Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Két év kihagyás után ismét lesz lovasnap Fertődön

Ismét patadobogástól lesz hangos az Esterházy kastély mögötti lovaspálya.

A Fertődi Fiatalok Egyesülete immár hatodik alkalommal rendezi meg a Családi Lovasnapot Fertődön.

2014. június 15-én vasárnap, két év kihagyás után ismét patadobogástól lesz hangos az Esterházy kastély mögötti lovaspálya.

Az idei év programjai között egyaránt megtalálhatók a már hagyományosnak mondható versenyszámok mind a lovas résztvevők, mind a közönség lelkes tagjai részére, de emellett természetesen újdonságokkal is készültek a szervezők.

A programok reggel 9 órakor indulnak a magnyitóval, ezt követően pedig kezdetét veszi a versenyszámok és bemutatók kavalkádja. A reggeli órákban a legkisebb lovasok, a jövő nemzedéke mutathatja be lovas tudását a futószáras versenyen, ahol a közönség ámulatára már 3-4 éves apróságok is a felnőttek magabiztosságával teljesítik a korosztályuknak megfelelő feladatot lóháton.

Ezt követően már az idősebbeké lesz a főszerep, hiszen az ügyességi verseny és a díjugratás két-két kategóriájában a hobbilovasok mellett licensszel rendelkező profi lovasokat is láthatunk majd.

Ezen kívül a látványos, „Ki mit tud?" jellegű Freestyle versenyszámban is bemutathatják tehetségüket a lovasok, valamint az egyik legnépszerűbb és leglátványosabb versenyszámban, a Ride&Drive (azaz Lovagolj és vezess!) is elkápráztathatják a közönséget, hiszen itt a lovaglás mellett kettő- és négykeréken is bizonyítani kell majd.

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is egy meghatározott tematika köré épülnek a versenyszámok éppúgy, mint a főbemutató, amely idén nem más, mint az izgalmas és kihívásokkal teli lovagkor.

Az ügyességi versenyben visszaköszönnek majd a középkori tornák stílusjegyei, így a versenyzők átélhetik, milyen lehetett egy igazi, nemes lovagi küzdelem résztvevőjének lenni, a közönség pedig megtapasztalhatja az ilyen versenyek egyedülálló hangulatát.

A Lovasnap nagyszabású bemutatója is ezt az időszakot igyekszik megeleveníteni, a délutáni órákban egy izgalmas középkori lovagi bemutatót láthat majd a közönség. A műsor keretein belül bemutatják a nemesi udvari életet, mindennemű fegyverforgatást, gyalogos párviadalokat, versengéseket.

A párviadalok során használat közben látható a kor fegyvereinek széles tárháza. A haditorna bemutató legnagyobb érdeklődéssel kísért része a lovagi torna, melyen a nézősereg ízelítőt kaphat abból a nemes virtusból, mely egy középkori lovag mindennapjait jellemezte.

Természetesen a közönséget is számos versenyszám várja! Amíg a szülők a patkódobó- és sodrófahajító versenyeken mérhetik össze tudásukat, addig a kicsiket népi-és fajátékok várják, a foglalkoztató sátorban pedig az elmaradhatatlan rajzverseny mellett lovasfigurák dekorálásával foglalhatják le magukat.

Akik pedig egy kis mozgásra és versengésre vágynak, a Lurkó ugró versenyszámban bizonyíthatják ügyességüket. Kicsik és nagyon kedvence egyaránt a malacfogóverseny, ahol a gyermekek a közönség által kialakított körben veszik üldözőbe a malacot, amelyet a legrátermettebb versenyző haza is vihet.

A vidám hangulatú családi program este fél 7-kor zárul, amely sokak számára a nap fénypontja, hiszem a tombolasorsolás alkalmával az értékes tárgynyeremények mellett ekkor talál gazdára a tombola fődíja: Palkó, a vidám és gyönyörű póniló is.

Aki már most szeretne a Lovasnapra hangolódni, látogasson el a rendezvény honlapjára (www.lovasnap.hu) ahol a részletes program mellett a korábbi évek fotóiból is szemezgethetnek, vagy tudjon meg többet a az eseményről a www.facebook.com/lovasfesztival oldalon.
Keresse a rendezvény fotózkodós tábláit, töltse fel fényképét a Lovasnap facebook-oldalára, vagy küldje be mit takar a rendezvény plakátjain található QR-kód, és nyerjen lovasnapos pólót.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen az iváni betörők - Arcon ütöttek, majd kiraboltak egy idős férfit

Elfogták a rendőrök azt a két iváni fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megütöttek, majd… Tovább olvasom