Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Két év börtön a lövöldözőnek

Sopron - Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott az az osztrák állampolgár, aki engedély nélkül behozott lőszerrel 2006 szilveszterén Ágfalván lövöldözött.
Engedély nélkül behozott lőszerrel való visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt indított bűnügyben hozott ítéletet a Soproni Városi Bíróság egy Ágfalván élő szentmargitbányai osztrák férfi ellen. A 48 éves vádlott közel másfél évtizede él hazánkban. Édesapja halálát követően örökölt egy dupla csövű sörétes vadászfegyvert, egy csőtáras sörétes puskát és egy második világháborús fegyvert. E tárgyakat Magyarországra költözésekor magával hozta. A 2006-os szilvesztert megelőzően Cinfalván (Siegendorf) huszonöt darab Sport típusú lőszert vásárolt, majd azokkal december 31-én – kihasználva a petárdadurrogtatások zaját – ágfalvi lakóhelyén lövöldözni kezdett. A helybéliek azonban észrevették a férfi ténykedését, s értesítették a rendőrséget. Az eljáró rendőrök lefoglalták a három puskát és a töltényhüvelyeket. A kirendelt fegyverszakértő megállapítása szerint a fegyverek működőképesek voltak, lőfegyvernek minősülnek, azok megszerzése és tartásuk engedélyhez kötött. Az osztrák férfi azonban nem rendelkezett a szükséges magyarországi papírokkal, igaz, ausztriai fegyvertartási engedéllyel igen. Mint azt dr. Gajdos Anikó bíró elmondta, a vádlott azzal védekezett, azt hitte, ausztriai engedélye az egész unióra érvényes. Márpedig ez nem így van.

A hazai törvények az engedély nélkül behozott lőszerrel való visszaélés bűntettét öttől tíz évig terjedő börtönnel sújthatják.

A bíróság – figyelembe véve a súlyosító és enyhítő körülményeket – végül is két év (két évre felfüggesztett) börtönre ítélte az osztrák férfit, akinek lőfegyvereit el is kobozták. Az ítélet jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levél a kidobott kutya mellett

Sopron - Sajátos módját választotta a gondoskodásnak egy ismeretlen: a Deák téren egy póznához… Tovább olvasom