát a perről. Az idő haladtával pedig a beismerő vallomását a bíróságon visszavonta, mondván, megfenyegették.

A bíróság viszont megállapította, sem az osztrák, sem a magyar kihallgatásokon nem történt kényszer vagy ilyen jellegű ráhatás. Így ha több mint öt év múlva is, de az igazságszolgáltatás a napokban lezárhatta az ügyet. A vádlott két év börtönt kapott, három évre felfüggesztve. Az ügyészség súlyosításért, letöltendő szabadságvesztésért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, mondván, nem ő volt az elkövető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerült! Kilencedszer bajnok a Sopron női kosárlabdában

"Remek két hónap volt. Nem tudok semmi okosat mondani, boldogok vagyunk" - mondta a győztes meccs után Sterbenz László, a Sopron vezetőedzője. Tovább olvasom