Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Két balesetben két motoros halt meg a hétvégén

Győr-Moson-Sopron - Két motoros vesztette életét a megyében a hétvégén. Egyiküket Lövő és Sopronkövesd között érte a hirtelen halál, a másik tragédia Mosonmagyaróvár és Levél között történt. Két fiatal férfit már hiába várnak haza...
Négy órán keresztül volt lezárva a forgalmas 84-es főútvonal szombaton este, miután Lövő és Sopronkövesd között halálos közúti baleset történt.  A harmincéves soproni férfi Citroën típusú személyautójával Lövő felé hajtott és az előtte haladó autó előzésébe kezdett.

A motoros szemből érkezett. A két jármű ütközésének ereje darabokra tépte a motorkerékpárt, a szélrózsa minden irányába szétrepítve az alkatrészeket.  A jármű nyergében ülő 26 éves, Sopronban élő, vásárosnaményi fiatalember azonnal életét vesztette. A személygépkocsi vezetőjét a tűzoltók vágták ki a roncsból, a mentők súlyos sérülésekkel szállították a soproni Erzsébet-kórházba. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit. A főútvonalat csak éjfél után adták át ismét a forgalomnak.

Az 1-es számú főúton, Levél és Mosonmagyaróvár között történt balesetben egy 36 éves mosonmagyaróvári férfi vesztette életét szombaton este. Az elsődleges vizsgálatok alapján vélhetően figyelmetlenül fordult ki a mosonszolnoki bekötőút közelében a hétvégi telkekhez vezető földútról Mosonmagyaróvár felé egy Toyota kisteherautó vezetője, így nem vette észre a Levél felől érkező motorost. 

A rendőrség eddigi adatai szerint a kisteherautó mintegy tíz métert tett meg a főúton, amikor hátulról belecsapódott a motoros. A becsapódás erejére jellemző, hogy a motor az ütközéstől több darabra szakadt, a rajta ülő férfi a helyszínen életét vesztette. A motor egy darabja az ütközés következtében ki is gyulladt. A rendőrség igazságügyi műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit, ugyanis a járművek roncsolódásai alapján felmerült, hogy jelentős is lehetett a motor sebességtúllépése.
Alig múlik el hét, hogy a Kisalföld hasábjain ne szerepelnének motorosbalesetek. Százszor és ezerszer is leírtuk már, figyelnünk kell egymásra az utakon. A közlekedés veszélyes üzem. Az autósok a kétkerekűeket hibáztatják, a motorosok a tolerancia hiányára panaszkodnak, aztán hol az egyik, hol a másik vét a szabályok ellen. És ez gyakran – túlságosan gyakran – életekbe kerül.

Nem lehet elég a figyelmeztetésből

A Kisalföld május 12-én is halálos motorbalesetről számolt be. Akkor ketten haltak meg azok közül, akik a hétvégi győrújbaráti motorostalálkozóra akartak eljutni, ketten pedig megsérültek a kétkerekűek felvonulásában részt vevők közül. Sopron környékén márciusban és áprilisban is volt súlyos sérüléssel járó motorosbaleset. Tavaly a megyében összesen 942 közlekedési balesetből  33-ban volt hibás motorkerékpáros, 59-ben pedig segédmotoros. 2007-ben hét motoros halt meg a megye útjain.

Olvasóink írták

120 hozzászólás
 • 120. Károsultakért 2008. augusztus 12. 18:17
  „Ismeretlenül szeretném őszinte együttérzésemet kifejezni az elhúnytak hozzátartozóinak, barátainak, és ugyanígy a balesetben sérült túlélőknek. Szeretném egyúttal felajánlani segítségemet a károsultaknak ill. az elhúnytak hozzátartozónak. A balesetben vétlen feleknek ill hozzátartozóinak tudunk komoly anyagi és erkölcsi segítséget nyújtani oly módon, hogy a károkozónak hátránya nem származzon belőle.
  Részletkesebb információ érdekében a 06-20/669-4763-a számon tudunk személyes találkozót megbeszélni.”
 • 119. robert márk 2008. augusztus 11. 18:26
  „ÉN is szeretek motorozni ,autot vezetni.Ha mindenki betartaná a KRESZT nem lenne ennyi baleset. Ennyiből nagyon örülök hogy szigoritottak . Öszinte résztvételt a család tagoknak.”
 • 118. S.Baba 2008. július 18. 18:35
  „Ma lenne a Norbi 26 éves...”
 • 117. orgona 2008. július 16. 08:40
  „Aki a forgalomba közlekedik azzal barmi megtörtenhet,ezzel szamolni kell,a sors pedig nem valogat ki szerencsesen,ki szerencsetlenül jar,ehhez pedig nem kell nagy esz!”
 • 116. AR156sopron 2008. június 28. 17:13
  „2 napja kaptam a hírt.. ..azóta nem térek magamhoz hogy meghalt az az ismerősöm akit nem régóta ismerek (de ez a rövid ismeretség is elég volt egy kezdődő barátsághoz).. ..nincs olyan óra hogy ne gondoljak rá.. ..őszinte részvétem a családnak és a barátoknak..”
 • 115. Zaraki Kenpachi 2008. június 28. 12:43
  „Ha valahol tragédia történik, és mindkét fél sérül, ott azt hiszem nemcsak az egyik oldalt érik traumák. Az a fél, amely elveszett ott is mély és keserű a gyász, de ugyanakkor a másik oldal, akár életben maradt akár nem, is bőségesen küzd fájdalommal, hisz egy tragédia esetében a túlélő hosszan okolja magát a történtekért, és meg akar halni egészen addig, amíg valakinek vagy valakiknek nem sikerül lelket verni belé - ha sikerül.

  Minden ember vesztett el számára kedves embert valamilyen formában, mindenki meggyászolja, és utána küzd az élőkért. Lehet okolni és szidni a másikat, lehet az olasz nagyélet alakjaihoz illő figyelemfelkeltéseket kiírni, de a tragédia már megtörtént. Más ember fájdalma az élőknek jobb esetben tanulság, a becsmérlés pedig a bennünket dühítő tények kivetítése másokra. Egy biztos: ez az eset is megmutatta, hogy a való világban mindenki le van terhelve, sietünk, mert hajt bennünket a mindennapi élet, a munka és a többi, elég egy apró hiba és az életünkbe kerülhet a rossz lépés.”
 • 114. xy0508 2008. június 27. 10:30
  „"Tisztelt" Hozzászólók!
  Sokadszorra szeretnénk, rokonok és barátok felhívni a figyelmeteket, hogy elegünk van a durva hangnemből, a köpködésből! Nem gondoljátok , hogy elég a bajunk, fájdalmunk Nélkületek is! Utoljára kérünk benneteket, hogy fejezzétek már be! Nem emberek vagytok hanem állatok! HA annyira vitatkozni akartok cseréljetek telefonszámot és valahol intézzétek el a személyes problémátokat. Mi rokonok, barátok nem bírjuk már tovább ezt a mocskolódást, ELEGÜNK van. Nincs semmi értelme, hogy egy ember emlékét és egy másiknak a nyomorúságát kifigurázzátok, és nyomdafestéket nem tűrő módon, valótlan, hamis, vagy esetenként eltúlzott érvekkel sározzátok be. Rajtatok kívül itt senki nem haragszik senkire! Hogy jöttök ahhoz, hogy akár a motorost akár az autóst lebarmozzátok? Tisztába vagytok vele miket írtok? Itt egy ember meghalt, egy pedig soha többé nem élhet olyan életet amilyet mondjuk 3 hete. Sem testileg sem lelkileg. Akár milyen hihetetlen mind a kettőt ugyanúgy szerető család, barátok, barátnő várta haza. Remélem soha nem fogtok este olyan telefont kapni, mind amilyet sokan kaptunk 2 hete. Zokogó, elcsukló hang közli Veled, hogy nincs többé, vagy , hogy életveszélybe van, szó szerint darabokba. Senkinek nem kívánom . Mi mind a 2 részről sokan megéltük . Hagyjatok minket békén és a szeretteinket is! Szeretnénk békében gyászolni, vagy küzdeni azon hogy embert faragjunk valakiből. Itt 2 fiatal emberről van szó. Mind a kettőnek megtört az élete valamilyen szinten. Az egyik soha nem fog motorra ülni a másik pedig évekig küzdhet kínok és könynek között azon , hogy akár járni tudjun! Nézzetek magatokba és végre érjen meg bennetek a dolog, hogy veled is megtörténhet és a Te családodnak hogy esne. HA nagyon sürgősen nem normalizálódik a helyzet, elérjük, hogy a cikket vegyék le, vagy a fórumot szüntessék meg!
  Soha többé nem akarunk benneteket figyelmeztetni!!!!!!!!!!!!”
 • 113. Avatar 2008. június 27. 06:42
  „Csitulj Tódi! Ugrálsz mint a nikkelbolha, mintha csak ez az egy fajta helyzet lenne az, ahol az ember bármilyen tragédiát elszenvedhet. Ha annak fogtad fel, hogy személyesen ellene irányult a mondandó, hát fogd fel úgy, de a véleményem mellett kitartok, még akkor is, ha netán ő a kivételeket erősítette: a motorosok több fenyegetést jelentenek a közlekedésre. Ha jobban odafigyelnél rájönnél, hogy azok akik így vélekednek, azoknak nem az emberrel van bajuk, hanem pusztán úgy mint, ahogy én is azt látja, hogy az esetek többségében, bármennyire is nehéz elismerni se nem gyalogos, se nem kerékpáros, se nem autós, hanem motoros az, aki kivált egy balesetet. Babának is megmondtam, hogy lehet, hogy ő kivétel volt, de ezt csak ő tudja, én a mindennapi életben máshogy látom a motorosok szerepét a közlekedésben.

  Amúgy meg nem tudom, hogy a jogsival mi a fenéért vagdalkozol, mindenki tudja esetemben, hogy soha nem is akartam jogsit, mert az én szempontomból fölösleges pénzkidobás. Nem az a szégyen, ha valakinek nincs, hanem az a szégyen, ha valaki azzal keresztül tud hencegni. A másik felét meg, hogy mit tudok és mit nem tudok, abban ezerszer válogasd meg a szavaidat. Egy dolgot nem tudok csak: milyen ha az ismerősöm motoros és baj történik vele, de azt tudom, hogy bármennyire régóta is ismerném, az alapvéleményem nem változna, még ha lenne is egy ilyen ismerős.”
 • 112. Barát 2008. június 26. 17:49
  „Avatar!!!!
  Múszáj tőnkre tenned,bemocskolnod egy olyan ember emlékét akit nem ismertél????Bántott ö téged valaha?Ítélkezett Ő feletted?NEM!Akkor akadjál már le róla!Amúgy van jogsid?mert én ezt is megkérdőjelezném?Vesztettél már el barátott??Nem hiszem!Ha nem tudod milyen érzés menj el Lövőre a kereszthez és gondold bele magad ha csak egy barát érzésébe is!Nem tudod mi az hogy egyik pillanatról a másikra nincs valaki!!!!!!Egy barom hibájából!!!!Ő nem bántot senkit!!


  Remélem páran nem tudnak nyugodtan aludni és álmatlan éjszakáik lesznek!Nem vagyok rosszmájú de az autos életben maradt és a vétlen halt meg!!!Nem tudom mit élveznek egyesek azon ha egy halotatt tudnak csak okolni!!Üljetek már el!Hagyjátok öt már békén!Remélem Ö olyan helyen van ahol nincs ilyen mocskolodás mint itt!Az emberi érzések kihaltak néhány emberből!!!!Száljatok magatokba(nem mindenkire vonatkozik)!”
 • 111. Zombimaci 2008. június 26. 16:52
  „Szvsz, nem kell száguldozni, és akkor nincs nagy baleset (csak kicsi)
  és a belső szervek is használhatóbbak maradnak, ha netán mégis...”
 • 110. Avatar 2008. június 25. 21:37
  „Az őrült motorosok vannak többségben, és hiába van kivétel, a többség alapján ítéltetik meg az is, aki nem olyan.”
 • 109. S.Baba 2008. június 25. 21:36
  „Avatar!
  Nem azt mondtam h sikerült teljesen lelassítania mert akkor nem lett volna baleset. Ismétlem:nekem ezt személyesen az a rendőr mondta aki a balesetet helyszínelte!
  Nem magyarázkodom de nehéz elviselni h egy előítéletekkel teli szar senki ítélkezik aki még csak nem is ismerte, és semmit sem tud az egészről de azért okoskodik. Ha elolvasod a 105-ös hozzászólásomat rájöhetsz h ő nem a vadállat motorosok közé tartozott. Mert én is elismerem h vannak akik őrült módon motoroznak.. Csak hát gondolj bele milyen érzés azzal törődni h megvédjem az emlékét egy számomra fontos embernek miközben majd beleőrülök a fájdalomba h nincs többé..”
 • 108. Avatar 2008. június 25. 20:03
  „Köszönöm a reakciókat, de csak még jobban megerősítettetek véleményemben.

  Baba, csak két dolog: sose magyarázkodj, mert csak a másiknak adsz igazat. Ez az egyik, a másik, ha a motoros lassít, akkor a motor többségében egyben repül visszafele arra, amerről jött. Én még nem láttam és hallottam olyat, hogy lassító jármű a szélrózsa minden irányába repül.

  Kawa: a motorosokra, hogy nem figyelnek az autósok csak maguknak köszönhetik, mivel nem lehet rájuk figyelni. Hány és hány őrült motoros van, aki a sofőr felőli oldalon, majdnem a hangrobbanás erejével kilő, és ha a sofőr nem ijed meg ott helyben és kerül szívinfarktus közeli állapotba, akkor nem lesz sem tragédia, sem gond. A motorosok nagyobb veszélyforrások a közlekedésben, mint az autósok, ha beismeritek ha nem. Nagy motor, nagy teljesítmény, féktelen száguldás és az az érzés, hogy mindent szabad.”
 • 107. S.Baba 2008. június 24. 19:08
  „Avatar!
  Mi az hogy h direktbe a sofőrbe rohant? Hogy lehetsz ennyire hülye?! Hát nem érted h nem Ő volt rossz helyen.. az autós jött rossz sávba..Jó h nem azt mondod szándékosan rohant az autóba..Mi vagy te,nyomszakértő??? Vagy talán helyszinelő?? Én személyesen beszéltem a balesetet helyszínelő rendőrrel és talán többet tud az ügyről mint te...Ne magyarázz nekem mi hány fokba és merre kellett h essen.. Ha mind a ketten 100km/h-val mentek az frontálisan olyan mintha 200km/h-val a falnak hajtanál.. Tudod milyen az..??? Nem..? Hát próbáld ki!!!”
 • 106. kawaszabi 2008. június 24. 17:12
  „Tudod AVATAR,az orvosit az olyan BIRKÁKNAK IS MEGADJÁK MINT TE!A motorjogsihoz Nekem sajnos PÁV-ot (pálya alkalmassági vizsgálat;a gyengébbek mint avatar kedvéért)kellett letennem,amin elég sokan elhasalnak!Ja és a szerencse mint metafóra,nem a járművet,hanem a közlekedésben való részételt probálta előtérbe helyezni!!!Te bunkó!És ha megtudom hogy ki vagy,nem tartom kizártnak hogy elviszlek maggammal motorozni,90 km/h sebességgel,csak hogy te is lásd mennyire nem figyelnek oda ránk az autósok!”
 • 105. S.Baba 2008. június 24. 16:21
  „Avatar!
  A mondataidból azt veszem észre h nem ismerted a motorost(lövőit). Tudod nagyon nagy hiba általánosítani és kategorizálni embereket minden ismeretség nélkül. Évente több ezer autóbaleset történik és ennek nagy része halálos kimenetelű és csak azért mert te is autóval közlekedsz még nem hasonlítalak a balesetet okozókhoz..Egy olyan embert veszettünk el aki egy ritka kincs volt a mai világban.. akihez bármikor fordulhattál ha problémád volt,és segített.. kérned sem kellett hogy segítsen mert magától észrevette ha gondod van.. és tudod nem csak a családjával meg a barátaival volt ilyen.. bárkivel aki hozzá fodult. Nem volt könnyű élete,nagyon sok rossz dolgon ment keresztül és nem volt egy "apuci kicsi fia"... sokan beleroppantak volna abba amit Ő kibírt. Amit elért az életben azt csak magának köszönhette,keményen meg kellett küzdenie mindenért! Ezt a motort sem azért vette h "villogjon,menőzzön" a barátok meg a csajok előtt,aki ismerte az tudja.. Egy álma teljesült ezzel,és ez volt az utolsó ami teljesülhetett... Nem szeretnék több mocskolódást hallani és olvasni, nem tűröm h bemocskoljátok egy olyan ember emlékét akinek (valószínűleg) a nyomába sem érhettek...”
 • 104. Avatar 2008. június 23. 18:10
  „Ha az ember az elszáguldó motoros után néz, hogy "ezt a tahót!", akkor általában, ha olyan az ember talán felismeri a típust talán nem.

  Én az álláspontom továbbra is fenntartom, akár besértődnek itt sokan akár nem. Ha a kocsihoz és a motorhoz szerencse kell csak, akkor minek jogsi? Minek egészségügyi alkalmasság? Nem is tudom, hogy melyik a nagyobb hülyeség a két mondat között:

  - erősebb motort vesz az ember, mint amennyivel elbír
  - szerencse kell a motorhoz és az autóhoz

  lehet, hogy aki felháborodott maga is szaggatja az aszfaltot mások testi épségét veszélyeztetve ezáltal.”
 • 103. sziszikincs 2008. június 23. 17:52
  „Azt gondolom,hogy azért tart ott a világ ahol tart,mert az emberek ahelyet,hogy tanulna a másik ember sorsából inkább gonoszkodik!Elgondolkodtatok akár egy pillanatra is,hogy az élet miért hoz ilyen eseményeket?!Hát nem azért ,hogy egymásnak essünk ,hanem azért,hogy egy pillanatra megálljunk és elgondolkodjuk azon,hogy talán rossz utat taposunk.Nem kiabálni kell,hanem elgondolkodni.Ma x, holnap y ,de lehet,hogy holnapután TE jössz a sorba.Nem tudhatjuk előre,hogy a sors milyen lapot oszt a következő pillanatban!Ne a rosszindulatba öljétek az energiátokat hanem inkább abban ,hogy az élet minden egyes pillanatát tartalmasan éljétek,ugy,hogy az a többi ember javát szolgálja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 102. kawaszabi 2008. június 23. 16:35
  „Csak annyit még a témához,hogy k**vára ráérnek egyesek itt osztani,holott az ítélkezés nem kimondottan emberi jog!Nincs joga senkinek pálcát törni egy olyan ember fölött,aki sajnálatos módon már csak az emlékeinkeben élhet!Mind mototros,mind autós egyaránt!Az meg aztán pláne primitív dolog,hogy csak ilyenkor van vér a pucájában a Parasztnak,mert nevet telefonszámot nem látok sehol sem!!!!!!Mert aki nem ilyen balf*sz,az tudja hogy mind az autóhoz,mind a motorhoz több szerencse kell mint tudás.......

  ez volt nekem az uccsó ezen a korlátolt oldalon.
  "nyomorultak"....”
 • 101. ny pepe 2008. június 23. 11:56
  „mosonmagyaróvár.az áldozat 36 éves apuka.előző motorok;600gsxr,1300gsxr,1000gsxr.több mint 10 éve motorozott.soha nem egykerekezett vagy hajtott.lakott területen kifejezetten utált motorozni.munkába járt a motorral.baleset;móvár és levél közti kb 2km-es egyenes szakaszon az erdősávból kihajtott elé egy kisbusz.10 méteren bellül kellett cselekedni.felvillant a féklámpa és egy tűzgolyó.féknyom nincs.a baleset körülményeit vizsgálják.találgatásoknak semmi értelme.a hozzászólásokkal semmi bajom;mindenki a saját értelmi szintje szerint reagál több kevesebb sikerrel.tisztelet a kivételnek.pepe.”
120 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgező magokat ettek az ovisok

Sopron - Kilenc nagycsoportos soproni óvodás került kórházba csütörtökön délután, a gyermekek az… Tovább olvasom